Krapuul Richard de Mos Award 2011 – Wie heeft het achterlijkste idee?

PVV'er Richard de Mos, naar wie de Award vernoemd isch

Vorige week, op 14 september, zijn wij gestart met de voorronde voor de Krapuul Richard de Mos Award 2011 voor het achterlijkste idee van het jaar 2011. Hoe we het precies gaan doen weten we nog (steeds) niet, maar vaststaat dat een onafhankelijke jury wekelijks met een nominatie, voorzien van motivatie, komt en dat de redactie vervolgens iedere woensdag om 12 uur ter webzijde een nominatie plaatst voor de Richard de Mos Award 2011. Bezoekers van Krapuul kunnen suggesties mailen naar richarddemosaward2011@krapuul.nl, of plaatsen in richarddemosaward2011 draden, of in het krapuliteitenalarm. Moge het achterlijkste idee winnen!

Afwachtende het bestaan van een jury (jury lid worden? Meld je via meel of comments) nomineert de Krapuul Hoofdredactie vandaag:

Harry van Bommel (SP) en Mariko Peters (GroenLinks) met: Paneeltje van slavernijkoetsje verwijderen.

 

Voorlopig juryrapport:

Op een achterlijkheidsschaal van nul tot tien: dikke acht. Echt vet achterlijk. Weliswaar hebben we de slavernij afgeschaft en siert het ons niet echt om nog steeds te lopen pronken met halfnaakte slaven, echter die hele poppenkast van Koningin en Vaderland inclusief gouden pracht en praal is iets dat thuishoort in de Efteling. Maar aangezien het Nederlandse volk te achterlijk is om dat te beseffen gaan we niet lopen zeuren over een zielig paneeltje, wat overigens tot voor kort vrijwel niemand (ahum) was opgevallen. “Links” ja ik weet Peters wil niet “links” genoemd worden, zal toch echt met iets beters moeten komen dan dit als ze ooit nog een keer een deuk in een pakkie boter willen slaan.

7 gedachten over “Krapuul Richard de Mos Award 2011 – Wie heeft het achterlijkste idee?”

  1. Wat het juryrapport nog vergeet te vermelden, is dat dit paneeltje al behoorlijk lang door Den Haag getrokken wordt en een eventuele opwinding erover toch eigenlijk verdacht laat komt… (Hoor ik iemand zachtjes “Bühne” souffleren?)

  2. Harry en Mariko zijn allebei wel van de gezellige onderonsjes waarbij werk en privé door elkaar lopen dus wie weet was het tafereel op het paneeltje niet meer dan een excuus voor “werkoverleg” of het Oostnederlandse fenomeen koetsen kieken 🙂

  3. Nee, was geen terechtwijzing van het juryrapport, slechts een aanvulling. Zal wel weer knullig geformuleerd zijn…

  4. Gelul om 10x niks, ongeacht de mening over het koningshuis. Dat paneeltje is er in de slaventijd opgezet. Natuurlijk is het niet zo netjes, maar er zijn talloze voorbeelden, ga maar eens naar musea schilderijen kijken van ooit, die we ook laten hangen. Waarvan we weten dat het oud is, uit een tijd dat we er anders over dachten (goed of niet).
    De geschiedenis herschrijven omdat het niet zo mooi wordt gevonden vandaag is fout, heel fout, en alleen geschikt voor totalitaire staten. Pseudo-ultra-links linkse tijdverspilling, die we veel en veel beter hadden kunnen spenderen aan zaken waar Henk en ingrid het niet van in de broek hadden gedaan van het lachen.

    Dikke 9, hoewel de reden van de jury mij niet erg aanspreekt.

  5. Ow zijn Henk en Ingrid al incontinent? Nou dan zullen ze de bezuinigingen nog harder gaan voelen. 8)

Reacties zijn gesloten.