Mark Rutte denkt dat hij nog gezag heeft

‘Volgens Rutte tast de harde toon van de PVV-leider tegen hem niet zijn gezag als premier aan, maar juist dat van Wilders.’

Ja, droom maar verder Rutte. Het feit alleen al dat hij het tegen je durfde te zeggen zegt genoeg. En waarom ook niet? Jij bent afhankelijk van zijn steun, jij hebt ervoor gekozen met deze hufter een coalitie te vormen (hoe zit het intussen met je plannen tegen de verhuftering van de maatschappij?).

De mensen die deze actie van Wilders volkomen belachelijk en verwerpelijk vinden, vonden dat toch al. Zijn kiezers  vinden het daarentegen prachtig. Dat soort mensen zijn zijn kiezers namelijk. Schreeuwen, straattaal, het recht van de grootste bek. Een deel daarvan bevond zich altijd al onder het electoraat van de VVD, en ik geef toe dat ik blij was dat jij het leiderschap voor de muil van Dolle Rita (copyright Maarten van Rossem) Verdonk wist weg te kapen, Mark. Maar wat had dat voor een zin als je het vervolgens op een akkoordje gooit met Übertroll Wilders?

Daar sta je dan Mark, met je keurige opvoeding. Als jij de steun van de bully van het schoolplein wilt hebben, zul je je ook naar diens mores moeten voegen, en in dat veld ben je geen partij voor hem.

Doe wat Wilders zegt, Mark, of ga ernstig nadenken over Paars III.

7 gedachten over “Mark Rutte denkt dat hij nog gezag heeft”

 1. Ach, persoonlijk denk ik, dat we teveel waarde hechten aan de “doe es normaal” dialoog. Rutte’s repliek was er echt een alsof het onderonsje op een schoolplein plaatsvond, maar de essentie van Wilders’ “bedrijfspoedel” en “doe es normaal” was, dat we amper nog over de Algemene Beschouwingen en de Miljoenennota praten. Wilders wist wederom als bliksemafleider te werken. En dát begint zo langzamerhand verdacht veel op vooropgezet spel tussen Rutte en Wilders te lijken.
  Ik geloof niet, dat Rutte’s gezag nou bijster veel is aangetast, erg veel gezag straalde de man sowieso nooit uit. En Rutte zal net zolang met (de hulp van) Wilders regeren, als er voordeel uit te halen valt. En ik vrees, dat nog best wel eens heel erg lang zou kunnen blijken te zijn.

 2. Toch was het niet slim van GW. De rest van de dagen probeerde hij het verhaal in te hameren dat Cohen de gedoger is, en dat GW zelf niks met de regering te maken heeft. Nu stond hij ineens te bekvechten met Rutte op een manier dat iedereen kon zien dat die jongens elkaar goed kennen. Dit ene stukje realiteit weerspreekt 2 dagen framing.
  Verder denk ik niet dat GW ooit nog afkomt van dit “doe ’s normaal”. Tot en met oud en nieuw zal deze kreet in de media blijven rondzingen. Tot nu toe was zijn imago dat van groot strijder, dat is niet te rijmen met dit pubergedrag.

 3. @#1 Helemaal mee eens, de inhoud is weg, goedgekeurd, lullen we niet meer over.
  Er is prachtig voer voor columnisten, we kunnen allemaal lacherig “doe normaal man”op facebook naar mekaar roepen, einde verhaal.

  Intussen staan er zeer ingrijpende maatregelen voor de deur waar nog maar weinig mensen precies de impact van kunnen bepalen. Er gaan dingen afgebroken worden zonder alternatief of op zijn best een intentie van een alternatief met zeer vage kaders en zonder onderbouwing. De zwakkeren en minder bedeelden onder ons worden voor de leeuwen, in dit geval de sluitende overheidsloketjes, gegooid.

 4. Voor mij heeft Mark Rutte al op dag één, toen hij meedeelde dat dit een kabinet zou worden waar de rechtse kiezer zijn vingers bij af zou likken, alle geloofwaardigheid als ‘premier van dit land en van alle Nederlanders’ (vooral dat laatste dan) verloren.

  Zijn woordenwisseling met Wilders -hóe je die ook wenst uit te leggen- bewijst eens te meer dat hij de titel premier niet verdient!

  Het zal hem nog berouwen een mens als Wilders ooit als vriend te hebben gezien…

 5. Het is volgens mij toch echt puur toneel. Die Wilders kan toch direct zijn gedoogsteun op zeggen? De woorden van Rutte lijken me dan ook genoeg te zeggen, hij valt hier keihard door de mand. Het is een toneelstuk. De harde feiten zijn dat Wilders binnen seconden de gedoogsteun kan op zeggen. Waren ze het echt oneens, dan was dit toch per direct gebeurd? Achter de schermen zijn ze blij met elkaar denk ik, dat ze het publiek met dit soort onzin even af kunnen leiden van de echte kwesties.
  Wat denk je bijvoorbeeld van het feit dat Griekenland failliet is, en dat Italie schommelt?

 6. of mark rutte nog gezag heeft NEE thuis misschien maar als regeringsleider niet ga eens allemaal een kijkje nemen op overheid.nl daar zie je pas GEZAG de ZAKKENVULLERS onze top bestuurders moet je eens kijken hoe die graaien de een nog harder als de ander
  en dan maar roepen alles wordt duurder onze zorg wordt onbetaalbaar de huren ontploffen en ga maar door en wat doet de regering en hun toezicht houders die dit in de gaten moet houden juist HELEMAAL NIETS en waarom als hun rust periode in de kamer er op zit juist aanschuiven en ook een dikke boterham mee pakken zoals vadertje uil altijd zij oogjes dicht snaveltje toe en slapen gaan
  WE HALEN DIT WEL TERUG BIJ DE KLEINE MAN HOERA leve de democratie

Reacties zijn gesloten.