De reactieloze website nader beschouwd

Nu we een aantal dagen geen reacties meer toestaan en dat hebben aangekeken gaan we een paar wijzigingen doorvoeren. Wat gaan we doen?

Is reageren echt niet meer toegestaan?
De meeste mensen denken dat het nu onmogelijk is om te reageren, maar dat is echt maar ten dele waar. Reacties van enige substantie (minimaal 100 woorden, argumenten, en indien nodig bronvermelding) zijn van harte welkom. Hoe meer hoe beter. We gaan het “berichtenmaakformulier” dat nu gebruikt moet worden om berichten te maken, onder ieder artikel op krapuul zetten, als ware het een heusch reactie formulier. We noemen het dan ook “Geef een reactie”. Dan is er nauwelijks meer verschil met de oude wijze van reageren. Afgezien van onze kwaliteitseisen dan waaraan reacties moeten voldoen.

Het lijstje INZENDING dat nu op onze voorpagina staat gaat REACTIES heten. We gaan INZENDING en REACTIES dus scheiden. De functionaliteit is voor ons het zelfde maar voor de gebruikers wordt het iets duidelijker.

Hoe weten we welke reacties er zijn op een bericht:
Onder ieder oorspronkelijk bericht (mits op krapuul uiteraard) waarop komen de links te staan naar de reacties die er opgegeven zijn. Een voorbeeld hiervan staat onder dit bericht. Onder dit bericht staat nu “1 reactie reedsch”. Zo ziet het er dan uit.
De navigeerbaarheid van deze site (met betrekking tot het reageergedeelte) gaan we verbeteren.

WHY??????!!!!!!!!!!!!!1!
Mensen begrijpen niet waarom we dit doen. Dit gaan we beter en vaker uitleggen. Hier weer een poging. Wij krijgen nooit bezoek omdat er een reactie is. Hoe fantastisch mooi en goed de reactie ook is. We krijgen geen bezoek via de social media om naar deze reactie te komen kijken, geen bezoek via de zoekmachines omdat zij deze fantastische reactie hebben gezien. Je kan ook op de site ook niet zoeken naar de reactie. Kortom deze fantastische reactie verdwijnt gewoon in het grote zwarte gat om nooit meer teruggevonden te kunnen worden. We hebben er dus gewoon niks aan. Zeg nou zelf, dat is toch zonde van je tijd?

Wanneer de reactie verschijnt in berichtvorm, dan is hij ineens wel belangrijk, wel relevant voor de zoekmachines en wordt hij wel vrolijk doorgebliept in de social media. Daarom doen we dit.

Ik hoop dat dit een en ander iets duidelijker maakt.

Mochten er vragen zijn dan kan je altijd terecht in old school reactiestijl vorm in het krapuliteitenalarm. Je kan ook in de chat (naam invullen, wachtwoord niet nodig) komen voor snelle vraagjes of eventueel overleg. Of je kan een vlammend betoog schrijven waarom krapuul een lul is dat ze reacties afschaffen, dat doe je door hier te klikken.