Bezetting beursplein Amsterdam vanaf 15 oktober -12:00

PERSBERICHT

Bezetting beursplein Amsterdam vanaf 15 oktober -12:00

Het tijdstip is aangebroken. Wij de 99%, pikken het niet meer.

1% van de wereldbevolking profiteert van een systeem dat ze een groot deel van de wereld in handen geeft. De 99% wordt benadeeld waar ze een eerlijke toegang behoort te krijgen tot de rijkdommen van de wereld, maar ook een gelijk beslissingsrecht te hebben. We geven politici & banken één duidelijke boodschap/kans: Wakker Worden! Verdiep u en neem verantwoordelijkheid! We zijn voor ware democratie. We zijn voor een andere, eerlijkere samenleving. De macht van de banken en financiële instellingen moet gebroken worden. De graaicultuur moet ten einde komen. De straffeloze beroving van de 99% moet ten einde komen.

De verandering begint op 15 oktober. Vanaf 12:00 zal het beursplein te Amsterdam worden ingenomen door eenieder tegen de werking van het huidige systeem. We nodigen mensen uit om mee te denken over verandering, een andere, eerlijke samenleving en ware democratie. We vragen de 99% (ja, jou!) om initiatief te tonen en te ontwikkelen naar eigen vermogen en wil. Vooruitgang, vooruitstreven, samenwerken en bewustwording zijn sleutelwoorden.

Occupy Amsterdam is een actie in samenwerking met de #globalchange en de #occupywallstreet acties & demonstraties. Wij willen door middel van een vreedzame demonstratie de aandacht op deze onderwerpen vestigen. We zullen bezit nemen van het beursplein en de verandering in gang zetten. Occupy Amsterdam heeft geen leiders of vertegenwoordigers. Dit is een actie namens en voor iedereen. We nodigen iedereen uit om met ons naar oplossingen te zoeken en met ons een verbetering te bewerkstelligen! Vooruitgang, vooruitstreven, samenwerken en bewustwording zijn de sleutelwoorden van deze demonstraties.

Wij eisen ons recht op om vreedzaam te demonstreren. Wij zullen geen geweld gebruiken. Wij zullen niemand ergens de toegang ontzeggen. Wij zullen ons niet laten tegenhouden.

We hebben als beweging geen leiders en we zijn niet gelieerd aan enige organisatie of partij. Wij zijn uiteindelijk allen de 100%, jij bent de 100%. Wij zijn de verandering, JIJ bent de verandering!

Meer informatie op: http://www.occupyamsterdam.org

http://www.google.com/reader/item/tag:google.com,2005:reader/item/bad29df18151cbc8

Update: zie Telegraf

36 gedachten over “Bezetting beursplein Amsterdam vanaf 15 oktober -12:00”

 1. Nou wil ik niet lastig doen, maar volgens mij behoort vrijwel iedere Nederlander tot die 1%.
  Ik zie hier genoeg mensen die het naar onze maatstaven moeilijk hebben, amper een nieuwe computer kunnen betalen en met moeite, of zelfs helemaal geen autootje kunnen aanschaffen. En waar een kapotte wasmachine een drama is. En dat vindt ik allemaal reuze rot, echt.
  Maar ik ben op veel meer plaatsen geweest waar het heel anders is. Bij die 99% dus volgens mij. En daar houd het eigen bezit op bij een gammel dak en…verder helemaal niks. En zelfs dat dak is voor velen nog een knappe luxe. En als je op dat soort plaatsen bent zijn die gevallen eigenlijk geen nare uitzondering, maar zie je gewoon helemaal niks anders.

  Neemt allemaal niet weg dat het graaien afgelopen moet zijn. En ook het feit dat een klein aantal stropdassen voor ons de prijzen van allerlei grondstoffen zitten te bepalen, niet op grond van de werkelijke waarde of zo, maar gewoon om er met een beperkt aantal vreselijk op binnen te lopen. Ten koste van de rest. Maar laten we ons wel realiseren dat die “de rest” nog steeds maar een verrekt klein deel van de wereldbevolking is, en hoe arm die “de rest” het ook heeft in vergelijk met sommige anderen ze nog steeds niet echt arm zijn, zoals “de echte rest”!

 2. Schitterend! Het gaat ook niet tegen de welgestelden maar tegen de selecte groep superrijken, de Hedgefunds. Hier in Nederalnd speelt dit bijna niet maar nu Amerika ondersteunen waar dit totaal uit de hand loopt. Mijn Nederlandse broer, de Socialist in zijn vrijstaande villa met E-draaihek doet niet mee. Zijn buit is binnen

 3. eindelijk,de meute komt er aan.
  hoop dat ik er niet alleen sta.en dat de nederlanders hun schapenvacht afgooit.
  ik ben er!!!!!!!

 4. Op internet tieren en schelden heeft de rol van demonstraties overgenomen. De rijke volksexploitanten lachen zich tebarsten om die tierende en scheldende productie-eenheden, ze vegen met die digitale braakepistels hun reet af.
  Het enige belangrijke is dat ze produceren.

 5. @10: MadPride:

  Dank je, ik ga proberen Amsterdam van de kaart te gummen :-), ook andere plaatsen doen mee.

 6. @11: Occupy Wall Street #OCW | Krapuul.nl

  Ja, ik wist niet wat ik zag.
  Wat Naomi Klein zei, dat het een ” gathering” is waar mensen elkaar weer kunnen ontmoeten is wat mij betreft voorlopig inderdaad ook genoeg.
  Leuk ook dat 15 october, 12.00 , uur het wereldwijd is.

 7. @11 – indrukwekkend. En wat een schrijnende verhalen hebben sommigen, er staat ons nog genoeg te wachten.

 8. Is er in Eindhoven ook een bezetting?
  Of anders zijn er nog mensen uit Eindhoven of omgeving die zaterdag naar A’dam gaan?
  Wellicht handig om te ‘carpoolen’ , ik heb een auto kan 3 max. 4 pers. meenemen (ik weet niet of ik ook blijf slapen op het beursplein maar probeer nog een gratis tentje te regelen via bv. marktplaats dat ik dan opzet en laat staan voor medemensen).
  Ik heb ook begrepen dat het aantal mensen op het Beursplein rouleert zodat er altijd een grote groep aanwezig zal zijn.

 9. Zonder Amsterdam teniet te willen doen, de bestuurders en graaiers bepalen het beleid vanuit Den Haag. Op het Beursplein zit al jaren geen beurs meer. Is gewoon een kantorencomplex zoals duizenden in Nederland.
  Als je dan toch in Amsterdan wil demonstreren, ga dan op het Frederiksplein staan, lekker ruim met genoeg gras voor je tentje en bij De Nederlandsche Bank voor de deur.

 10. Ik zag onderstaande petitie , cq stuur politici terug naar de teken tafel over bail out Griekenland, pas vanochtend:

  Posted: 30 September 2011
  Unbelievable, they’re doing it again. Our governments are giving even more free taxpayer money to banks!

  Absolutely, we need to bailout Greece to save Greece, and save Europe. But the current bailout makes us the taxpayers pay back banks for 90% of their foolish investments. Greek people don’t get a cent, and we give a ton of money to rich bankers. And even worse — about 30% of our money will go to speculators who will make a massive profit from gambling on a bailout!

  How on earth did our governments write a bailout plan that floods banks and speculators with our money and leaves Greece with nothing? The answer — they actually asked bankers to write the agreement. Our finance ministers are deciding on this plan in days — let’s send them and our parliaments a massive call to go back to the drawing board, and bailout Greece, not the banks.

  Ik zag dat er nog volop getekend wordt; ook al zou het te laat zijn, met een click weet dit network zich verpreid en gehoord’ te zijn.

  http://www.avaaz.org/en/eu_people_vs_banks

  Ik heb Avaaz.org. als global power to the people social network al eerder als noemenswaardig qua successen 😛 onder de aandacht gebracht.

  Ik teken in ieder geval haar petities, zoals over vervolging van verantwoordelijken voor uitbuiting mens/milieu/rampen, bekende corruptie /misstanden door de grote global markt jongens , redding van politiek veroordeelden en meer, al langer .:P

 11. Met dank aan de organisatie , verheug ik me erop morgen op het beursplein te kunnen zijn, het burger geluk te treffen een deel van deze bijeenkomst te zijn!
  Ik zag dat er voorafgaand morgen symposia, debatten in de melkweg en ik dacht in de balie als politiek verwant aan worden gehouden. .

  Ik hoop dat deze luitjes zich qua potieke profilatie zich niet als zodanig zullen manifesteren !
  Het meeliften van poltieke belangen groepen bij burger demostraties zou verboden moeten worden!
  Ik herinner me dat de demonstratie tegen inval Irak uiteindelijk op de Dam verwaterde als niet uit den boze verpest werd omdat pro de palesteinse zaak en anderen belangen groepen er zonodig eigen pampletten stands en zelfs sprekers podium bij moesten krijgen!
  Het moge zo zijn dat iedereen nodig is om wending aan perverse maktbeginselen te geven maar laten poiltieke belangen groepen of bv. de anti fascisten zich er svp morgen buiten houden!

 12. Hier een mooie oproep, door mensen die zich De Naamloze Vennootschap noemen:
  “Wie zijn wij? Wij zijn mensen die woedend zijn. Wij zijn hier aanwezig en vertegenwoordigen onszelf. Wij staan hier niet met pasklare oplossingen maar om stem te geven aan onze woede. Wij zijn woedend omdat onze woede als onrealistisch wordt gezien door de mensen die ons zouden moeten representeren. Onze woede wordt tot nog toe in de politiek, bij de vakbonden en in de pers niet gehoord, omdat zij niet beschikken over een taal die onze woede kan verwoorden. Wij zoeken naar die taal en beginnen bij onze woede.”
  Daarna sommen ze op waar ze allemaal woedend over zijn, zie: http://www.flexmens.org/drupal/?q=node/842

 13. @28: Je raakt de spijker op de kop. Het opportunistische kapen van demonstraties door belangengroeperingen is letterlijk de enige reden dat ikzelf daar niet heen ga, alhoewel ik er als persoon wèl achter sta. Zo heb ik er dus inderdaad meer horen spreken.
  Des te meer dat kapen gebeurt, des te minder impact heeft zo’n demonstratie en des te meer zoiets geassocieerd wordt met beroepsactivisme.

 14. 14-5-1948 Schreef:

  Het opportunistische kapen van demonstraties door belangengroeperingen is letterlijk de enige reden dat ikzelf daar niet heen

  Los van je zionaam, oprichting apartheidsregime Joodse staat, vind ik je aanwezigheid hier irritant omdat je alleen maar negatief gezewauwel te melden hebt. wat kom je hier eigenlijk doen?
  Je riekt naar trollerij.

 15. 14-5-1948 Schreef:

  @28: Je raakt de spijker op de kop. Het opportunistische kapen van demonstraties door belangengroeperingen is letterlijk de enige reden dat ikzelf daar niet heen ga, alhoewel ik er als persoon wèl achter sta. Zo heb ik er dus inderdaad meer horen spreken.
  Des te meer dat kapen gebeurt, des te minder impact heeft zo’n demonstratie en des te meer zoiets geassocieerd wordt met beroepsactivisme.

  Moeten inderdaad nog maar afwachten hoe het zich ontwikkelt en hoe de mainstream pers het oppakt. Over die laatste, de MSM kan ik al vrijwel zeker voorspellen wat ze ermee gaan doen. In het licht van het nooit en te nimmer berichten over de apartheidstendenzen die toch evident op wereldschaal in het geniep terrein beginnen te winnen, naar het voorbeeld van de neonazionisten collectieve repressaille methodes om zulks op al minstens twee fundamenten, religieus-fundamentalistisch in Israel, en klasse/rasse/religie-fundamentalistisch bij uitbreiding in de gehele wereld, geïmplementeerd te krijgen.

  Heb ik dus zeker ook zo mijn twijfels maar dan op andere gronden over hoe deze wereldwijde protestakties zich verder succesvol ontwikkelen. Zou zo graag zien dat ondermeer Vakbonden en Pensioenfondsen en Nutsbedrijven in de publieke sector eerstens hun personeel vrijaf gaven en de reis betaalden naar het protestgebeuren. Die eersten, de Vakbonden zouden in mijn ogen zomaar hebben kunnen besluiten de stakingskas aan te spreken om de georganiseerde werknemers aan de demonstaties te laten deelnemen, ook al is het op zaterdag in onze 24/7 economie.

  En hierover gedegen manifesten te publiceren waar de MSM niet omheen kan. In het ene land [Libië] bombardeert de NATO protesters van de wereld omdat zij protesteren tegen hetzelfde als waartegen protesters nu wereldwijd protesteren op initiatief van Occupy! Occupy!! Occupy!!! [the World?]. En wat doet de MSM? Zij zwijgt in alle talen.

  Sorry hoor, deze reactie van mij lijkt op het eerste gezicht offtopic, maar is dat helaas niet. Moet je maar niet zo’n rare nick hebben.

 16. @35: Moeten mensen die je irriteren en die anders denken dan jij, weg Abdul Alhazred? Ben jij soms PVVer?

 17. @36: Moet je maar geen kort rokje dragen, geen lange neus hebben, niet zo’n vreemde religie hebben etc. Iemand die ergens op reageert is verantwoordelijk voor de reactie, niet degene op wie gereageerd wordt.

  Maar verder heb ik dus inderdaad twijfels over het vervolg van de Occupy-acties. De kans op het kapen ervan door belangengroeperingen die deze acties voor eigen gewin willen gebruiken, zoals extremistische islamisten lijken te gaan doen in de Arabische wereld, is iets dat heel realistisch kan zijn.
  Daarnaast kunnen ook degenen die door die acties aangevallen worden zich gaan mengen in die acties, en ze heel geniepig kanten op laten sturen die van oorspong niet in de bedoeling lagen.

  Zoals jij wel weet, zal dat niet de eerste keer zijn.

 18. 14-5-1948 Schreef:

  @35: Moeten mensen die je irriteren en die anders denken dan jij, weg Abdul Alhazred? Ben jij soms PVVer?

  Ga jij ook nog een keer commentaar leveren op jouw eigen apartheidsland? Zo ja, mag je blijven. Of is dat te moeilijk? Dus kom je hier wat afgeven op ons mooie progressieve Nederland dat niet zoveel op heeft met ziofundamentalisten. Ik vind je nick een provocatie. Ik ga zelf toch ook niet op likoed.nl trollen met de oprichtingsdatum van Hamas?

 19. @39: Op deze site heb ik behoorlijk uitgebreid mijn mening gegeven over het Israël-item. Daarop werd ik uitgemaakt voor betaalde medewerker van IDF en CIDI, en dat waren dan “argumenten” tegen mijn uitgebreide én onderbouwde verhaal.
  Over trolachtige activiteit gesproken….

  Nederland is niet progressief. Althans in veel opzichten niet. Nederland deporteert mensen op basis van hun geboortelocatie. Als de geboortelocatie buiten een door kapitalistische activiteit in het verleden ontstane lijn, genaamd “grens”, ligt dan moeten mensen die daar geboren zijn weg. Ondanks dat deze mensen geen enkele invloed op hun geboortelocatie gehad kunnen hebben.

  Mijn mening over Occupy geef ik ook gewoon, en ik vertel erbij waarom ik dat vind. Dat heet debatteren, wat ik in het dagelijkse leven qua activiteit ook doe..
  Wat jij doet richting mij zou je in een werkelijk politiek debat nog geen 5 minuten kunnen volhouden, puur en alleen door het gebrek aan argument en dat vervangen door ad hominem.

 20. 14-5-1948 Schreef:

  Wat jij doet richting mij zou je in een werkelijk politiek debat nog geen 5 minuten kunnen volhouden, puur en alleen door het gebrek aan argument en dat vervangen door ad hominem.

  Een dikke léugen! Nog los van dat er op dit topic geen sprake is van debat, alleen jij schijnt dat te zoeken. Je bewijst hiermee nu al dat je een ziotrol bent. Er staat in mijn posting nèrgens een ad hominem!
  Wat mij irriteert is dat blogs van jouw soortgenoten volledig zijn dichtgetimmerd omdat men er niet tegen kan dat mensen Palestijnen ook wat gunnen. Per definitie wordt ongewenst geluid op zioblogs meteen al geband op IP-adres. Zolang dat gebeurt vind ik iemand met een nick als jij hier niet gewenst, omdat het getuigt van slechte smaak om op een sneaky manier reclame maken voor jouw zaakje. Zodat men lekker zielig kan doen als iemand er wat van zegt.
  25-01-06-06 😉 (0prichting Hamas) lijkt me het juiste antwoord op je verschijnen hier.

  Quote van je in #40 `Nederland deporteert mensen op basis van hun geboortelocatie. Als de geboortelocatie buiten een door kapitalistische activiteit in het verleden ontstane lijn, genaamd “grens”, ligt dan moeten mensen die daar geboren zijn weg. Ondanks dat deze mensen geen enkele invloed op hun geboortelocatie gehad kunnen hebben.’

  Wie bedoel je daarmee? Je vertelt nogal vaak in je postings dit soort vaagheden. Noem eens man & paard. Ik snap er nooit wat van, waar je op doelt, wat je wilt.

  Waar je in #33 je intrede in dit topic mee opent, is ook van dergelijke flutpraat: `Het opportunistische kapen van demonstraties door belangengroeperingen is letterlijk de enige reden dat ikzelf daar niet heen ga……. Des te meer dat kapen gebeurt, des te minder impact heeft zo’n demonstratie en des te meer zoiets geassocieerd wordt met beroepsactivisme.’

  Wie zegt dat er vandaag op de demo iets gekaapt zou zijn? Wie zijn opportunistisch? Welke
  belangengroeperingen bedoel je? Wie associeert met beroepsactivisme? Wat versta je onder beroepsactivisme? Ik ben als politiek actief en bewust mens al veertig jaar lang nog niet één beroepsactivist tegengekomen! (kan zijn dat jij ze wel kent van je Israëlclub en dat daar zoiets gebruikelijk is?)
  Zo maar wat vragen aan jou dus. Als ik mazzel heb krijg ik misschien een gedetailleerd antwoord, maar dat heb ik bij lieden van jouw slag nog nimmer meegemaakt. Iets vaags uitbrallen en dan niks willen verklaren kunnen we allemáál wel!

 21. 14-5-1948 Schreef:

  Maar verder heb ik dus inderdaad twijfels over het vervolg van de Occupy-acties. De kans op het kapen ervan door belangengroeperingen die deze acties voor eigen gewin willen gebruiken, zoals extremistische islamisten lijken te gaan doen in de Arabische wereld, is iets dat heel realistisch kan zijn.
  Daarnaast kunnen ook degenen die door die acties aangevallen worden zich gaan mengen in die acties, en ze heel geniepig kanten op laten sturen die van oorspong niet in de bedoeling lagen.

  Zullen we demo’s in het vervolg dan alleen maar maar toestaan voor rechts, ziofielen en gristenfundo’s als jij er zo bang voor bent? Wel zo veilig nietwaar?
  Heb je wel door wat voor klinkklare kul je hierboven hebt genoteerd?
  Correctie op #41: 25-01-06 , Hamas wint democrátische verkiezingen! 🙂 Erg hè?

 22. @41 @42: ik geef je graag gedetailleerd antwoord, inclusief verduidelijkende links, mits jij mij aantoont voor wie ik “ziotrol” zou zijn, in wiens opdracht ik dan wel zou werken, en wat mijn banden met “rechts, ziofielen en gristenfundo’s” zouden zijn, en wat ik daarvoor betaald zou krijgen.
  Graag net zo gedetailleerd als jij aan mij vraagt. Het zijn an sich wèl creatieve termen moet ik zeggen…

  Over het kapen van de Arabische revoluties: lees gewoon de media zou ik zeggen, artikelen ten over. Zó wereldvreemd is het allemaal niet.

  Maar even over ritueel wapengekletter heenstappend: de Occupybeweging is in mijn ogen een goed iets, maar ik ben dus daadwerkelijk verontrust dat de kracht er uit gehaald kan worden door profilering van belangengroeperingen als bijvoorbeeld politieke partijen, inderdaad ook pro- of contrabewegingen van Palestijnen of andere groepen in deze wereld, en dat soort zaken.

  Het moet gaan waar het om moet gaan, en het mooiste zou zijn als zoiets kan uitgroeien tot een volksbeweging, dus puur een bottom-up zaak zou kunnen zijn.
  Maar we zullen zien, het wordt wat het wordt.

  PS Als GroenLInkser zal ik in jouw ogen bij rechts behoren, maar daar kan ik nu eenmaal ook niets aan veranderen.

 23. 14-5-1948 Schreef:

  @41 @42: ik geef je graag gedetailleerd antwoord, inclusief verduidelijkende links, mits jij mij aantoont voor wie ik “ziotrol” zou zijn, in wiens opdracht ik dan wel zou werken…..
  PS Als GroenLInkser zal ik in jouw ogen bij rechts behoren, maar daar kan ik nu eenmaal ook niets aan veranderen.

  Gecamoufleerd als Groen links zeker? En verder is het een reactionair en tevens neoconrechts Israëlisch propagandacliché om te zeggen: Ik zal, mits jij… In die kringen zal men nooit eens een normale vraag to the point beantwoorden, zonder voorwaarden te stellen, zelfs al heeft men reeds een spoor van halve en vage `waarheden’ achtergelaten.

Reacties zijn gesloten.