Krapuul Richard de Mos Award 2011 – Wie heeft het achterlijkste idee?

PVV'er Richard de Mos, naar wie de Award vernoemd isch

Op 14 september j.l. zijn wij gestart met de voorronde voor de Krapuul Richard de Mos Award 2011 voor het achterlijkste idee van het jaar 2011. Hoe we het precies gaan doen weten we nog (steeds) niet, maar vaststaat dat een onafhankelijke jury wekelijks met een nominatie, voorzien van motivatie, komt en dat de redactie vervolgens iedere woensdag om 12 uur ter webzijde een nominatie plaatst voor de Richard de Mos Award 2011. Bezoekers van Krapuul kunnen suggesties mailen naar richarddemosaward2011@krapuul.nl, of plaatsen in richarddemosaward2011 draden, of in het krapuliteitenalarm. Moge het achterlijkste idee winnen!

Afwachtende het bestaan van een jury (jury lid worden? Meld je via meel of comments) nomineert de Krapuul Hoofdredactie vandaag:

Nederlandse Spoorwegen (NS) met: De Plaszak!

 

Voorlopig juryrapport:

Over deze nominatie hoefden wij niet lang na te denken. Achterlijker ideeën dan dit zijn nauwelijks voorstelbaar. Gekker dan dit kun je het eigenlijk niet verzinnen. Als je een opdracht geeft aan een denktank “verzin iets waarmee je onze reputatie als serieus land, voorzover nog aanwezig in het buitenland, definitief de nek kunt omdraaien” dan krijgen ze het nog niet zo gek verzonnen. Het klinkt als een uitvinding van Paul de Leeuws karakter Bob de Rooy, als een gruwelfantasie uit een vervolg op ‘1984’ of een door Chriet Titulaer geteste gadget voor Nederlandse ruimtevaarders. Kortom, dit zou zelfs Patty Brard te ver gaan. Eigenlijk heeft dit idee al gewonnen voor 2011 terwijl we pas in de eerste helft in oktober zitten. Het is alleen voor de show dat we dit idee geen 10 geven maar een 9. NS bedankt!

10 gedachten over “Krapuul Richard de Mos Award 2011 – Wie heeft het achterlijkste idee?”

 1. Toch deed Richard Himself vandaag ook een niet geheel onaardige poging, al duurt het hier iets langer voordat je je ogen wijd openspert als je beseft wat hier eigenlijk werd gezegd.

  Nee, ik hou het spannend, komt ergens vandaag / morgen nu een berichtje over.

 2. Ah, Ryanair zijn ze ook als eerste met het idee gekomen dat er geen zitplaatsen voor korte afstanden zouden moeten zijn maar gewoon palen in de vliegtuig waar je jezelf met een soort veiligheidsgordel eraan vastbind en je reist gewoon staande.

  Dan volgt logischerwijs ook de plaszak.

  Het zal gewoon komen want men is op de bezuinigingsronde en dat is wat per slot van rekening telt.

  Wij in Nederland zouden dan met het volgende bezuinigingsidee kunnen komen – veldhospitalen/ziekenhuizen in tenten, bespaart weer een hoop geld. 🙂

 3. nexus m. Schreef:

  Ah, Ryanair zijn ze ook als eerste met het idee gekomen dat er geen zitplaatsen voor korte afstanden zouden moeten zijn maar gewoon palen in de vliegtuig waar je jezelf met een soort veiligheidsgordel eraan vastbind en je reist gewoon staande.
  Dan volgt logischerwijs ook de plaszak.
  Het zal gewoon komen want men is op de bezuinigingsronde en dat is wat per slot van rekening telt.
  Wij in Nederland zouden dan met het volgende bezuinigingsidee kunnen komen – veldhospitalen/ziekenhuizen in tenten, bespaart weer een hoop geld.

  Dit is mogelijk ook een oplossing: http://is.gd/mPfAHK
  of om helemaal milieuvriendelijk te zijn: http://is.gd/rv1r7j

Reacties zijn gesloten.