Een preventieve aanval van de PVV

Het is bekend dat PVV’ers buiten de Tweede Kamer elk debat met tegenstanders uit de weg gaan. Ik was dan ook bijzonder verheugd dat ik op 26 september met het PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven in debat kon gaan over de mensenrechtensituatie in en het nucleaire programma van Iran.

Door Peyman Jafari

Zoals te verwachten, werd het een fel debat en werd het nogal spannend toen de PVV’er argumenten tekort kwam en mij van mijn stoel probeerde te duwen. Maar laat ik eerst even beginnen met de aanloop. Het is geen geheim dat loyaliteit aan Israël een grote drijfveer is voor de PVV. Het is dan ook geen toeval dat Kortenoeven jarenlang voor belangrijke lobbygroepen van Israël werkte, voordat hij bij de PVV woordvoerder buitenlandse zaken werd.

Net als Amerikaanse neoconservatieven en Israëlische haviken pleit de PVV voor een oorlog tegen Iran. In 2009 schreef Wilders ‘bombardeer Iran’.Tijdens het debat herhaalde Kortenoeven zijn eerdere bewering dat Iran kernwapens heeft en die wil inzetten voor een ‘genocidale aanval’ op Israël en daarom ‘preventief’ moet worden aangevallen. De gangbare hysterische fact-free politiek van de PVV dus.

Ik ben tegen kernwapens waar ter wereld dan ook, maar de oorlogshitserij van de PVV lijkt veel op de aanloop naar de Irak-oorlog die op de bekende leugens over ‘massavernietigingswapens’ was gebaseerd.

In het geval van Iran hebben de gezamenlijke veiligheidsdiensten van de VS in hun National Intelligence Estimate van 2007 en 2011 gesteld dat Iran geen kernwapenprogramma heeft. Ook het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) heeft na tientallen inspecties geen bewijs gevonden. Afgelopen mei zei zelfs het voormalige hoofd van de Israëlische Mossad Meir Dagan dat een aanval op Iran waanzin is omdat hij vreesde dat premier Netanyahu daartoe zou besluiten.

Geconfronteerd met deze feiten moest Kortenoeven toegeven dat de Israëlische elite diep verdeeld is over de vraag of Iran een dreiging vormt, maar dat weerhoudt hem er niet van om voor een oorlog te pleiten die aan vele duizenden burgers het leven zal kosten.

Het is waarschijnlijker dat Iran de capaciteit wil om kernwapens te kunnen maken, omdat de militaire top van het land zich omsingeld voelt door Amerikaanse troepen. Oorlogsdreigingen zullen de kernwapenoptie alleen maar aantrekkelijker maken voor de Iraanse machthebbers.

Er is echter een simpele oplossing. Er moet regionaal en internationaal onmiddellijk overleg gevoerd worden om alle kernwapens te ontmantelen, om te beginnen in Israël, het enige land in het Midden Oosten dat kernwapens heeft en het non-proliferatieverdrag niet ondertekend heeft.

Het grootste slachtoffer van een oorlog tegen Iran zal de democratiseringsbeweging zijn. Daarom beweerde ik dat het de PVV niet om mensenrechten gaat, waarop Kamerlid Kortenoeven besloot om ook mij de oorlog te verklaren door te schreeuwen dat ik nog maar een baby was toen hij al erg belangrijke dingen deed.

En zo waren we op het niveau waarop de PVV graag discussieert. Mijn rustige vraag waarom hij zich dan niet net zo fel keert tegen mensenrechtenschendingen in dictaturen zoals Saoedi-Arabië en Bahrein, tevens bondgenoten van het Westen, werd door de PVV’er beantwoord met een duw in plaats van argumenten. Ik hoop dat Wilders dit toch beter doet, mocht hij een keer wel het debat durven aangaan.

Dit stuk is eerder verschenen op de website van socialisme.nu

12 gedachten over “Een preventieve aanval van de PVV”

 1. Oh, PVV-intellectueel Ehsan Jami was er ook bij om zijn debiliteiten te debiteren, zie ik.

 2. Een oorlog starten is een misdaad. Na WOII zijn mensen opgeknoopt vanwege “Conspiracy to Wage Aggressive War”. Preventieve oorlog wordt gezien in internationaal recht als een “agressive war” : dus al die oproepen tot oorlog tegen Iran zijn oproepen tot een misdaad.

 3. Zijn der beelden van dat hij u duwde? Of mogen die weer niet vrijgegeven worden op risico van bedreiging van aanklagen bij de rechtbank?

 4. Maar hoe zit het nu met Diginotar? Welke geheime dienst heeft gehacked bij de Europeesche overheden? Volgens mij is Iran echt fout en gevaarlijk.

 5. @ Rick:
  Nou Rickie,in ieder geval is iran geen enkel land binnegevallen met drones,apachehelicopters,clusterbommen,martelkampen opgezet in cuba,geen kernbommen gegooid op hiroshima,geen haarp,geen microgolvenwapens,en hebben ze geen kernwapens…….een leeuw zonder tanden en nagels kan ook niet vechten….maar een wolf in schaapskleren met onder de schaapsvacht drones,fema,apachehelicopters,militairen die nu in zowat elk land oorlog voeren….die zijn pas gevaarlijk en fout lijkt me?

 6. Kunnen dan alleen PVV stemmende soldaten en politici als militair gestuurd worden dan?en de PVV stemmers als vrijwilliger naar het land sturen waar de PVV oorlog aan verklaart

 7. Iran is praktisch het enige redelijk groot land dat nog nooit sinds haar bestaan een ander land heeft aangevallen. Zeker niet zolang ze Islamitisch is, dus zo’n 1400 jaar.

  Irak heeft met steun van de VS en Israël Iran aangevallen. Dat is op een mislukking uitgelopen.
  Je zou ook kunnen zeggen dat Irak (Hoessein) niet gehoorzaamd heeft aan de opdracht van die landen om met steun van God een land aan te vallen. De VS en Israël mogen dat namelijk ook als de VN dat verbied. God staat namelijk boven alles. Volgens de Islam mag je geen andere landen aanvallen.
  Iran heeft zich dus net als de VS en Israël ook keurig aan Gods gebod gehouden.

  Irak is in haar oorlogen massa’s vernietigingswapens kwijtgeraakt. Logisch dus dat men er vanuit gaat dat die wapens weer aangevuld zouden worden.
  Alleen, dat gebeurde niet. En dat terwijl het levensgevaarlijk is voor een land als die niet stiukt van de wapens, want zo’n land kan makkelijk aangevallen worden. Hoessein zou dus
  onverantwoord bezig zijn. De VS is toen gaan zoeken waar de wapens waren, maar inderdaad ze konden ze niet vinden. Toen hebben de VS GB en Israël besloten die wapens alsnog te leveren. Gratis nog wel. 135.000 Irakese nabestaanden waren dolblij met deze gift.

  Iran zou kernwapens hebben. Bijna elk land inde omgeving van Iran heeft kernwapens. Kernwapens moet je hebben om te voorkomen dat een ander land je al dan niet met kernwapens aanvalt.
  Er is verschillende malen gezocht naar die kernwapens, maar net als in Irak is er niks gevonden.
  Prima reden dus om Iran ook gratis (kern)wapens te leveren? Je kunt tenslotte geen stiefkindertjes maken.
  Maar ja, je zult zien dat de linkse elite plus 1½ miljard moslims weer tegen zijn!!!

 8. @ Rick:
  Je kan het hele internet hierover afsnuffelen en zoveeeeeeeeeeeeeeel waarheden vinden,je bent burger van nederland je mag internetten overal je nieuws vandaan halen we hebbe nscholen,kranten enzzzzz dus Rick doe niet alsof je uit een ei komt he?

 9. @8

  aangezien Israël volgens de PVV het front is lijkt het mij wenselijk om alvast zo veel mogelijk PVVers naar het front te sturen

  bij aankomst aan het front zal Ehsel Jami waarschijnlijk meteen in administratieve detentie worden genomen tot in lengte van jaren want niemand wil iets voor hem ruilen

 10. Deze leugenaar Ehsan Jami moet eens eerst leren wat feiten en onzin verhaaltjes zijn. Deze gast is zo gebrain washed dat hij het niet meer kan onderscheiden! Het westen moet eens meer naar een spiegel gaan kijken of zij niet een bedreiging zijn voor Iran dan Iran voor hun! Waarom moet elk land de westerse waarden gaan accepteren!? Een soeverein land heeft een eigen keus en een eigen cultuur! Leer het te accepteren en respecteren!

Reacties zijn gesloten.