Blijf van onze mooie Sinterklaastraditie af!!!

[Polygoon journaal stemmetje] Omdat u allen, landgenoten, zo godsgruwelijk veel belang hecht aan een op gepaste Traditionele & Volstrekt Nederlandsche wijze plaatsvinden der intocht van Sinterklaas, dient een iegelijk te allen tijde kennis te nemen van de waere usance, waermede, dit vrolijke kinderfeestje, geheel zonder racistische tendensen in ons mooien Vaederland werd gevierd, in het zelfde tijdperk, dat rassenscheiding in de Verenigde Staten van Amerika, alsmede in ons buurland Duitsland, den gewoonschten saeck op deze wereld was. Wij nemen u mede naar het Amsterdam van 1935 en aanschouwen den intocht van Sinterklaes[/polygoon journaal stemmetje]

Oké zonder gekheid. Aanschouw bijgaande video en tel mee. Op 1 minuut precies meert de stoomboot aan. Vervolgens zien wij wat publiek en daar begint de optocht.

Eerst wat politie te paerd. Gevolg door:
4 WITTE Pieten.

Een leuk muziekkorpsje der Amsterdamse politie met om 1:28 een vlag met het wapen van Amsterdam. En direct daarna 3 WITTE pieten.

Op 1:30 Alweer 3 witte Pieten.

1:33 2 witte Pieten.

1:36 een soort doodgraver.

1:38 Ah, daar hebben we de goede Sint.

Stop de tijd op 1:38 zien wij daer 1 ZWARTE Piet helemaal onderin in beeld?

1:39 Neen, ook dit betreft een WITTE Piet. Als het al een Piet is; het kan ook jan met de pet zijn.

1:48 Drie witte Pieten.

1:51 Vier Witte Pieten. Deze laatste zien we nog even terugkomen helemaal op het einde met op het laatst nog 2 doodgravers.

Dat maakt 16 WITTE Pieten en 0 Zwarte Pieten.

Tot zover die onschuldige totaal niet racistische traditie waar die domme negers met hun vuile poten van af moeten blijven omdat ze anders maar moeten opdonderen naar hun eigen bananenland.

Kijk zelf:

Dit artikeltje kwam tot stand met dank aan Martin die ons in onze chat (naam invullen wachtwoord niet nodig) wees op een artikel op welingelichtekringen.nl waerveur dank.

UPDATE: er bestaat een langere versie van dit filmpje waar wel Zwarte Pieten in voorkomen. Deze beelden zijn echter afkomstig van een in 1941 door de NSB georganiseerd Sinterklaasfeest en later ingemonteerd.

1 gedachte over “Blijf van onze mooie Sinterklaastraditie af!!!”

  1. Pingback: Grote mensen die janken en weglopen omdat ze niet zwart gesminkt worden | Krapuul

Reacties zijn gesloten.