Zou Jezus Christus PVV stemmen?

Als de christenen elkaar bovenstaande vraag zouden stellen zouden ze er volgens mij zo uit zijn, maar voorlopig hebben ze het er maar moeilijk mee, getuige bijgaand stukje, getiteld “Loop niet in mijnenveld Wilders”;

Met eventuele gewone mensen die uit onvrede op Wilders stemmen, heb ik overigens nog wel even geduld, althans met een aantal. Ik zou alle Wilders-stemmers niet zomaar in de ban doen. Ze zijn vaak bang gemaakt en bange mensen moet je altijd serieus nemen. (Ned. Dagbl.)

6 gedachten over “Zou Jezus Christus PVV stemmen?”

 1. nee, die herkent het geringe verschil (als ie is wie men denkt dat ie is).

  maria met punkhaar en op een sekssite als “vrije vrouw”, hij zou dat ook niet geambieerd hebben.

  de hoofddoek zou hem meer aanspreken.

  ehm en hij gaf toch van mensen?

 2. ” Naar mijn idee voegen zulke enquêtes weinig goeds toe. Wilders vormt een mijnenveld. Daar kun je beter uit de buurt blijven.”

  Even een opmerking: blijf uit de buurt als je angstig voor Wilders ben, maar de hoofdtak is hem bestrijden in zijn ideologie en handelwijze die op bedrog gebaseerd zijn.

  Wat ik in de artikel van ND lees is dat door de jarenlange indoctrinatie, hersenspoeling en afsluiting in klein hokje hebben heel veer SGP-ers moeite mee om Wilders kritisch te doen benaderen.

  Over angst, nogmaals – die moet serieus door bekwame artsen onder de loep genomen worden. Het heeft geen enkel zin om te regeren over een in zijn ziel angstige volk, toch?

 3. Het zou veel beter zijn als christenen voor zichzelf leren denken en niet dat een of andere prediker het denken voor hen doet. Je distantiëren van foute ideeën, daar heb je geen prediker voor nodig.

  De golf die zich via angst richt op wat men met een groot woord ‘de islamisering van Nederland’ noemt en vrijwel alle gekleurde medeburgers als boosdoeners brandmerkt. Op deze manier krijgt Wilders in veel gevallen zoveel bijval dat, ondanks dat men hem afserveert, de vijandige toon is gezet en het eigenlijk wel duidelijk is waar men staat.

 4. Trouwens al die christenen zouden eens wat beter moeten opletten als er weer eens zo’n fimpje over het ontstaan van het christendom op tv is; allemaal hoofddoekjes, baarden en kamelen.

 5. geiten, schapen.

  en de gekleurde “wijzen uit het oosten” bij de geboorte in die stal dan.

Reacties zijn gesloten.