De SGP is zelf een criminele actie

Nu wil de SGP weer dat de overheid de homo’s gaan vervolgen die protesteren tegen de homo-discriminatie in de katholieke kerk, omdat het “criminelen” zijn. Het recht om zelf te discrimineren is een van de belangrijkste programmapunten van de SGP, dat is bekend. Maar het is toch te hopen dat de kabinet zich niet voor het karretje laat spannen van deze relifanaten. (Telegraaf)

9 gedachten over “De SGP is zelf een criminele actie”

 1. Respect! De SGP zelf is grootverbruiker als het gaat om het overtreden van artikel 1 van de grondwet! Het zou eigenlijk zo moeten zijn dat de SGP en het bisdom worden vervolgt wegens het overtreden van art. 1. Het overtreden van art.1 is pas echt een doodszonde, het is niet voor niets dat art. 1 van de grondwet art.1 is!

 2. Tsja… blijkt alweer dat wanneer de kerk zich met politiek bemoeit, dit moet kunnen – maar oh wee wanneer iemand zich met de kerk gaat bemoeien… hypocrisie ten top! 😆

 3. SGP? CU. CDA?

  ben hetero, humanist en agnost.

  waarom die gasten niet het “heen en weer laten krijgen

  ik meen ook begrepen te hebben dat geloof ingevuld kan worden door de mensen zelf.

  sorry, natuurlijk moet je je verzetten tegen SGP, CU en CDA

  eigenlijk mijn eigen vraag al beantwoord. (beetje dom).

 4. in Nederland is Kerk en Staat gescheiden #2. Laurens.

  alleen heb ik daar nog weinig van gemerkt.

 5. Homo’s wensen respect te ontvangen, waar is hun respect voor andere denkbeelden?? Homo’s dringen de samenleving steeds negatiever hun denkbeelden op. In plaats van sympathie kweken zij afkeer. InIk word langzaam ziek van deze roze dames en heren. Ik vind het een moedige opstelling van de RK (ben zelf geen RK) om vast te houden aan haar standpunt. Verdient het respect dat de homo’s intussen hebben verspeeld.

 6. #6: homo zijn is geen denkbeeld… (zucht)
  Homo zijn is geen keuze, je bent het of niet.
  Wat de SGP doet is hetzelfde als zeggen dat mensen met rood haar of lelijke mannen niet mee mogen doen en dat is dus discriminatie.
  Je kiest zelf welke denkbeelden je aanhangt, je kiest er niet voor om homo te zijn.
  Wat erg dat ik anno nu dit nog moet uitleggen…

 7. De SGP zegt dat het verstoren van samenkomsten in de kerk crimineel is, niet het feit dat homo’s de hosti wordt geweigerd. Daar mag ieder kerkverband zijn eigen opvattingen over hebben. Overigens geeft de wet voldoende ruimte om te protesteren, maar dan buiten op straat en niet in gelegenheden als kerken. Als u kritiek hebt, onderzoek dan eerst de zaak ZORGVULDIG. Voorgaande negatieve reacties komen nogal onzorvuldig over!

 8. Ik heb het zorgvuldig onderzocht en de SGP is een partij met discriminerende standpunten die het nu opneemt voor een kerk met discriminerende praktijken.

  Sorry als dit standpunt negatief overkomt 😥

Reacties zijn gesloten.