Ranzig, maar zo rolt rechts

Waar op rechts die Reihen fest geschlossen bleiben vecht men op links elkaar het kot uit.

Op rechts heerst een grote eensgezindheid. Ten eerste over het bestaan van het begrip rechts. Rechts bestáát. Die kennen het existentiële probleem van eventueel niet bestaan dat links teistert helemaal niet.

Daarnaast steunen ze op rechts elkaar door dik en dun. Als je maar rechts bent, maakt niet uit hoe rechts, dan tel je mee bij rechts.

Een voorbeeld van de solidariteit op rechts:

Onlangs was Hassnae Bouazza op bezoek bij Pauw en Witteman. Pauw en Witteman is een soort “links” televisieprogramma. Wat er zo links aan is weet ik niet, het valt me vooral op dat ze nogal de neiging hebben om “rare” gasten (bijvoorbeeld moslims) uit te nodigen.

Ook als ze Hassnae Bouazza uitnodigen kijk ik niet. Hoewel daarmee natuurlijk wel een soort trendbreuk is gezet bij Pauw en Witteman, want Hassnae is natuurlijk helemaal geen belachelijke moslim, maar gewoon een keurige verstandige gast, niets op aan te merken.

Er deed die dag dus een filmpje de ronde over een vrijgelaten Palestijnse terroriste/vrijheidsstrijdster die moest lachen over 8 bij haar aanslag gedode kinderen in plaats van 3. Dit filmpje werd vertoond bij Pauw en Witteman, en de camera en de blikken draaiden naar Hassnae Bouazza. Waarom? Vraag dat Pauw en Witteman.

Hassnae distantieerde zich, verbaasd lachend, van enige suggestie van associatie met dat filmpje. Of iets dergelijks. Hoe zeg je dat. In duidelijk Nederlands: ze heeft gewoon geen reet met dat filmpje of met die Palestijnse vrouw te maken. Het is buitengewoon goor van Pauw en Witteman om haar op die manier daarmee te confronteren.

“Verbaasd lachend” en aldus verschenen vervolgens diverse berichten, tot hele artikelen aan toe op “keurige” (rechtse) websites, over “lachen met dode Joden” in combinatie met de naam Hassnae. En zo wordt een leugenachtige lastercampagne gevoerd dat Hassnae een antisemiet is die moet lachen om dode Joodse kinderen.

En nu vraagt Peter Breedveld (vriend van Hassnae) om een een “zuivering onder domrechts” of hoe hij het precies noemt weet ik niet want ik kan vanachter de proxy van mijn werk niet op zijn site komen wegens de naaktheid en andere vunzigheid op zijn site, maar die komt er natuurlijk niet, die zuivering.

Rechts weigert in dit land al afstand te nemen van Breivik. Moeten ze nu wel afstand nemen van een collateral besmeurinkje van Breedvelds “moslimhoer”? Ha, dan heeft Breedveld de eensgezindheid op rechts nog niet helemaal goed begrepen.

18 gedachten over “Ranzig, maar zo rolt rechts”

 1. misschien probeert Jeroen Pauw bewust vrouwen te kwetsen om ze na de uitzending te “troosten”

  daar heeft hij uitgebreide ervaring mee…

 2. Tjesus, nou dan zou ik gewoon gekwetst willen blijven hoor. Daar gaat die Pauw echt niet bij helpen. De engerd.

 3. Maar even on topic, sorry die andere ontglipte me even. Het zijn dus ook gewoon hoernalisten die steeds meer bij rechts in de kijkerd willen komen om zo toch ooit de GROTE PRIJS DER NEDERLANDEN Geert Wilders in hun programma te krijgen. Ow, ow, wat zouden ze daar allebei een harde plasser van krijgen. 😥

 4. Verenigd en ranzig rechts: juiste karakteristiek. Maar het is best de moeite waard, om ze eens flink tegen elkaar op te stoken. :mrgreen:

 5. Het is eigenlijk vrij simpel.
  Als je rechts bent neemt men je serieus.
  Als je links bent loop je hopeloos achter.
  Tenminste , dat is de trend in Nederland.
  Programma s gaan met die hype mee, want o wee , de kijkcijfers.
  Wees gerust, over enkele jaren is het omgekeerde het geval.
  Want als Henk en Ingrid doorhebben dat hun beurs leeg geroofd is, komen ze pas tot andere gedachten.

 6. Het wordt hoog tijd dat Fatsoenlijk Nederland in de gaten krijgt dat rechts verworden is tot onvervalst nazisme!!

 7. Het lijkt op een valkuil die bewust gezet is. Doet denken aan die verjaarsvisites waar Henken en Ingrids opsnijden over frauderende uitkeringstrekkers die ze `kennen’, waarna een stilte volgt omdat er een werkloze tussen de gasten blijkt te zitten die plotsklaps door iedereen wordt aangegaapt: `Vind jij er nou van?’ Wie opkomt voor het sneaky te kijk gezette onschuldige slachtoffer is natuurlijk meteen een rooie profiteursvriend die voor de rest van de avond niet meer meetelt.

 8. Bij mij ging vanmorgen tijdens het in wordpad intikken van een reaguur voor de NRC op hun berichtgeving over de dood van Muammer Gadhaffi en wat er aan voorafging, de bijna totale stilte over het bloedbad dat de NATO [Noord Atlantisch Terreur Organisatie] in Libië met een 50.000 voudige lustmoord op onschuldige Libiërs heeft aangericht, letterlijk op zwart. Zou zelfs mijn Personal Computer weten wat er loos is en dat woorden toch tekort schieten tegen zoveel stompzinnigheid die je in de Nederlandse mainstream media kan waarnemen als je weigert alles als zoete koek te consumeren en bedacht bent op het gif dat er welbewust aan wordt toegevoegd.

  Kan ik mijn PC wel naar de computerreparateur brengen en zijn eigenaar voor elektroshocktreatment naar de psych? Denk het niet! Zwijgen als woorden tekort schieten is het enige correcte. Als al die stompzigheid in zich zelf geïmplodeert is, wat zeker gaat gebeuren, kunnen de slachtoffers ervan weer geteld worden en de vernieling van have en goed en beschaving wederopgebouwd. Maar deze keer zonder mij.

  Eén keer een beschavingsvernietigende oorlog te boven wederopbouwen in één leven was al één keer teveel. Want wat ranzig rechs er toch weer mee doet, hoe stompzinnig het over maar de minste vorm van weldenken en -doen heen walst, daartegen zijn alleen daden op het moment supprème opgewassen. Die ranzig rechs en hun meelopers in de uiterste noodzakelijkheid dodelijk treffen waar nu eens zij het meest kwetsbaarst zijn.

 9. Er is meer verdeeldheid op Rechts , Kijk maar eens, PvdA , VVD , Groen Liberaal , CDA , D66 en PVV zijn het vaak genoeg niet met elkaar eens …

 10. Al Bakrastani Schreef:

  Er is meer verdeeldheid op Rechts , Kijk maar eens, PvdA , VVD , Groen Liberaal , CDA , D66 en PVV zijn het vaak genoeg niet met elkaar eens …

  Ok, het is weer dezelfde plaat, maar ik vind hem wel leuk 😀

 11. jvdheuvel Schreef:

  Theo Gerris Schreef:
  Want als Henk en Ingrid doorhebben dat hun beurs leeg geroofd is
  Kunnen ze altijd nog buitenlanders/Joop den Uyl de schuld van geven; doen ze nu ook al.

  Dat heb ik nooit begrepen, wat heeft den Uyl eigenlijk gedaan? Die man heeft toch altijd goed werk verricht? EN hij stond ook nog eens aan de kant van Israël dus dat moet de PVV ook aan spreken. Ik begrijp de haat niet jegens die man.

 12. Dehnus Schreef:

  Ik begrijp de haat niet jegens die man.

  Dat heeft dat rechtse slag ook tegen Melkert, die moest vluchten voor de LPF maar heeft toch prima CAO banen bewerkstelligd die thans te duur zijn en nu onder Donner en Kamp voor een Chinezenloon moeten?

 13. Koekjes van eigen deeg blijken nog steeds het best te werken.
  Ik waardeer de actie van P&W ten zeerste.

 14. Linksch_tuig Schreef:

  Koekjes van eigen deeg blijken nog steeds het best te werken.
  Ik waardeer de actie van P&W ten zeerste.

  Wie walgt van andermans ras is een meeloper van ordinaire volksgeest die apartheid preekt.

 15. @ Abdul Alhazred:

  Maar dat ben ik helemaal met je eens.
  Sowieso heb ik een hekel aan iedere vorm van discriminatie.
  Van mij zul je dan ook nooit een dicriminerende uitspraak of daad, tegenkomen.

Reacties zijn gesloten.