Hoop op een greintje fatsoen bij het CDA

Eerder vandaag maakte ik mijn vrije associatie bij het congres van het CDA, morgen, vanaf 10 uur of zo op politiek24. Maar nu is het tijd voor iets serieus. Ik ben niet naïef. Ik ben zelfs geen optimist. En ik ken het CDA. Dus het zal u verbazen dat er bij mij, ondanks dat alles, een piepklein sprankje hoop is, een glimpje, dat er een spoortje bestaat van een restantje van een kruimeltje fatsoen bij het CDA.

Hoe ziet zo’n glimpkruimeltje fatsoen bij het CDA er in het onderhavige geval uit vraagt u? (Vraagt u niet maar ik geef het antwoord voor de zekerheid toch maar wel).

Een restantgreintje fatsoen bij het CDA kan alleen maar bestaan als Ferrier en Koppejan verder gaan dan met de oppositie meestemmen.

Als de enige uitkomst van CDA-congres is dat Ferrier en Koppejan met de oppositie meestemmen, in verband met hun “geweten”, dan weet iedereen dat dat een wassen neus is.

Ferrier en Koppejan kunnen zich dan nooit meer op straat vertonen zonder uitgejoeld en uitgehoond te worden.

Gezien alles wat er tot nu toe over gezegd is zullen Ferrier en Koppejan verder moeten gaan dan dat, willen ze niet voor eeuwig bekend staan als de schaduw van het restantje van het laatste kruimeltje fatsoen wat het CDA had kunnen hebben.

10 gedachten over “Hoop op een greintje fatsoen bij het CDA”

 1. Hoorde net van een plan, helemaal nog niet zo gek:

  Als die cda-fas…… ughe ughe ervoor gaan zorgen dat Mauro toch weg moet, willen veel occupyers uit NL naar het dorp gaan waar Mauro met zijn ouders woont, en daar met duizenden mensen en tenten blokkeren
  dat hij op transport wordt gesteld. Is toch te regelen?
  Zou nog niet zo gek zijn denk ik, zou wel eens kunnen dat voor een gerichte actie mensen massaal uit hun luie zetels willen komen.

  Ik las het op twitter, maar ben het bericht kwijt, wie wil het doorsturen? Of op andere manieren?

  Misschien wordt Mauro dan de aanzet tot een massale volksopstand. Wie weet hoe een oirocent rolt. Daarbij zou het naar mijn mening helemaal in de sfeer van occupy liggen, om een soort “snel bezet-team” te maken, dat daarheen gaat waar het noodzakelijk is.

 2. Occupy@ LeRoiDanse:
  Bel Occupy voor al uw protesten.
  Wij kunnen op afroep demonstranten leveren vanaf 25 tot 1000 personen.

  Cynisch misschien , maar kunnen we s.v.p. even realistisch blijven.

 3. Jos Schreef:

  maar kunnen we s.v.p. even realistisch blijven.

  Nou ja zeg! Is `realisme’ alleen voor rechtse elementen soms?

 4. @8: Witte Duif:

  Zou goed kunnen dat het daar vandaan komt, waar het begon weet ik niet, en oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid mag niet of zoiets, dat hebben ze ook alweer mooi geregeld….

Reacties zijn gesloten.