Pvda kan/moet kabinet laten vallen – waar wachten ze op?

Er beginnen inmiddels PvdA’ers op te staan die er wel de beuk in willen gooien. Zoals Adri Duivesteijn. Duivesteijn is namens de Partij van de Arbeid wethouder in de gemeente Almere. Eerder was hij lid van de Tweede Kamer en wethouder in Den Haag. Duivesteijn zegt het volgende:

“Het kabinet heeft de oppositie nodig, maar op alle andere punten ziet de oppositie hoe hun ideeën worden gesloopt. Het is zo duidelijk een parasitaire verhouding, dat de PvdA niets anders kan doen dan in ruil voor steun nieuwe verkiezingen aanvragen. Het gaat om de integriteitsvraag. (Volkskrant)”

Dit is met name interessant nu het CDA op een historisch dieptepunt staat in de peilingen.

Vanwaar toch deze misplaatste beschaafdheid en medewerking van de oppositie in dit land?

Ik zeg no mercy en give ‘m hell, die gore brievenbuspisvingerlikkers.

Je zou het bijna vergeten met al dat Mauro gedoe, maar er bestaat nog zoiets als “de eurocrisis”, met aanstaande dinsdag alweer een debatje:

Het kabinet heeft de steun van de PvdA nodig voor het akkoord, aangezien gedoogpartner PVV zich verzet tegen het steunen van het noodlijdende Griekenland. (nieuws)

Ja u leest het goed. “Kabinet heeft steun van oppositie nodig. Nou wat doe je dan als oppositie? Je zegt “kappen met die Mauro shit NU en geef die gast een verblijfsvergunning en dan praten we verder”.

En vervolgens zeg je als oppositie tegen dit kabinet en de CDA’ers “doe normaal man”.

Ten slotte zeg je tegen Rutte “jump!” en dan vraagt hij “how high?”.

Zo doe je dat.

Overigens wist u dat wij onze tijd 1000 jaar vooruit zijn in dit land? In de zo nu en dan hysterisch hilarische comedy “Futurama” (’s nachts op Comedy Central) doen in het jaar 3000 de “Fingerlicans” mee aan de verkiezingen.

Futurama - gaat dat zien
(Deze episode, en alle andere afleveringen trouwens ook, vindt u hier)

21 gedachten over “Pvda kan/moet kabinet laten vallen – waar wachten ze op?”

 1. PVDA moet sowieso het akkoord in de schuldencrisis afwijzen.
  Zie programma buitenhof met 3 economen van PVDA huize.
  Als men Mauro op een slinkse manier een verblijfs vergunning kan regelen met de schuldencrisis zeg ik, doen.
  En laat AUB dit kabinet snel ten onder gaan want het is een ramp voor Nederland.

 2. De PvdA staat niet te hoog in de peilingen. Met zo’n veertig procent zetelverlies in de Tweede Kamer zou ik niet zo sterk de behoefte aan verkiezingen voelen.

 3. @2 Een half jaar voor de vorige verkiezigen stond de PvdA er ook niet zo best voor, maar dat hebben ze toen aardig weten te herstellen. Het is niet uitgesloten dat ze dat kunstje nog een keer uithalen. 😉

 4. Het punt is wel: je wilt alleen dat dit kabinet valt als één van de coalitiepartijen ook niet verder wil. Het komt erg nauw met de peilingen, en als deze coalitie zelf wel verder wil loop je het risico dat ze een iets grotere meerderheid krijgen. Allerlei gefrustreerd PVV-volk komt dan weer naar de stembus.
  Dus bij voorkeur stort dit wel door interne verrotting in elkaar, want als of de VVD of het CDA niet meer met de PVV verder willen is de PVV uitgepoept.

 5. Zou zowel voor de PvdA als voor het CDA catastrofaal zijn, beiden komen dan niet meer in het stuk voor. En terecht, want buiten de wereldomvattende crisis, zijn deze partijen grotendeels debet aan het onherkenbare Nederland van heden. Het kom maar binnen met je zooi, heeft geresulteerd in een leger van laag allooi verspreid over alle steden en dorpen. Tevens is het goed voor een zwart wit opsporing verzocht!

 6. 7
  Piet

  Ben ik niet met u eens.
  Vooral de rechtse partijen hebben hierin meegewerkt.
  En racisme heb ik een hekel aan.

 7. De Hond is weer bezig met zijn OUDE PVDA STOKPAARDJE. Het beweren dat een ruime meerderheid van de bevolking wil dat Mauro een verblijfsvergunning krijgt. Maar niets is minder waar.
  Het steeds maar binnen laten van lieden uit andere culturen is voor de meeste Nederlandse kiezers niet acceptabel en veelal een doorn in het oog. En dient derhalve een halt toe geroepen te worden. Dit, wil er nog iets leefbaars en besteedbaars overblijven voor de Nederlandse Nederlander. Dergelijke zaken verdoezelen, kan alleen maar in de breinen van CDA en PvdA politici voorkomen. Gezien verkiezingsuitslagen, zouden zij in deze in het geheel geen stem in het kapittel mogen hebben. Zij hebben tenslotte al meer dan genoeg in dit land verziekt!

 8. @ Betweter:

  Dienstmededededeling: kun je je alsjeblieft bij één naam houden, dit is al je vijfde in drie weken en het wordt een tikje verwarrend zo. 😛

 9. Betweter Schreef:

  …Het steeds maar binnen laten van lieden uit andere culturen is voor de meeste Nederlandse iezers niet acceptabel…

  DarkSkywise Schreef:

  @ Betweter:
  Dienstmededededeling: kun je je alsjeblieft bij één naam houden, dit is al je vijfde in drie weken en het wordt een tikje verwarrend zo.

  Zo komt ie gemakkelijker aan die meerderheid.

 10. DarkSkywise Schreef:

  @ Betweter:
  Dienstmededededeling: kun je je alsjeblieft bij één naam houden, dit is al je vijfde in drie weken en het wordt een tikje verwarrend zo.

  Ja, even voor de andere lezers: Piet=Pieter=Siem=Betweter

 11. GJ_ Schreef:

  Zo komt ie gemakkelijker aan die meerderheid

  Het is inderdaad een veelgebruikte taktiek van het gepeupel. Soms komen ze hier in hun eentje met zijn vieren in 1 topic elkaar gelijk geven.

 12. Is dit dezelfde Duivesteijn van de PvdA die een strafblad heeft en een straatverbod had wegens stalking?
  (Indien dit niet het geval is, excuses.)

 13. @15

  stalking is toch minder erg dan je hoogzwangere vrouw in elkaar rammen en dat vond je niet zo erg dus eigenlijk valt het allemaal wel mee, zelfs als het waar is

 14. Schizofrenie en paranoïde zijn herkenbare gedragingen van een PVV-er 🙂

  Betweter Schreef:

  De Hond is weer bezig met zijn OUDE PVDA STOKPAARDJE. Het beweren dat een ruime meerderheid van de bevolking wil dat Mauro een verblijfsvergunning krijgt. Maar niets is minder waar.

  Bron graag! Of was je zomaar fact-free wat aan het roeptoeteren? (ook dat gedrag is PVV-ers niet vreemd namelijk)

 15. @ jvdheuvel:
  Vandaar ook zie ik graag Betweter, Piet, Pieter en Siem zijn bron van de bewering. Zeker wanneer je met Caps begint te schreeuwen om je gelijk te tonen.

 16. ja, er wordt al dagen alleen over Mauro gesproken. Geef die jongen een vergunning om te blijven en los de echte problemen op. Het lijkt erop dat de politiek ons bewust laat denken dat een jongen als Mauro belangrijker is dan de euro crisis. Blijkbaar worden we op die manier afgeleid van het werkelijke probleem.
  Dagen lang wordt er door de ministers gesproken over een jongen die gewoon nederlander is ondertussen, dat kost handen vol geld en energie.
  Misschien kunnen ze het in de kamer eens hebben over democratie. We leven in een democratie. Ik zie de democratie als een vierkantje, en dat vierkantje wordt steeds kleiner.Ga je over een lijntje, dan word je zo hard aangepakt.

 17. GJ_ Schreef:

  Betweter Schreef:
  …Het steeds maar binnen laten van lieden uit andere culturen is voor de meeste Nederlandse iezers niet acceptabel…
  DarkSkywise Schreef:
  @ Betweter:
  Dienstmededededeling: kun je je alsjeblieft bij één naam houden, dit is al je vijfde in drie weken en het wordt een tikje verwarrend zo.
  Zo komt ie gemakkelijker aan die meerderheid.

  Zo komt ie gemakkelijker an de meerderheid …van stemmen in zijn hoofd? 😛

 18. Nicky Schreef:

  Is dit dezelfde Duivesteijn van de PvdA die een strafblad heeft en een straatverbod had wegens stalking?
  (Indien dit niet het geval is, excuses.)

  Denk je ineens dat ie voor jou een rivaal is voor de gunsten van Koertehoeve?
  Wees niet bang, die mag je helemaal voor jezelf hebben, hoor. 🙂

Reacties zijn gesloten.