Op bloeden na dood

Er heerst een heftige sfeer in Den Haag, het valt niet te missen. Uit verschillende hoeken komt het signaal dat Mauro moet blijven. De welbekende deur van het CDA komt weer in beeld. Signalen vanuit de bevolking dat het zo niet verder kan. De signalen worden alleen maar heftiger. Net zoals de sfeer in Den Haag.

Mauro is geen uitzondering. Duizenden anderen verkeren in een soortgelijke situatie. Het politieke doel gaat ook niet om Mauro maar om wie de rechtste rug heeft.

Zoals Minister van Deportatie en Raszuiveringen Gerd Leers al gezegd heeft zal Mauro uitgezet worden. Terug naar zijn thuisland waar hij negen jaar geleden vertrokken is. Negen jaar geleden, om het te tekenen. Mauro is geboren in 1992 net zoals ondergetekende. Negen jaar geleden droomde ik ervan om op de middelbare school te komen, dat ik echt iets ging leren. Mauro had dat ook, heeft de middelbare school afgerond en zit nu op het MBO. Hij spreekt de Nederlandse taal goed en is volkomen ingeburgerd in zijn gezin. Deze feiten kennen wij allen. Nu terug naar de politiek.

Het kabinet wil de sterkste zijn in dit spel. Ze weigeren maar toe te geven aan enige vorm van rechtvaardigheid. Neen, het gaat ze nu om het wegspelen van de oppositie. Het CDA zet fundamenten opzij om in Vak K te blijven. De VVD kiest er niet voor om een Volkspartij voor Vrijheid en Democratie te zijn maar om achter mijnheer Gestapo Kommandant Wilders te gaan staan, die het bij zijn harde woorden houdt als het gaat om uitzettings- en deportatiebeleid. De oppositie blijft voet bij stuk houden.

Mijn grote probleem ligt bij het CDA. De vroeger nog zo eerlijke christelijke partij heeft besloten om haar fundamenten opzij te gooien. Niets meer heb uw naasten lief. Niets meer opkomen voor de zwakkeren. Niets meer wat wijst op een eerlijke christelijke partij. Het doet pijn om dit – als christen – te moeten zien. Ik kan zelfs met zekerheid stellen dat het CDA voor of het Christelijke Deportatie Appèl, of voor Christen Demagogisch Appèl staat. Jammer.

Ik zal maar afsluiten, de frustraties worden er niet minder om. Vandaag zal het debat dan gevoerd worden in de Tweede Kamer, met buiten een protest waar hopelijk vele mensen op af komen. Het is toch zo dat wij in een beschaafd land wonen? Al is – zo blijkt – die beschaving op bloeden na dood.
Mauro moet blijven!

10 gedachten over “Op bloeden na dood”

  1. Volgens mij is er een kleine type fout in het artikel geslopen. Het is volgens mij niet wie “rechtste rug heeft” maar wie de “rechste rug heeft”.

  2. De twee moties van de oppositie zijn zojuist verworpen.
    Blijft alleen nog de strohalm van studie over voor Mauro.

  3. Laurent Schreef:

    @1 jij bedoelt een rechtse rug?

    Klopt! Dank voor je oplettendheid. Te snel op “Reageren”gedrukt . . . lol

Reacties zijn gesloten.