Zorggroep Charim en de Gristelijke waarden van de Heere(n)

Er is weer eens van alles mis in een Megazorginstelling. Zorg aan huis wordt geleverd door ongekwalificeerde uitzendkrachten die verkeerde medicijnen uitdelen, ouderen zijn in de tehuizen mishandeld, personeel en de bewoners zijn doodsbang om hun beklag te doen, er is ronduit sprake van intimidatie.

Renske Leijten van de SP ging bij de duivel (de Staatssecretaris M. Veldhuijzen van Zanten) te biecht en stelde op 25 oktober onder andere de volgende vragen:
– Vindt u het aanvaardbaar dat medewerkers van Charim geïntimideerd, bedreigd, bedrogen en angstig zijn voor het bestuur van Charim?
– Hoeveel medewerkers hebben een spreekverbod gekregen?

Spreekverboden weet Veldhuijzen van Zanten natuurlijk alles van, dat doe je gewoon zo.

Dit zijn dus al die geweldige innovatieve Zorgaanbieders waardoor het PGB met een gerust hart kan worden afgeschaft, lekker al het geld naar die instellingen. Er is geen vuiltje aan de lucht en de managers zien hun dikke salarissen heerlijk verder stijgen door het grotere aantal werknemers.

De Gristelijke directeur van “Charim”, Dr. Jan van der Wal, piepte er in oktober mooi tussenuit, de grond werd hem te heet onder de voeten. Hij heeft al heel wat gristelijke waarden en normen gepreekt. Zo was hij vanaf 1988 de baas bij het Gliagg, de gereformeerde riagg met als uitgangspunt gristelijke hulpverlening. Zo zegt hij in 1996: Die ‘bijbels genormeerde hulp’ is bijvoorbeeld nodig bij mensen die ‘vloekdwang’ hebben, mensen die als onderdeel van hun problematiek zitten met hun godsbeeld als gevolg van seksueel misbruik, mensen die bang zijn voor God. Hij had en heeft nog veel meer banen waaronder voorzitter van de raad van toezicht Gevangenenzorg Nederland en voorzitter van de Raad van bestuur van Eleos. Nou hij voorzittert wat af, laat dan na een paar jaar flinke puinhopen achter en hij is weer weg. Rare jongens die Gereformeerden.