Recensie: A. J. Boekestijn – Mijmeren Overzee

Van mijmeren kan de kachel niet branden

Door: Borreltafel Bob de Buikloopliberaal

Kijk, Arend Jan Broekhoest, zoals wij hem in de wandelgangen noemen, moest zo nodig een boek schrijven. Heeft niets beters te doen met zijn leven. Ik bedoel: wat is er nu helemaal te verdienen met een verzameling letters op papier, foto op de kaft – ja en wat voor foto nietwaar. Man met onderkin staat tussen bruine helm over leeg strand te kijken naar de zee. Niemand op dat strand verder. Ongeloofwaardig. Het moet daar storm lopen voor Harry’s Krokettenpaviljoen, ook voor de betere Zeevruchtencocktail. (De suggestie is dat dat spul linea rectum voor je neus uit die zee gehaald is; dat is natuurlijk flauwekul, dondert niet als het maar verkoopt).

Mijmeren overzee heet het meesterwerk. Nou kijk, als je overzee mijmert dan sta je niet aan zee en al helemaal niet aan een leeg Nederlands strand. Mijmeringen overzee houd je er op na op Bonaire of een ander warm eiland waar het goed varen is met je jacht. Dan hebben we het ergens over.
EN onthult Arend Jan nu zijn moordplannen tegen Frits? Zijn onbedaarlijke onstuimige behoefte Neelie Kroes nog eens eerlijk op zijn hondjes te nemen? Jawel, maar ja – zitten we daar op te wachten? Ik bedoel: is dat spannend? Doet het ’t goed in de winkel op het station van Boerenkoolstronkeradeel? Daar moet je toch rekening mee houden als je een boek schrijft.
En dan zou ik dat toch op de kaft zetten, desnoods dan maar getekend maar er zullen best foto’s van zijn: Bolkestein blijft in vergiftigde port. Neelie die er met een zweep van langskrijgt. Naakt natuurlijk. Ik kan mij mooiere kaften voorstellen, maar het VERKOOPT vast wel.

Wat zegt u? Moet het over politiek gaan? Arend Jan en politiek?
Die houden we er in, dat is een hele goeie. Maar zeg, ik ga nu eens kijken of ze die verrekte golfbaan bij het Amsterdamse bos nu eindelijk klaarhebben.
Ik zie jullie!

3 gedachten over “Recensie: A. J. Boekestijn – Mijmeren Overzee”

 1. Mijmeringen overzee heet het meesterwerk. Nou kijk, als je overzee mijmert dan sta je niet aan zee en al helemaal niet aan een leeg Nederlands strand.

  De titel had moeten zijn: “Mijmeringen over zee“.
  Net als PVV-er Martin Bosma met z’n boek “De schijn-élite van de valse munters” is er wat slordigheid geslopen in de titel.
  Geeft niet. Zolang je (extreem)rechts bent mag je gewoon fouten maken, zelfs in de titel van je boek.
  Als je hiier kijkt zie je Wilders in het derde filmpje http://pvv.nl/index.php/multimedia/video.html ÓVER de zee mijmeren en al binnen 3 minuten zie je dat de zeespiegel helemaal niet stijgt, maar juist daalt, zoals al wetenschappelijk door de PVV bij monde van Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos is aangetoond.
  Die daling gebeurt zelfs 2 maal per dag. Dat kan iedereen zien als je alleen maar kijkt naar een willekeurige getijdentabel kijkt via bijv. http://is.gd/j90ZPK
  De gelegenheid om spijkers te zoeken tijdens laag water is zo groot, dat de spijkerhandel vreest als er teveel mensen achter Wilders staan de handel compleet zal instorten.

Reacties zijn gesloten.