De kristallen bol van de PVV

Het Westen verkeert door eigen toedoen in de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog en Wilders werkt onverdroten door aan zijn boek over Mohammed die het Westen wil onderwerpen. Blijkbaar heeft hij even tijd kunnen vrijmaken want in de Telegraaf presenteert hij een veelomvattend plan om het Westen te redden. Voordat hij in actie komt, wil hij eerst anderen een onderzoek laten uitvoeren, net als gewone politici en ambtenaren, kortom als mensen die het ook niet weten.

Wilders spreekt zich meestal uit in kernachtige teksten die in de balloon van een Donald Duck passen, en nu staat daar ineens ‘Internationaal Gerenommeerd Onderzoeksbureau’. Dat is vaag, als iemand die zich verslikt in een hap meel. Ik heb al mensen horen opperen dat het bureau waarschijnlijk in het buitenland staat, maar Geert heeft niks met internationaal, Nederlands is beter. Want bij welk land ligt de loyaliteit van buitenlandse onderzoekers?
Zou hij gewoon het CPB bedoelen? Daar laten Nederlandse politici normaalgesproken hun economische plannen doorrekenen. Maar het CPB is volgens Geert een links bolwerk, en links kan het bij Geert ook niet goed doen, dat zit in een complot met Mohammed.

‘Internationaal Gerenommeerd’ dan? Als een bureau zich zo mag noemen, hoort het echt wel tot de elite. En volgens Geert zitten we dankzij de elite nu in de penarie, dus dat is het ook niet.

Het volgende woord dan,  ‘Onderzoeksbureau’, dat is een bureau waar onderzoekers werken, en de PVV moet niks van onderzoekers hebben, denk maar aan ‘klimaat’ of ‘lage straffen’ of ‘subsidie’.

Het zal toch niet de bedoeling zijn verantwoordelijkheid uit te besteden bij subsidieslurpende elitaire onderzoekers? Waarom dan toch de keuze voor deze woorden? Heeft Wilders nu ineens behoefte aan goedkeuring van een autoriteit, autoriteit die hij ondergraaft als hij er stemmen mee binnen kan halen?

Volgens Wilders heeft hij ook nog geen keuze gemaakt welk bureau het moet worden. Dat lijkt me logisch, om te weten wat het invoeren van de gulden ten tijde van een crisis gaat opleveren moet je de uitkomst van de crisis kennen. In stripverhalen gebruikt men daar geen onderzoeksbureau voor, maar een glazen bol.

En, gaat uw stem de volgende keer weer naar de PVV?

 

Een gastbijdrage van Gert Kok

6 gedachten over “De kristallen bol van de PVV”

 1. Zolang er mensen nog steed racistisch zijn/moslims haten/sinterklaas aanbidden/gulden terug willen/jan smit als internationale superartiest zien….dan blijft geert zijn stem nog steeds komen..andere dingen zoals zorgpremies/chaos in de wereld/crisissen daar hebben de PVV stemmers niks mee dat moeten de fatsoenhouders maar oplossen zeggen ze die hebben ervoor geleerd wij zijn het gewone volk……

 2. De euro is mislukt volgens Wilders. http://twitter.com/#!/geertwilderspvv
  En dus dient er een onderzoeksbureau te komen die dat bevestigt. Niet of de bewering klopt dus.
  En daarna dient er een referendum te komen waarin het volk gevraagd wordt om de de conclusies van het onderzoek bureau te bevestigen en bovendien eisen dat de gulden weer terug komt.
  Maar je zult zien…
  De laffe regering en de linkse elite weigeren dat referendum omdat ze ijskoud beweren dat we geen (bindend) referendum in Nederland kennen, terwijl Wilders toch altijd heeft geëist dat als hij iets zegt dat iedereen zich daaraan dient te houden en hij kan het weten want hij is democratisch gekozen dus zijn uitspraken zijn bindend.

 3. Wilders op de vraag of hij zich erbij neer legt als het onderzoek uit wijst dat de Euro OK is.
  (Ik citeer ongeveer)” Ik wil niet op het onderzoek vooruit lopen. De Euro is een mislukt project…”

  Niet op het onderzoek vooruit willen lopen maar wel vast de onderzoekers een duidelijke opdracht meegeven. Niet echt wetenschappelijk.

 4. jvdheuvel Schreef:

  jaap stb Schreef:
  Niet echt wetenschappelijk.
  Leuke typering van de PVV

  Denigrerende opmerking!
  Het is juist hartstikke knap van de PVV die zonder een wetenschappelijke bureau in te schakelen er achter is gekomen dat:
  1. de aarde niet opwarmt.
  2. dat er wel degelijk 50 miljoen moslims in Europa wonen i.p.v de 17 miljoen die de linkse elite beweert er te zijn.
  3. dat de moslims wel degelijk ons aan het islamiseren zijn, gegeven het feit dat er talloze boerka’s en boerkini’s te signaleren zijn.
  4. moslims doodleuk beweren dat ze uitsluitend als ze zelf worden aangevallen geweld mogen gebruiken terwijl ze dat pas in de Koran hebben geschreven nadat Wilders de Fitna-film heeft uitgebracht.
  5. moslims slaan hun vrouw(en) wel degelijk en zetten anderen er toe aan dat ook te doen. PVV-er Dion Graus heeft eens een keer met een moslim gepraat en is toen inderdaad op advies van die moslim z’n vrouwen gaan meppen.
  6. jaarlijks 7 miljard naar de immigranten gaat wat omgerekend zo’n € 50.000,- per stuk kost wat meer is dan een hardwerkende Nederlander aan inkomen heeft.

Reacties zijn gesloten.