De nieuwe Nederlandse premier heet…

Berlusconi weg… Ik heb zelfs foto’s van blije mensen in Italië gezien en de val van deze mafioso zou reden tot vreugde zijn als het op een andere manier was gegaan: ten gevolge aan vastberaden vreedzaam verzet van degenen die niets anders hebben dan hun te verkopen arbeidskracht.
Maar “de markten” hebben zijn hoofd geëist en “de markten” krijgen hun zin. En het wordt als vanzelfsprekend gepresenteerd dat zijn opvolger Monti heet en dat er aan deze wisseling van de wacht geen verkiezingen te pas komen.

De klok zal ook voor u luiden, Nederland.
Natuurlijk zullen we hier bij Krapuul ook blij zijn als het kabinet-Rutte het begeeft, hetgeen te verwachten is in het voorjaar, omstreeks de tijd waarin Wilders’ ongeëvenaarde meesterwerk verschijnt.
En dan?

Vanwege de ernst van de crisis zal de Partij van de Arbeid als partij met verantwoordelijkheidsbesef niet aandringen op nieuwe verkiezingen. De PvdA neemt daadwerkelijk de rol over van Wilders. Rutte wordt vervangen door een VVD-er of een door een van de andere twee “klassieke” partijen te leveren bankier.
Dan krijgen we de interessante kwestie wie dit zou kunnen zijn? Een uit de politieke naar het bankwezen overgestapte, zoals Kok, Zalm, noem maar op? De altijd genoemde Wijffels – doet er niet toe dat hij van het CDA is? Is Ruding nog beschikbaar?

Wordt het iemand wiens naam wij nog niet kennen, maar die plotseling als De Meest Geschikte Kandidaat door De Markten naar voren wordt geschoven, tegen die tijd, net zoals Monti en Papadimos uit het niets opgedoken zijn?

Krapuul heeft slimme lezers v/m genoeg, kunt u bedenken wie het wordt? Er moet dan ook een vice-premier van de andere twee partijen bij passen.

29 gedachten over “De nieuwe Nederlandse premier heet…”

 1. Ik heb me laten vertellen dat de ‘pratende koelkast’ (‘u-melk-op, u-nog-één-flesje-bier’) dé gadget van 2012 zal worden!

  Politiek Den Haag zal worden meegesleept in deze hype en er is niemand die beter aan de beschrijving ‘sprekende koelkast’ voldoet dan de VVD’er Stef Blok.

  Deze robot zal het dan ook zijn die wordt uitverkoren de volgende strontkar te trekken…

 2. Ik denk aan Nijpels.
  Is bij de DSB betrokken geweest en bij ABP.
  En blinkt uit in onkunde.
  Dit is wat financiele markten wensen.

 3. Hoe is het met Mark ruttes liefdesleven?
  Heeft hij een vriend of een vrouw?
  gewoon zomaar uit nieuwgierigheid hij komt zo tuttig over,zo stijf en voorgepraat

 4. Grote roerganger, vraagje. Is het tegen de regels dat ik na het zien van het filmpje dacht, zo’n luxatie van je kaakgewrichten gun je Rutte en Zalm ook wel, en hier mijn gedachten deel.

 5. Kan je naaaagaan zo netjes en tuttig en kuisheid die Mark uitstraald maar ondertussen……wist ik echt niet hoor henk

 6. Kevin Schreef:

  Hoe is het met Mark ruttes liefdesleven?
  Heeft hij een vriend of een vrouw?
  gewoon zomaar uit nieuwgierigheid hij komt zo tuttig over,zo stijf en voorgepraat

  Nee, Mark heeft geen partner.
  Ik zou overigens als kandidaat voor het premierschap willen voorstellen een getrouwde lesbienne met een allochtone achtergrond (liefst uit een Arabisch land) en met een licht negroïde koppetje.

 7. Misschien heb ik te veel in house-kringen verkeerd, maar die eeuwige happy-face van Rutte komt mij (en vele andere housegangers) té bekend voor.

  Niet dat ik verwacht dat hij vrijwillig een test zal laten afnemen en niet dat ik verwacht dat àls hij een test zal laten afnemen, we de resultaten te zien krijgen die bij die test horen, maar kom nou Mark… minstens 200.000 mensen weten al lang wat jij op hebt, doe eens stoer en kom uit de kast?

 8. Henk Veldman Schreef:

  Ik zou overigens als kandidaat voor het premierschap willen voorstellen een getrouwde lesbienne met een allochtone achtergrond (liefst uit een Arabisch land) en met een licht negroïde koppetje

  … en liefst nog met een paar bijvrouwen.

 9. DarkSkywise Schreef:

  doe eens stoer en kom uit de kast

  Het zou me niet verbazen als Mark Rutte behoort tot de heel weinigen die bekend staan als de “a-seksuelen”.
  Mensen dus die Kees van Kooten eens duidde door als je ze vraagt om een woord van 3 letters die begint met een k en eindigt met een t antwoorden met “kat?”

 10. Nog een voorstel.
  A. J Boekestijn.
  Hij kan zeer goed overweg met de media, vraag maar aan Beatrix.
  Door de goede relaties met de media, zullen financiele instellingen niet meer verrast worden, door maatregelen.

 11. aangezien in de pee-ie bah alles veel later gebeurt dan de rest van de wereld ben ik bang dan Harry Mens de Silvio Berlusconi van de lage landen gaat worden

  hij weet alles tot euro’s te reduceren, alles is te koop, zelfs Harry met zijn tv programma waar sjaggeraars hem betalen om hun malafide praktijken een buitenkanssausje te geven, een Marokkaans liefje, Harry heeft het in zich!

  en nu over naar Suze die bij de laatste show van Mart Visser was

 12. Henk Veldman Schreef:

  DarkSkywise Schreef:
  doe eens stoer en kom uit de kast
  Het zou me niet verbazen als Mark Rutte behoort tot de heel weinigen die bekend staan als de “a-seksuelen”.
  Mensen dus die Kees van Kooten eens duidde door als je ze vraagt om een woord van 3 letters die begint met een k en eindigt met een t antwoorden met “kat?”

  Grapjas, je bedoelt kæt natuurlijk. 🙂

 13. Age Bakker, lees ik net, heeft iets met het IMF van doen gehad en weet dat de gulden niet terug kan komen.
  Goede kandidaat! Onthoud de naam (niet moeilijk, zo’n algemene achternaam).

 14. Ik zie mark echt niet in een disco of bar een zwaar opgemaakte meid met grote tieten en kort rokkie aanspreken zo van hee meid wil jij met me swingen op de dansvloer…..nee mark lijkt me het stille typje die stiekum in kontjes knijpt in de tram ofzo..wellicht en dan rood wordt als iemand zich omdraait

 15. Kevin Schreef:

  nee mark lijkt me het stille typje die stiekum in kontjes knijpt in de tram ofzo

  Donner gaat op z’n fiets naar het werk. Denk je echt dat Rutte de tram neemt? nexus m. Schreef:

  Grapjas, je bedoelt kæt natuurlijk.

  😛 Dat zal het zijn. Ik kon er maar niet uitkomen….

 16. Het team rond Gerard Joling heeft het nog een hele tijd volgehouden met “Gerard hééft een vriendin, maar die wil niet in de publiciteit als ‘de vriendin van…'” en dan volgden meestal een paar namen (o.a. moi) die die vriendin persoonlijk kenden en waar je bevestiging kon vragen. En dan zeiden wij exact hetzelfde.

  (Echt gejokt was het niet eens want hij hád een hele goede vriendin. Meer dan eens kwam het journaille aan het eind van ons broodkruimelspoor bij die betreffende vriendin uit en dan zei ze altijd “ik ken hem inderdaad al heel lang en verder geef ik geen commentaar”.)

  Dat ging een jaar of twee goed, ik vermoed dus dat we bij Mark nog ongeveer een jaar in spanning zullen worden gehouden.

 17. Is waar Rutte zijn piemeltje al dan niet in steekt niet volledig irrelevant zolang dit niet onder dwang gebeurt ?? Hij lijkt mij trouwens het type van een Non-sexueel , aan zijn koppie te zien zijn zijn balletjes nooit ingedaald , maar ook dat is niet relevant , zijn werk doet hij zwaar klote en hij collaboreert met een fascistoide partij DAT is relevant

 18. Schrikbeeld: Uri Rosenthal als premier, met Wilders als minister van Buitenlandse Zaken.

 19. Bas Paternotte als Minister van Informatie, Bert Brussen Minister van Sociale Zaken, Nieluller Minister van Buitenlandse zaken, Mad Herben Minister van Strijd tegen de Islam met Israël als front, en Joshua Livestro premier.

Reacties zijn gesloten.