Over een geweldige puber, een verloren minister en een bijna geen Nederlander

Ja, onze dochter is een Nederlands meisje dat geen Nederlandse nationaliteit mag hebben, omdat ze voor de wet pleegkind heet, en ze niet onder bijzondere gevallen van artikel 10 valt. Dat vertelt Ferdows Kazemi, columnist van vk.nl.

Maxima en elke willekeurige voetballer in de eredivisie kunnen zo maar Nederlander worden, zonder problemen. Die worden allemaal netjes aan de kant gezet, want bijzondere gevallen.

Dit is het verhaal over een kindje dat als baby haar moeder verliest en nieuwe ouders vindt, in Nederland. Het meisje is nu 12 jaar en woont al 11 jaar in Nederland, ze is Nederlandse. Maar de IND én Leers vinden dat ze terug moet naar Iran, met haar ouders, die allebei Nederlander zijn. Hoe raar zit de wereld van de IND in elkaar? Nou als het allemaal van die malloten zijn als Sietse Fritsma, begrijp ik waarom het zo’n probleem is om Nederlander te worden. Zij zijn het al (waar ik me voor schaam) en gunnen het geen enkel ander.

Dus wij blijven opgescheept met horkerige, onbeschofte, rancuneuze mensen die het voorrecht hebben gehad in Nederland geboren te worden. Deze mensen blijven andere, aardige, mensen met potentie die volkomen functioneren in de Nederlandse samenleving en liefhebbende ouders hebben, dwars zitten omdat er geen plaats zou zijn in Nederland.
Als Geert Wilders zijn moeder niet was bevallen in Nederland, maar in haar thuisland, dan was Geert ook geen Nederlander geweest maar een Indonesiër. Hem had het Nederlanderschap van mij dan weer wél geweigerd mogen worden.

Komt overigens vaker voor natuurlijk, mensen in een situatie als Geert voelen zich vaker Nederlandser dan Nederlands en bestrijden een ieder die in hun ogen inferieur is, d.w.z. niet net zoals zíj! geboren in Nederland. Terwijl het voor hem ook maar net met de hakken over de sloot is geweest. Het had zo maar anders kunnen zijn.

3 gedachten over “Over een geweldige puber, een verloren minister en een bijna geen Nederlander”

 1. Stel dat er 300.000 “illegalen”, vluchtelinge, asielzoekers in Nederland zouden zijn. Er wonen 300.000 mensen in Utrecht. Qua ruimte kunnen die er nog bij. Er schijnt bijna 50 miljard euro bij de 500 rijkste mensen van Nederland te zitten. Als die allemaal een miljoen zouden afstaan (aftrekbaar voor belastingen jajaja) dan zijn die 300.000 mensen jaren geholpen.
  Dus waar hebben we het over. Medemenselijkheid gaat voorop. Hielp de “vreemde” barmhartige Samaritaan de gewonde man en liepen priesters en farizeeërs niet door? Daar laten gelovigen (CDA) een forse steek vallen!

 2. Gruwelijk aangrijpende geschiedenis.
  Helaas dateert deze xenofobische onmenselijkheid al van voor het tijdperk van de geblondeerde haatpruik. Het is blijkbaar alleen nog veel erger geworden.
  Een neef van mijn man trouwde 40 jaar geleden met een Argentijnse (ja idd een landgenote van de huidige prinses). Niet eens een zgn. “illegaal” (het woord alleen al!) De betreffende dame had een verblijfsvergunning gekregen omdat zij gedipomeerd verpleegkundige was en daar was op dat moment een tekort aan.
  Kort na aankomst in Nl ontmoette zij haar toekomstige man, na bijna 1 jaar besloten zij te trouwen. Zij sprak inmiddels goed Nederlands want de LOI had cursussen voor anderstaligen (toen met casettebandjes).
  De ambtenaar van de burgerlijke stand was een soort “weigerambtenaar” avant la lettre: hij was ervan overtuigd dat het een schijnhuwelijk betrof om aan het Videla-regiem te ontkomen. Haar vader was een van de “verdwenen”personen.
  Uiteindelijk ging de ambtenaar overstag toen bleek dat de bruid 6 maanden zwanger was.
  Als Maxima toen al prinses was geweest, zouden wij haar een brief hebben geschreven.
  Misschien een idee voor Mevrouw Kazemi.

 3. “Dus wij blijven opgescheept met horkerige, onbeschofte, rancuneuze mensen die het voorrecht hebben gehad in Nederland geboren te worden. Deze mensen blijven andere, aardige, mensen met potentie die volkomen functioneren in de Nederlandse samenleving en liefhebbende ouders hebben, dwars zitten omdat er geen plaats zou zijn in Nederland.”

  Kruijff heeft het recentelijk mooi samengevat: ” Ze zijn allemaal gek geworden!” .

  Oftewel we worden door gekken geregeerd.

Reacties zijn gesloten.