PVV-liegbeest Lucas Hartong maakt Nederland te schande in Europarlement

Klimaatverandering ontkend en nostalgie naar Verwoerd: PVV
Lucas Hartong (PVV) mislukte imitatie van Wilders in EP. Namens meer dan 500.000 Nederlanders.

PVV-EP (Europarlement) filmpjes. Elke maand ontvang ik er wel een paar. Je kunt je er gewoon op abonneren via Youtube. Gelukkig zijn er maar weinig fans. Na 36 uur was bijgaand filmpje slechts 17 keer bekeken. Dat gaat veranderen, nu de link op Krapuul is verschenen (zie onder).

Eerst even de herinnering opfrissen aan Lucas Hartong. Toen Lucas zich beriep op zijn ouders die in het verzet zouden hebben gezeten, toonde Krapuul meteen aan, dat dat helemaal niet waar kon zijn:  Lucas Hartong, PVV’er met Glimmerveenbloed en kindsoldaatouders! – een hilarische ontmaskering van de foute dominee door JvdHeuvel op 11 maart 2011!

Jokkebrok Hartong had eerst geprobeerd om via Pim Fortuyn in Alphen a/d Rhijn de politiek in te gaan. Toen dat niet lukte, verbond de theoloog zich met Wilders. Deze laatste is erg wantrouwig ten opzichte van ex-Fortuynisten. Vandaar, dat Lucas zich jarenlang tevreden moest stellen met een positie als fractiemedewerker.

Maar de doorbraak van de PVV bij de Euroverkiezingen van 2010 maakte een entrée van Lucas in de PVV-EP fractie onvermijdelijk. Als ik me niet vergis, hebben we negen PVV’ers afgevaardigd naar het EP, dus meer dan eenderde van de zesentwintig Nederlandse afgevaardigden in het EP. Dat betekent, dat elk lid van de PVV-fractie in het EP ongeveer 650.000 Nederlanders vertegenwoordigt (volwassenen, kinderen, alles). Wat doen de PVVers in het Europarlement daarmee? – Nou, eigenlijk niks anders dan het beoefenen van rechtse hobbies. Hartong liet zich inspireren door PVV-ideoloog Martin Bosma en zag een kans om de huidige Zuid-Afrikaanse regering verdacht te maken en de kant van de boeren-apartheidsliefhebbers te kiezen. Vandaar de hieronder verlinkte verklaring van leugenaar Hartong enkele dagen geleden in het Europarlement.

De macht van het Europese parlement is flink versterkt door de Akkoorden van Lissabon. Dezer dagen besloot het EP bijvoorbeeld dat speculanten aan banden gelegd moeten worden. Daar hoor je de PVV niet over. Iedereen kan begrijpen, dat speculatie tegen staten alleen internationaal geregeld kan worden. Maar Wilders klemt zich vast aan de gulden en de Zilvervloot van Piet Hein.
Bekijk zelf het PVV-Youtube-filmpje met Lucas Hartong als mislukte cabaretier en diens leugenachtige klimaatboodschap, verpakt in rancune tegen de afschaffing van de Apartheid in Zuid-Afrika. Bruine das. Ontstegen aan de werkelijkheid van Ingrid en Henk.

Apartheid, die de PVV eigenlijk zo graag in Nederland zou willen invoeren.

13 gedachten over “PVV-liegbeest Lucas Hartong maakt Nederland te schande in Europarlement”

 1. Huib Schreef:

  Als ik me niet vergis, hebben we negen PVV’ers afgevaardigd naar het EP, dus meer dan eenderde van de zesentwintig Nederlandse afgevaardigden in het EP.

  Er zitten vier PVV’ers in het EP: Lucas Hartong, Barry Madlener, Laurence Stassen en Auke Zijlstra. Het lijkt me niet erg handig om bij het schrijven van een stukje alleen af te gaan op je geheugen (met mogelijke vergissingen) en niet vooraf te checken.

 2. Pas op je woorden Sjaax. Krapuul doet aan facts free berichtgeving en wordt daar niet graag op aangesproken heb ik gemerkt. Het is sowieso een weinig zeggend stukje.

 3. Brutus Schreef:

  Pas op je woorden Sjaax. Krapuul doet aan facts free berichtgeving en wordt daar niet graag op aangesproken heb ik gemerkt. Het is sowieso een weinig zeggend stukje.

  Nietszeggende reactie, kun jij het beter? Laat zien.

 4. Sorry, aantal PVVers in EP wordt gecorrigeerd.
  En ja, ik kan het ook niet helpen, dat de PVV volstrekt van de feiten losgezongen demagogie bedrijft. In het EP, vaak nog erger dan in Nederland. Er is immers bijna geen hond die op ze let.
  Ze doen hun werk als volksvertegenwoordigers niet. Ze zijn gekozen en worden betaald om de belangen die Henk en Ingrid bij Europa hebben, te behartigen. Maar wat ze in werkelijkheid doen, is rechtse hobbies uitleven en provoceren.
  Ik zou graag inhoudelijk met deze ijdele flapdrol (Hartong) discussiëren over klimaatverandering en Zuid-Afrika. Maar als z’n betoog geen inhoud heeft en hij zich, zoals alle PVVers, aan elke verantwoording onttrekt, kan ik er ook moeilijk meer inhoudelijk brood van bakken.

 5. Brutus Schreef:

  Pas op je woorden Sjaax. Krapuul doet aan facts free berichtgeving en wordt daar niet graag op aangesproken heb ik gemerkt. Het is sowieso een weinig zeggend stukje.

  Ik heb gezien dat jij gebruik maakt van meerdere namen op de site. Daarnaast constateer ik dat je niks zinvols te melden hebt. Als dit gedrag zo doorgaat dan is het einde oefening voor jou hier.

 6. de PVV steekt liever een helpende hand uit naar apartheidsminnende boeren/pijpenkrullen in Zuid Afrika en Israël dan de hulpbehoevende medeburgers binnen de landsgrenzen

  een goede nationaal socialist heeft immers internationale ambities (al dan niet in combinatie met kindsoldaten als ouders en glimmerveenbloed)

 7. Brutus, geef even aan waar er op Krapuul aan facts free politics gedaan is. Zo maar wat facts free politics roepen is geheel in lijn met wat de PVV doet en daar worden dan in de TK geen vragen over gesteld. Maar hier wel, als je iets beweert, ook met bewijs komen.

 8. Brutus Schreef:

  Keira
  Hier bijvoorbeeld

  Ja, je kunt wel heel slachtofferig doen maar je reaguursel over Zwitserland, waarin je openingstrol speelt,
  begint met `Lees!’ In de gebiedende wijs openen doe je maar op eigen bodem.

  Jammerklachten uit reactionaire hoek over redactiebeleid en meningsuiting worden hier niet behandeld. Niet tevreden? Opzouten. Exit! ➡

 9. Ja ik ben Brutus ook wel zat, vraag ik om aan te geven waar er hier facts free politics wordt bedreven. En dan komt hij met een link naar een post waarin hij ook weer iets beweert zonder link, dus niet te controleren. Plus hij jankt over een opmerking waar elk volwassen mens gewoon tegen moet kunnen. Ik vind hem in ieder geval niet schokkend.
  Brutus is een beetje een jankerd, is mijn conclusie. Dus mag van mij ➡

Reacties zijn gesloten.