Grapje

Ruim een jaar zit er nu een rechtsconservatief-confessioneel minderheidskabinet, dat een parlementaire meerderheid heeft dankzij de steun van de PVV. De coalitiegenoten CDA en VVD hebben ondanks de enorme verliezen van het CDA bij de laatste parlementsverkiezingen de buit verdeeld. Langstudeerder Verhagen was in zijn nopjes zonder de PvdA verder te mogen meeregeren. Wilders was blij omdat eindelijk zijn neoconservatieve droom werd verwezenlijkt. Rutte als het gelukkige kind dat sinds zijn aantreden iedere dag lachend mag zeggen dat het allemaal fantastisch gaat en dat iedere twijfel en misverstand terug te voeren is op de onwetendheid van journalisten en burgers. Een lofzang op anti-immigratie, het terugsnoeien van overheid en voorzieningen en sociaal-democratie en Israël als enige vreemde mogendheid waren de hoofdpunten van het gedoogakkoord. Het sociale isolement van Nederland in de internationale gemeenschap liet zich toen al raden. Ondertussen krimpt de economie, verhuftert de samenleving en wordt een menswaardig, fatsoenlijk en gezond leven voor de onderkant van de maatschappij onbetaalbaar.

Wilders, Verhagen en Rutte

Wat kunnen we dan nog verwachten? De PVV heeft de afgelopen jaren talloze voorstellen en beloftes gedaan, vaak verpakt in kreten van hooguit tien woorden. Zo was er het inperken van godsdienstvrijheid (voor moslims), het criminaliseren van immigranten en asielzoekers en de suggestie van vervolgen en deporteren van moslims door Wilders voor buitenlandse camera’s. Ook werden wij binnenslands getrakteerd op gericht schieten op relschoppende demonstranten, demoniseren van ontvangers van ontwikkelingshulp en -organisaties en oproepen tot het aanvallen van de soevereine staat Iran. Er moest een soort Kulturkammer komen, 35% muziek moest door ‘het’ volk verstaan kunnen worden, mensenrechten werden van de agenda gehaald. De zorg in Nederland wordt ondertussen onbetaalbaar en daarom maar gesloopt. Chronisch zieken en gehandicapten worden gemarginaliseerd. Grote bedrijven en banken maken winst als nooit tevoren, maar de gedoogcoalitie maakt ons wijs dat het slecht gaat en wij moeten inleveren. Geld, rechten, verworvenheden. Alles moet overboord om de neoliberale balans kloppend te krijgen.

Deze regering noch de gedoogpartner hebben enig benul van hoe een maatschappij of een economie werkt, zo blijkt uit de feiten die nu aan het licht komen. De economie krimpt, consumptie en productie nemen af, er worden steeds meer mensen ontslagen, de samenleving wordt intoleranter, voor de geprivatiseerde woningmarkt en zorg dreigt een failliet. Toenemende maatschappelijke onrust en onzekerheid over de toekomst zijn het gevolg. De ideologie van de huidige regering en partner is beperkt tot “ik doe wat ik wil en zoek het maar uit, redde wie zich redden kan”. En als iemand zulke onzin roept dan moet de luisteraar maar bewijzen dat het onzin is. Tot die tijd is het geen onzin, volgens de roeper is de het de waarheid. Zo is volgens de PVV Hitler links, de Arabische lente het bewijs van islamisering, zijn immigranten bandieten, vluchtelingen profiteurs, en wordt vrije journalistiek als een bedreiging gezien, want op een onwelgevallige en ongezouten mening claimt de PVV het alleenrecht. Zo noemt Bosma kunstenaars activisten die de PVV willen ondermijnen als argument tegen de democratisering. Zijn collega-kamerleden schelden andere kamerleden uit, schofferen hele bevolkingsdelen en doen de hele dag niets anders dan anderen ophitsen tegen minderheden. De eigen mening gaat boven feitenkennis en goed fatsoen.

En dan nu de perspolitie. In West-Europa groeit het aandeel sympathisanten van extreemrechtse partijen. Geweld wordt door aanhangers van partijen als de PVV, de Dansk Folkeparti (Deense Volkspartij) e.d. gezien als een geoorloofd middel om de politieke macht te grijpen. In Hongarije gaat Jobbik (Beter Hongarije) zo ver georganiseerd met uniformen en wapens zigeuners te verjagen. Wilders’ vriendin Pia Kjaersgaard in Denemarken kampt met een extreemrechts volgdeel, dat nu openlijk oproept tot rassenoorlog. Iets waar Breivik en de Braune Armee Fraktion in Duitsland en al die rechts-radicale sleeper cells ook van dromen. Het geweld tegen en de discriminatie van buitenlanders of mensen die er zo uitzien neemt in Nederland toe. Internationale samenwerking wordt in twijfel getrokken en nationalisme voert de boventoon. Het buitenland is per definitie gevaarlijk en als buitenlander ben je niet langer welkom in dit land. Je hebt hier niks te zoeken, ga naar je eigen hok. De fanatiekste aanhangers van de PVV roepen op tot 30 jaar gevangenis voor het dragen van een t-shirt tegen het discriminatoire karakter van volkstraditie Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. De politie heeft er geen problemen mee om met harde hand zo’n oproer de kop in te drukken.

Terreur onder het mom van vrijheid en veiligheid en de wil van het volk. Wilders roept blij dat dat allemaal dankzij hem mogelijk is. Maar we zijn niet extreemrechts, zeggen Wilders en kornuiten. We zijn niet als Breivik, zeggen ze, want wij gebruiken geen geweld, maar democratische middelen. Let wel, de PVV is nog steeds een eenmanspartij. Al zeven jaar. De 150 raadsleden, statenleden en kamerleden zijn allemaal onderworpen aan het gezag van Wilders. Formeel hebben zij alleen als volksvertegenwoordiger een eigen stem, maar met een paar uitzonderingen geven ze allemaal hun eer en geweten gemakkelijk op om mee te delen in de macht van Wilders. De toon is agressief. Een knuppelaar als Hero Brinkman als commissievoorzitter is een ontluisterende ervaring. Je wordt alleen gerespecteerd als je je onderwerpt aan de waanvoorstellingen van de medewerkers van Wilders. Doe je dat niet dan word je gezien als een bedreiging en zullen ze hun politieke macht gebruiken om je vrijheid als burger in te perken of uit te schakelen. Ben je bovendien een publieke figuur dan rest je niets anders dan beveiliging te huren.

Wltrrr schrijft dit omdat hij boos is. Man bijt hond is een Vlaams tv-concept waarnaar een Nederlandse uitzendmast zal worden benoemd. Zelfs het programma van de PVV werd grotendeels letterlijk overgeschreven van het programma van de Deense Volkspartij. Russisch aardgas wordt via Nederland aan Duitsland verkocht en in de media gepresenteerd als aardgasbaten. We zijn immers een handelsland. Zelfs achterlijke extreemrechtse ideologieën worden ingevoerd en vinden gezien hun stemgedrag bij veel mensen gretig aftrek.

18 gedachten over “Grapje”

 1. We kunnen (terecht) klagen en mopperen wat we willen, die politiek zal uit zichzelf niet veranderen.
  De regerende en gedoogende partijen zullen op geen enkele manier willen luisteren naar wat voor argumenten dan ook.
  Immers ze kunnen elkaar niet laten vallen. Als er nieuwe verkiezingen zouden komen weten ze heel goed dat ze of weggevaagd worden en / of nooit meer in deze positie zullen komen.
  Daar iets niets grappigs aan.
  Als het Nederlandse volk niet duidelijker laat merken dat het genoeg is geweest en krachtiger signalen af gaat geven dan zitten we nog lang met deze en nog veel meer problemen.

 2. #1 Joske schreef: Als er nieuwe verkiezingen zouden komen weten ze heel goed dat ze of weggevaagd worden en / of nooit meer in deze positie zullen komen

  Nou, dat vraag ik mij af, op het moment zijn de VVD en PVV nog behoorlijk hoog in de zetels. Zij maken heel slim/verraderlijk gebruik van de economische en financiele problemen om angst bij de bevolking in te boezemen en het ergste…het werkt. Ik vraag mij af hoe dit kan veranderen.

 3. Iedereen is bang. De partijen zijn bang voor nieuwe verkiezingen. Maar ik zou de gok wagen. Begin volgend jaar, als iedereen de pijn van dit kabinet voelt in alles. En dan nog maar eens zien of deze 3 wel een meerderheid in de kamer zouden krijgen. VVD en PVV alleen redden het niet. En alleen SGP en CDA willen er mee samenwerken, dus zorgen dat die geen meerderheid kunnen brengen. Nou het CDA is goed in crisis en de SGP zorgt zelf door voldoende voortplanting voor constante stemmers. Niet meer en niet minder wordt dat.

  Ik zou zeggen, waag het er maar op, slechter dan nu kan het echt niet worden. Ja met een kolonelsregime, maar dat krijgen we met dit kabinet ook als het zo doorgaat. Alles inperken en alleen de officiele staatsgeluiden mogen nog verkondingd worden.
  Heil!

 4. Keira Schreef:

  En alleen SGP en CDA willen er mee samenwerken

  Kweenie.

  CDA met 10-15 zetels in een minderheidsregering: heb je niks aan
  CDA met 10-15 zetels in een regering met PVV: splijting CDA
  CDA met 10-15 zetels als gedoogpartij: te onbetrouwbaar
  VVD met SGP in de regering: splijting VVD
  PVV die CDA, VVD en SGP nóg meer tegemoetkomt: splijting achterban
  PVV die nóg meer mensenrechten wil schenden: gaat het CDA niet in mee

  Ik zou de gok dus ook wagen.

 5. Keira Schreef:

  Iedereen is bang. De partijen zijn bang voor nieuwe verkiezingen. Maar ik zou de gok wagen.

  Ik niet. De PVV groeit nog steeds. Dat betekent dat ze hoe dan ook zelfs al zou er een linkse meerderheid zijn (CHU en D66 ook eventjes als links beschouwen) en daarmee een regering zouden kunnen vormen dan hoeft er maar iets te gebeuren of dat kabinet valt weer. Immers zo gauw CDA, VVD en SGP de kans zien zullen ze elke maatregel, wetsvoorstel of wat dan ook blokkeren of tegenwerken.
  Je zult echt eerst er voor moeten zorgen dat de PVV substantieel verliest.
  Dat kan als de media voortdurend onderscheid maken tussen links, rechts en extreem rechts.
  Zolang als je nog opsommingen krijgt als links, liberaal, Christelijk, rechts en PVV alsof de PVV dus wel een fatsoenlijke partij zou zijn zul je mensen nooit bewust maken van het feit hoe extreem fout de PVV is .
  Fouter zelfs dan ooit de nazi’s waren.

 6. Ik hoop op een snelle pijnlijke dood voor dit kabinet. Zodat de verkiezingen een socialer kabinet mogelijk kunnen gaan maken.

  Het grapje PVV als gedoogpartner heeft mij al veel te lang geduurd. CDA en VVD zijn zelf niet veel beter maar kunnen met een linkse partner absoluut ook nog realistischer worden.

  Realisme ontbreekt bij de PVV en steeds meer mensen zien dat, gelukkig maar.

 7. Henk Veldman Schreef:

  De PVV groeit nog steeds.

  Not so. In de media wordt ieder zeteltje PVV-peilingwinst breed uitgemeten, maar als je naar het totaal van PVV, TON en LPF kijkt, is er vanaf oktober 2007 eigenlijk geen groei meer geweest – sterker nog, ze hebben er herhaaldelijk beter voorgestaan:

  grafiekje: http://www.krapuul.nl/wp-content/uploads/pvv+.png (data: Synovate, bijgewerkt t/m 17/11)

 8. DarkSkywise Schreef:

  Henk Veldman Schreef:
  De PVV groeit nog steeds.
  Not so. In de media wordt ieder zeteltje PVV-peilingwinst breed uitgemeten, maar als je naar het totaal van PVV, TON en LPF kijkt, is er vanaf oktober 2007 eigenlijk geen groei meer geweest – sterker nog, ze hebben er herhaaldelijk beter voorgestaan:
  grafiekje: http://www.krapuul.nl/wp-content/uploads/pvv+.png (data: Synovate, bijgewerkt t/m 17/11)

  Op zich heb je wel gelijk maar als je een grafiek maakt van de beurskoersen en je doet net of de PVV een beursgenoteerde onderneming is en daar een vergelijking mee maakt zul je zien dat de PVV wel degelijk praktisch als enige een stijgende lijn vertoond.

  (Ik hoop overigens dat ik ongelijk heb)

 9. Henk Veldman Schreef:

  (Ik hoop overigens dat ik ongelijk heb)

  Ja, dat heb je. 😛

  Kamerzetels verschillen van beurskoersen omdat er een maximumwaarde is (namelijk 150 zetels, de “toename” van de PVV kan dus nooit een rechte lijn zijn omdat die rechte lijn op een gegeven moment door de 150 zou gaan en dat *kan* niet) en winst bij de PVV altijd ten koste gaat van andere partijen (die dat graag weer terug willen hebben). Stel je voor als je op de Beurs opeens zou zeggen: “een aandeel mag nooit hoger stijgen dan X en het totaal van alle aandelen moet altijd een vast bedrag Y zijn”.

  Nee, dat wordt écht niks. :mrgreen:

  PS. een vergelijkbaar iets hadden we een paar jaar geleden op GeenCommentaar toen ze daar aan het uitrekenen waren wanneer NL voor 20% moslim zou zijn. Eerst kwam daar 2064 uit, toen ging ik me ertegenaanbemoeien dat je nooit boven de 100% kunt komen (zelfs professionele statisticicici maken die fout wel eens) en het *dus* een soort verzadigingscurve moest zijn en toen kwam er uit: “op zijn aller-allervroegst in 2141 (exclusief secularisatie) en waarschijnlijk nooit (inclusief secularisatie)”.

  gedetailleerder: http://sargasso.nl/archief/2009/06/29/wanneer-is-nederland-20-procent-moslim-u/
  en daarin het stukje “[intermezzo, geavanceerd]”

 10. @10 DarkSkywise
  Je hebt me weer wat verstandiger gemaakt.
  Donner zei ooit eens een keer dat als de meerderheid van de bevolking een Sharia-wetgeving wil dan komt die er. Donner vergiste zich. Tenminste 2/3 moet daar achter staan, omdat het om grondwetswijziging gaat.
  Wilders en z’n aanbidders schijnen dagenlang dronken van geluk te zijn geweest omdat immers het bewijs was geleverd dat de islamisering wel degelijk steeds verder om zich heen grijpt en dat ze dus gelukkig met recht mensen mogen discrimineren en schofferen.
  Echter, als bekend mogen z’n aanhangers niet inlaten met alles wat maar riekt naar Arabisch en dus zijn cijfers taboe. Zouden ze dat wel mogen dan hadden ze makkelijk uit kunnen rekenen dat met de huidige bevolkingsgroei het ongeveer 5000 jaar zal duren voordat moslims eventueel een meerderheid zouden hebben. Hierbij wordt voorbij gegaan aan het feit dat er maar verrekt weinig moslims inderdaad een totale Sharia wil én dat de secularisatie onder moslims groter is dan onder het Christendom én dat er veel minder kindertjes worden geboren.
  Overigens kent men in Engeland zowel Joodse als Islamitische rechtbanken. In Nederland niet. Die rechtbanken handelen puur over familiezaken zoals erfrecht en over wat voorwaarden met betrekking tot de handel.

 11. @11: Donner zei letterlijk: “Voor mij staat vast: als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan?” (http://www.vn.nl/Archief/Politiek/Artikel-Politiek/Piet-Hein-Donner-De-meerderheid-telt.htm) Toch had hij het niet bij het rechte eind, want democratie is in de 1e plaats een set van waarden. Als de sharia op onderdelen onverenigbaar is met de UVRM, dan kunnen die als het goed is ook niet ingevoerd worden. (Afvoeren blijkt overigens knap lastig – een boel westerse landen kennen bv. nog steeds de doodstraf en geen haan die er naar kraait.)

 12. Aanvulling: In werkelijkheid zijn er maar dik 200.000 moslims en niet 850.000 (Zie o.a. http://is.gd/3LILph )
  Dat getal móet ook wel kloppen, immers er zijn maar 500 moskeeën in Nederland. ( http://is.gd/Yr3Xea )
  Dat zou dus betekenen dat als er inderdaad 850.000 moslims trouw (immers verplicht) naar de moskee gaan dat je dan gebouwen moet hebben waar minstens 1700 mensen in kunnen. Dan moet je joekels van gebouwen hebben. Kijk hier eens naar een paar van die gekmakende dingen. Dit is een moskee in Den Haag http://is.gd/P4vIwr en deze staat in Groningen http://is.gd/zfpZYX

 13. Joke Mizée Schreef:

  Voor mij staat vast: als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan

  Bedankt voor je correctie. ‘k Meende dat Donner het over een gewone meerderheid had.
  In Engeland waar dus wel “Sharia-wetgeving” bestaat is het nooit mogelijk dat een wetje de normale wetgeving overruled. (In Engeland heeft men overigens geen grondwet.)
  In zekere zin zijn de beperkingen groter dan bijvoorbeeld de regeltjes omtrent het voetballen. Op het voetbalveld mag je elkaar rustig de hersens inslaan, maar zo gauw je precies hetzelfde gewoon op straat doet, loop je kans de bak in te draaien.

 14. Bedankt wltrr voor de uitstekende samenvatting van de realiteit in Nederland, anno 2011.
  Het is heel erg duidelijk, scherp en helder.

  Weinig mensen kunnen tegenwoordig dit helder verstand vertonen.
  Want is de leugen die alom regeert.

  “TERREUR onder het mom van vrijheid en veiligheid en de wil van het volk. Wilders roept blij dat dat allemaal dankzij hem mogelijk is.”

 15. nexus m. Schreef:

  Wilders roept blij dat dat allemaal dankzij hem mogelijk is

  Valt moeilijk te ontkennen.
  Immers voordat Wilders/PVV in de Kamer kwam zouden we nog binnen een jaar of 20 à 30 allemaal geïslamiseerd zijn, maar nu duurt het dus een stuk langer.

 16. @13: Van de Nl. moslims gaat ong. 1/3 trouw ter moskeeë (dat komt idd. overeen met zo’n 200,000 ‘echte’ moslims). Laatst kwam iemand met de volgende rekensom: “4% van de bevolking is moslim, 49% is protestant of katholiek. Van de 15.000 kerken zijn er nog 7500 in gebruik. Er zijn ruim 450 moskeeën. Gemiddeld bezoekt 10% van de katholieke en 20% van de protestanten wekelijks de kerk. Bij moslims is dat 35%. (Gegevens van het CBS). De protestante kerk is, net als de Islam in Nederland, erg versnipperd. Als je de kencijfers van de protestanten doortrekt naar de Islam, zouden er ongeveer 700 moskeeën kunnen zijn voordat “de markt verzadigd is”. Er zijn er dus te weinig.” (Aldus Jan van Rongen op http://www.leiden.pvda.nl/nieuws/nieuws_item/t/jonge_socialisten_de_pvda_moet_weer_volkspartij_worden)

  Nou is 450 moskeeën misschien niet direct te weinig, maar vaak zitten ze hutje mutje in afgedankte schoolgebouwen e.d., die niettemin de naam moskee dragen. Dus dan leggen ze wat geld bij elkaar om een fatsoenlijk gebouw neer te zetten met voldoende parkeergelegenheid en alles, en dan heb je ineens de poppen aan het dansen….

 17. [P.S.: JvR’s conclusie dat er ‘te weinig’ zijn was uiteraard in reactie op iemand die vond dat het nou wel een keertje welletjes was met ‘al die’ eigen voorzieningen.]

Reacties zijn gesloten.