De permanent wrokkenden in digitale gedaante.

H.J.A. Hofland over de schuimbekkende rancuneuze meute die huishoudt bij NuJij;

Wilders heeft het politieke kapitaal ontdekt dat in de lust van de wrok schuilt. Dat valt te lezen op veel blogs. De rubriek Nu.Jij van de internetkrant Nu.nl – een goed nieuwsmedium – heeft een overvloed aan verontwaardigde tot schuimbekkende reacties op praktisch alles wat daar gemeld wordt. Vaak is het gebrekkig Nederlands, vaak ook hebben de inzenders nauwelijks verstand van waar ze over schrijven, en altijd gebruiken ze een schuilnaam. Maar internet heeft het machtsgevoel van de ontevredenen vergroot. Nu kunnen ze de wereld in hun wrok laten delen. Deze bloggers zijn de permanent wrokkenden in digitale gedaante. Wilders is hun gedroomde kans. (NRC)

4 gedachten over “De permanent wrokkenden in digitale gedaante.”

  1. “Wint hij op 9 juni nog overtuigender dan bij de raadsverkiezingen en komt hij niet in de regering, dan zal de woede van zijn miskende aanhang op een onvoorspelbare manier gevaarlijker worden. Aan de andere mogelijkheid, dat een idioot naar een wapen zou grijpen, durf je niet te denken. Beveilig hem nog beter – voor de veiligheid van iedereen.”

    hoewel ik mij af vraag of dat schuimbekkende volk wel in beweging komt. het “zit” bij Nujij en wrokt daar.

  2. Ik begin langzaam aan een beetje blog-moe te worden. Alle argumenten heb ik inmiddels aangehoord waarom op Wilders te stemmen. Maar er zat geen zinnige tussen. Je moet Wilders wel complimenteren met het feit dat hij mensen die enige vorm van wrok hebben aan zich weet te binden. Dat is het enige wat deze bloggers gemeen hebben, wrok. En wilders geeft ze illusie dat hij er voor ze is en dat er met hem aan het roer het een en ander zal verbeteren voor de ontevredenen. Van mij mag het al snel 10 juni zijn. Dan hebben we deze heisa ook weer achter de rug.

  3. “Aan de andere mogelijkheid, dat een idioot naar een wapen zou grijpen, durf je niet te denken.”

    Hangt er helemaal vanaf of die idioot Mohammed of Henk heet. “Henk” zou een geïsoleerde gek zijn, “Mohammed” hét bewijs dat de hele islam niet deugt en dat de multiculturele samenleving op de schop moet. “Henk” zou alleen wat relletjes op het Binnenhof geven, “Mohammed” een golf van geweld die pas na lange tijd uitdooft.

  4. Henk komt dan wel van de “linkse kerk”. die wordt niet geïsoleerd gezien.

    ja en een geflipte Moslim is genoeg om alle Nederlandse Moslims aansprakelijk te stellen en de Moslims over de rest van de wereld te beledigen.

Reacties zijn gesloten.