Wilders verraadt zijn achterban

Pieter Hilhorst beschrijft het misbruik van de onvrede door Wilders/PVV;

Onlangs leidde ik een discussie met Wildersaanhangers. Het was opvallend dat zij zich distantieerden van tal van zijn standpunten. Ze waren niet voor een hoofddoekjesverbod. Ze wilden niet dat miljoenen moslims Europa verlieten. Ze waren er niet voor dat mensen met een dubbel paspoort geen deel kunnen zijn van de krijgsmacht.

In de zaal zat een Marokkaanse jongen die als militair had gevochten in Afghanistan. Hij vroeg de Wildersaanhangers: ‘Wie durft te zeggen dat ik onbetrouwbaar ben omdat ik ook een Marokkaans paspoort heb?’ Het bleef stil. (Volkskrant)

9 gedachten over “Wilders verraadt zijn achterban”

 1. Vooral die laatste zin over die Marokkaanse jongen.
  Hebben jullie die reactie’s gelezen op maroc.nl na de dood van een Marokkaanse soldaat in Nederlandse krijgsdienst ?
  Het meest vriendelijke woord was nog verrader !
  Kijk eens wie er op collega’s schiet en zichzelf opblaast.
  Allemaal dubbelpaspoorters wereldwijd .

 2. 1. nee, ik heb wel de verontwaardiging gelezen bij Nujij.nl van de pvv mensen die er opeens achter kwamen dat er ook Marokkanen,allochtonen. beroepsmilitair waren en zelfs gedood werden. schok en verontwaardiging.
  bij de “echte” Nederlander.

 3. Peter, jij zegt dus dat we al die “dubbelpaspoorters” moeten wantrouwen. Wolven-in-schaapskleren. Wat ’n angstig naar kutleven moet jij leiden/lijden.

 4. #3. Peter tegen wie heb je het?

  jij komt aan met Maroc.nl, dat las ik niet.
  verder geef ik aan wat ik wel “las”.

  ik suggereer niets.

 5. #6. leo schmit

  volgens mij heet de allochtoon nu de “nieuwe” Nederlander.

  mensen afkomstig uit een vroegere kolonie die waren al “echt”. maar daar zit ook verschil in, kijk naar de Antillen. (maar ja, dat was eigenlijk maar een tussenstop en handelsplek).

  hmmm afkomst? achtergrond? tja, toch hier geboren en getogen. ik ben trouwens belangstellend wanneer het woord “nieuwe” verdwijnt en men gewoon volwaardig lid kan zijn van Autochtonië.

Reacties zijn gesloten.