Columnrondje zaterdag

Vandaag een paar vermeldenswaardige columnpjes, om te beginnen in Trouw een verhaaltje over een column die te vinden is op Dagelijksestandaard. Het is wel grappig dat in kranten nu artikelen verschijnen over columns op weblogs en dat ik er dan aandacht aan besteed in een columnrondje, vind ik. Maar dat terzijde.

Anyway bij Dagelijksestandaard (een rabiaatrechtse stinkwebsite waar ze iedereen die het niet met hen eens is voor antisemiet uitschelden en waar ze alles wat niet even rechts is als Bill O’Reilly “socialistisch” noemen) maken ze zich al een tijdje zorgen over de Staet van het Land.

De enige reden dat ze dit kabinet nog willen is dat Het Alternatief zo vreselijk dramatisch veel erger is, aldus Dagelijksestandaard. Zo las ik onlangs het berichtje dat de PVV moest oppassen want ze begint xenofobe trekjes te vertonen. Daar moest ik erg hard om lachen. Maar goed wat ik bedoel, de PVV hebben ze al lang uitgekotst daar op Dagelijksestandaard maar nu beginnen ze ook langzaam het vertrouwen te verliezen in de VVD.

Ze constateren dat rabiaatrechts alleen maar VVD stemt bij gebrek aan beter. Dat is niet echt een goeie liberale langetermijnsvisie aldus Dagelijksestandaard. Nee klopt. Heeft met liberalisme geen reet te maken die VVD zo kan je het ook uitdrukken.

Maar toch goed gezien van Dagelijksestandaard, deze achilleshiel van de VVD.

Nou en Youp trekt even van leer over die stupide kerstboomvragen van de PVV dwaallichten in de provincie Noord-Holland. Heb de column nog niet gelezen maar ik heb al wel gezien dat er rabiaatrechtse chatter op twitter is dat ze Youp willen deporteren enzo dus de column lijkt me ongezien een aanrader.

Tenslotte gewerd het ons dat ex-NRC-redacteur Folkert Jensma uit zijn schulpje is gekropen en zo waar weer wat durft te schrijven over hoe de PVV de Nederlandse rechtsstaat aan het verkrachten is, gesteund door collaborerende en kopiërende krapulenclubjes.

Waarom is dit zo’n bijzonder verhaal? Nou ten eerste, lees het zelf, ten tweede omdat Folkert Jensma de man is die volgens malloten van Geenstijl à la Bas Paternotte en Bert Brussen eigenhandig Pim Fortuyn heeft vermoord en daarmee de democratie in Nederland de nek heeft omgedraaid. Ik verzin dit niet maar “zo rolt” Geenstijl.

Het is dus des te heldhaftiger dat Jensma zomaar zijn collega “journalisten” durft aan te spreken op hun lethargische kritiekloze comateuze Enkhuizer Almanak-stijl duiding van het fenomeen Bruin Nederland en hun eigen vieze stinkrol daar in.

10 gedachten over “Columnrondje zaterdag”

 1. Joep van ‘t Hek maakt cruciale denkfout door onjuiste sterkte brillenglazen?

  Uit de column:
  “Nou heet Mauro weer Jossef en woont hij in Alkmaar. De jongen is zo Noord-Hollands als de kaasmarkt daar. Hij moet alleen maar weg omdat hij zwart is. Althans zo subtiel zou de heilige Cruijff het gezegd hebben. Het mannetje woont acht jaar in Nederland. Hoe oud hij is? Negen. De wet zegt dat hij op moet rotten. En zolang de PVV in ons land de scepter zwaait is de wet de wet. Geen enkele uitzondering bevestigt de regels.”

  Joep maakt een cruciale denkfout in zijn column met de titel KERSTBOMEN. Deze denkfout speelt de VVD in de kaart en helpt hen hiermee (onbewust?) verder op weg om ‘ongemerkt’ hun postfascistisch zaad massaal te planten zodat ze het straks kunnen oogsten – de totale oorlog tegen alles wat niet gewenst is op psycho-sociaal, maatschappelijk-economisch en marktconforme politiek gebied. We zijn al aardig op weg.

  EDIT REDACTIE: grote lading reeds elders geplaatste tekst weggehaald. Plakken van teksten van elders is hier niet toegestaan lees de REGELS.

 2. Ik heb die tekst zelf geschreven vanochtend.

  Maar goed, evenwel bedankt dat je de aanzet van mijn tekst laat staan.

  Groet Tess

  ps: het doel heiligt niet de middelen, moet ik mijzelf ook aan houden. Dus niet omwille van het landsbelang … LOL

 3. Ik heb iets veranderd in de titel van mijn betoog, waarvan ik wel vind dat het even aangepast moet worden.

  Joep van ‘t Hek maakt (onbewust?) cruciale denkfout door onjuiste sterkte brillenglazen?

  ‘Onbewust’ vind ik wel zo netjes, immers misschien weet hij het echt niet …

  groet Tess

  Zal ook even een link onder aan mijn overweging naar deze site plaatsten.

  Jullie verdienen het zeer zeker.

 4. @ 6

  Ja Jan, ik heb de regels gelezen … zal me daaraan (proberen) te houden. Met hand op hart.

  @ 5

  Ik wil niet voor jullie denken en beslissen ik denk en beslis … cool 8)

 5. Toch wel benieuwd wat ge zeggen woudt, Tess. Doe het even in Uw eigen woorden.
  (Ik gebruik de gij-vorm, omdat gij niet met een j mag worden geschreven alhier. De Filter, weetGewel 🙂 )

 6. @8 Er is (helaas) geen jullie-filter meer. En een jij-filter is er nooit geweest. Er is echter nog steeds een filter op enorme knip en plak verhalen.

 7. Ik heb nog even gekeken naar de reacties op het stuk van Folkert Jensma in de NRC. Ik huilde bijna tranen van geluk. 39 mensen die op hun manier onder woorden brengen, wat we hier op Krapuul al van begin af aan al zeiden.
  Men klaagt de methoden van Wilders en zijn PVV om de mensen tot redeloze haat te brengen aan zonder bang te zijn voor het Godwin-geroep, men kritiseert de hoeders van de linkse SCHUILkerken die niks durven te zeggen en die hopen dat “het overwaait”.
  Hè, hè – redelijk Nederland wordt wakker.
  De huidige lijn van de VVD wordt afgebrand.
  Nu nog een Menno ter Braak.
  Want kritische cabaretiers hebben we al genoeg.
  Hartelijk dank, Joep, Gremdaat etq – Het Hollands speelkwartier is over.
  Hallo, hallo!! is er een Staatsman/vrouw in de zaal?
  😀

Reacties zijn gesloten.