Weer een PVV-vrijheidsstrijder in gevecht tegen de vrijheid

Je mag van PVV’ers altijd alles zeggen, behalve als het iets is ten nadele van die PVV-ers, of de PVV. Dan moet het verboden. Of je moet dood. Of ze gaan je stalken of proberen te laten ontslaan.

Vandaag viel me weer een voorbeeldje op: strafpleiter Theo Hiddema heeft het voor elkaar gekregen om de rechter een cartoon te laten verbieden waarop hij “louche” wordt genoemd.

oppenheimer

Je kan Hiddema gerust een PVV-vrijheidsstrijder noemen. Immers van de PVV kan je geen lid zijn en Hiddema verleent regelmatig lippendienst aan het “gedachtengoed” van het PVV-geteisem en dat maakt hem gewoon een PVV’er.

En wat hem ook PVV’er maakt is de aansporing die hij Ruben L. Oppenheimer, de cartoonist van de verboden cartoon in kwestie, meegaf, enkele jaren geleden na afloop van een debat over de Deense cartoon rellen. Hiddema zei: “vooral door te gaan met te tekenen wat hij wilde omdat die moslims maar eens moesten leren dat we hier nu eenmaal Vrijheid van Meningsuiting kennen” (bron).

Want dat kenmerkt nu eenmaal de PVV-vrijheidsstrijder, het is eigenlijk het enige wat we zien van ze dat met vrijheid te maken heeft. Vrijheid om moslims te treiteren, ja dat moet gewoon. Maar de vrijheid om “louche” in een cartoon te schrijven ja die moet kapot.

En dan nog winnen bij de rechter ook. Op wat voor planeet leeft zo’n rechter. Urkistan?

Nee laten we mensen gaan verbieden om een woordje te gebruiken. Leuke jurisprudentie waarmee we dat PVV-schorem definitief kunnen klein krijgen trouwens. Bedoelt de rechter misschien dát?

Als dit soort dingen gewoon worden in dit land dan zal er straks nooit meer iemand een cartoon durven tekenen, zal er nooit meer iemand een verhaaltje durven schrijven. Ja over Jip en Janneke, of Puk en Muk. Dan zijn we niet zoals de cartoonist zegt 50 jaar terug in de tijd, nee maak daar dan maar rustig 64 jaar van.

En dat is het soort dingen waar dat PVV-tuig + aanhang ons nu al 10 jaar mee verveelt.

Tenslotte heeft Hiddema nog bij Pauw gezeten, om zijn grieven toe te lichten. Ik durf er gewoon niet naar te kijken. Maar goed ben je masochist dan kan je hem hier zien.