Een “nieuwe vakbond” ?

Vanmorgen las ik het bericht dat de FNV een nieuwe vakbond ging oprichten. Tot mijn grote vreugde las ik in de kop van het artikel dat er voor Agnes Jongerius in die bond geen plaats meer is. Het afserveren van deze uitverkopende tuthola deed mij deugd. Helaas, helaas, het lijkt allemaal schone schijn te zijn, ook de voorzitter van mijn bond, waarvan ik nog hoopte dat die zich van het FNV zou afscheiden, de Bondgenoten-voorzitter Henk van Der Kolk, moet het veld ruimen.

De angst slaat mij compleet om het hart als ik zie wie die “nieuwe bond” moet “kwartiermaken”: Jetta Klijnsma van de PvdA.

Laat het aan de Sociaal Democraten over om vakbonden te veranderen in slappe happen die meer tijd besteden aan het likken van diverse onderdelen van de anatomie der bazen dan aan het bevechten van de rechten der arbeiders.

Dus een lid van een ineenzakkende partij die al jaren de neo-liberale koers omarmt heeft moet een nieuwe vakbond gaan voorbereiden.

Wat een ironie: jarenlang is de FNV een kweekvijver geweest voor PvdA bestuurders en kamerleden welke, zodra ze hun billen op het bestuurlijke pluche geparkeerd hadden, alles waarvoor ze als vakbonds-leider stonden acuut vergaten en verkochte aan de hoogste bieder.

Wim Kok, tegenwoordig commissaris bij het Grootkapitaal is hiervan natuurlijk het ultieme voorbeeld.

En waar gaat die “nieuwe vakbond” nu voor dienen?

Is het misschien de bedoeling dat al die binnenkort werkeloos wordende PvdA-kamerleden en andere bestuurders daar leuke posities in krijgen?

Nou dan staat ons wat te wachten, kunnen we net zo goed Jongerius de absolute macht geven en de wat radicale bonden opheffen.

Als je dan toch een (ex-)kamerlid aan de wieg van een nieuwe vakbond wil zetten, waarom dan niet Jan Marijnissen, dat is iemand die nog echt zijn handen met echt werk heeft vuilgemaakt, of als het per se een vrouw moet wezen: Agnes Kant .

Maar nee, de FNV heeft haar ziel en zaligheid zodanig aan de PvdA verkocht dat men iemand van “de concurrent” niet bij de bond zou durven betrekken.

Misschien is het tijd voor het heroprichten van de EenheidsVakCentrale, de EVC, een radicalere bond die in de jaren ’60 het slachtoffer werd van tegenwerking van het NVV?

Het gebruik van die naam uit de geschiedenis zal al meteen laten zien dat men te maken heeft met een bond die niet vooroverbuigt voor de bazen.

Alles beter dan een fake “nieuwe” bond waarvan elk revolutionair vuur meteen bedekt gaat worden met de natte watten van het PvdA compromisisme!

32 gedachten over “Een “nieuwe vakbond” ?”

 1. Ik was in verband met deze ontwikkeling op zoek naar het Onafhankelijk Verbond van Bedrijfsorganisaties, de site is uit de lucht dus naar ik vrees het verbond ook.

  Er kunnen altijd wel radicalere organisaties ontstaan naast de twee staatsvakcentrales, zoals na de staking in de verpleging in 1991. Op den duur wordt zo’n organisatie natuurlijk ook ingepakt.

 2. Het vakbondsverleden, niet die van mij maar die van de vakbond[en] dus, heeft zo z’n sporen achtergelaten bij wie zich betrokken voelt bij de vakbondsstrijd voor betere arbeidsvoorwaarden en beloning voor arbeiders, werkend of werkloos of arbeidsongeschikt door een voor arbeid ongeschikte gezondheid. Sporen die nou niet bepaald bevorderlijk zijn om vertrouwen te hebben in de bestuurslieden die in grote mate het beleid van een vakbond bepalen en daarmee al dan niet succesvol betere voorwaarden, lonen en uitkeringen op het loonfront bedingen of afdwingen. Daarbij is de EVC geen uitzondering, hoe zij ook ten onder is gegaan, aan de arbeiders heeft dit niet gelegen, door gebrek aan voldoende gemotiveerd kader die met een intelligente gedrevenheid alle hinderlagen en valkuilen kon ontwijken die bestuurderseigen zouden worden opgeworpen en gegraven door gezagsgetrouwen aan het bestuur van het land die heel andere issues op hun agenda’s hebben [t.t. omdat dat nog steeds zo is] staan.

  Sporen achtergelaten die onderzocht kunnen worden om daar lering uit te trekken opdat er een nieuwe of vernieuwde vakbond kome die wijs geworden nimmer meer zich door de politiek met al haar economische overwegingen die tot een neoliberale orde hebben geleid waarvan de arbeiders nu als enigen de rekening krijgen gepresenteerd. Sporen achtergelaten die maar één antwoord daarop van een vakbond verwachten waarmee die achtergelaten sporen kunnen worden uitgewist om een nieuw spoor door het loonfront te trekken. Een spoor van compromisloze strijd voor nivellering en herverdeling van mogelijkheden en middelen totdat de arbeiders als klasse dezelfde en gelijkwaardige materieele en immaterieele waardering geniet als alle andere economische klassen, sociaal en cultureel bepaald, der maatschappij.

  Dit is een uitstekend Krapuulwaardig artikel, dat mij nu de gelegenheid zich voordoet, en ik die ook heb met internet, om erdoor geïnspireerd de bij mij achtergelaten sporen nog eens onder de loep te leggen en te vergelijken met wat ik op internet kan vinden, want eerlijk gezegd is het allemaal een beetje lang geleden voor mij om er nog een actueel geüpdate mening over op na te mogen houden. Eerstens kwam door googleexerceren deze bovendrijven: http://www.solidariteit.nl/nummers/96/Hoe_een_radicale_vakbond_werd_gemangeld_en_verscheurd.html en na klikken op de naam van de schrijver dezes deze: http://www.uitpers.be/artikel_view.php?id=1631 wat mijn mening wat wat een vakbond moet zijn nog maar weer eens bevestigt. Een geheel van de politiek losstaande entiteit die bestaat uit beroepsgebonden organisaties die desnoods het land naar de knoppen staken tot zij hun doel bereikt hebben. Laten vanaf nu de politiek en/of de economische macht maar de verstandigste zijn. Als die de economie naar de knoppen crissessen kunnen de arbeiders de economie voor hetzelfde geld ook best naar de knoppen staken. Want wat is het verschil? Kan iemand mij dat uitleggen. Ik vind dat de arbeidersklasse tot nu toe meer dan zat de verstandigste is geweest. En heeft daarmee een landsbestuur en bedrijfscultuur opgevoed dat als een verwende dreinende dreumes in de supermarkt de aandacht van al het winkelende publiek trekt om daarmee zijn opvoeders te beschamen en onder druk te zetten om maar zijn zin te krijgen: http://humortv.vara.nl/ca.342172.jankend-kind.html

 3. Al Bakrastani schreef:

  Alles beter dan een fake “nieuwe” bond waarvan elk revolutionair vuur meteen bedekt gaat worden met de natte watten van het PvdA compromisisme!

  Een “vakbond’ waarvan de initiators (verkenners) Han Noten, welbekende rechtse PvdA’er, en Herman Wijffels, ex-bankdirecteur en CDA’er, zijn. Of anders geformuleerd: het verhaal over de teloorgang van de vakbeweging in Nederland.

 4. Joke Mizée Schreef:

  En toch werken er bij FNV Bondgenoten ook nog kanjers die zich met het echte veldwerk bezighouden (om een of andere reden tegenwoordig ‘organizen’ genaamd, alsof het om iets geheel nieuws gaat). Herrie Hoogenboom bv., die de schoonmakers van Schiphol aan hun overwinning geholpen heeft: http://doorbraak.eu/gebladerte/11329f84.htm.

  Daarom word door de compromizeuzen Agnes Jongerius geofferd , zolang bondgenoten zich niet afscheid en een echte vakbond in plaats van een Sociaal Democratisch Bazenlikkers Verbond opstart is alles goed …

 5. Zolang bonden meewerken aan het polderen zullen vakbonden geen bestaansrecht hebben.
  De arbeidersklasse heeft al veel te veel ingelevert door dat polderen.
  Een vakbond heeft pas zin, als het conflictmodel wordt gehanteert.
  Pas met stakingen, vechten voor elkaar, zal de solidariteit terug keren.
  Ik stel dus voor om bij de nieuwe vakbond, ALLE bestuurders vervangen voor mensen van de vloer.

 6. Het moet van onderop georganiseerd gaan worden, maar daarvoor moet ook het hele poldermodel ondersteboven. November vorig jaar richtte Jongerius een noodkreet aan de 2e Kamer over de EU-plannetjes om ‘hervormingen’ van pensioenen, lonen en uitkeringen af te dwingen. Geen respons – ook niet van de media. Blijkbaar meende ze toen dat ze alleen stond en koos eieren voor haar geld.

  Maar bij het bestuursakkoord tussen kabinet, provincies en gemeenten is precies hetzelfde gebeurd: Franssen en Jorritsma excuseerden zich voor het vreselijke resultaat, maar er was niet meer uit de onderhandelingen te halen geweest en anders – oh lieve help – dan was er géén akkoord gekomen. De VNG is n.b. een vereniging, maar toch ging het bestuur akkoord met iets wat geen van de leden zagen zitten. Jorritsma is doodleuk blijven zitten (Franssen is opgestapt).

  In feite hebben dit soort bestuurders totaal geen vuist om op tafel te slaan, het is eerder onmacht dan macht. En wie kan leven met laffe compromissen, mag door naar de volgende ronde.

 7. De OVB is in de jaren ’80 overgenomen door wat vrije jongens, waarna de anarchisten die in de minderheid waren de bond verlieten en deels de “Vrije Bond” oprichtten http://www.vrijebond.nl/ dat is geen vakbond in de letterlijke zin van het woord, er wordt wel aan solidariteit met arbeidsstrijd gedaan. Daarnaast is er een klein initiatief om in Nederland ook een Anarchosyndicalistische bond op te richten: http://anarcho-syndicalisme.nl/wp/

 8. Hi allen,

  Hoewel de website uit de lucht, bestaat het OVB nog wel. Ik ontvang nog steeds elke maand een papieren nieuwsbrief. Zal wel eens navragen. Overigens: OVB bestaat niet uit vrije (Haagse?) jongens. In Den Haag is de BvZ (Bond van Zeevarenden) de spil.

 9. Een vakbond heeft weinig intebrengen in tyden van tegen-spoed. Het is de economie die in werkelyk de
  dienst uit maakt..In de tachteren-jaren had NL 800000 werk-lozen,,veel stakingen”’ja, men haalde zelfs
  hele productie,s apperatuur uit de fabrieken die hun poorten gingen sluiten, en wat hielp het? Nul, nul
  Wy leven in een land waar werkgevers, ook nu weer worden getroffen door een wereld-wyde recessie en
  de vak beweging staat wederom met de rug tegen de muur…Het woord ””’Nieuwe-vakbeweging”’klinkt
  mooi maar zal in de praktyk niks veranderen..

 10. jocghum Schreef:

  Een vakbond heeft weinig intebrengen in tyden van tegen-spoed. Het is de economie die in werkelyk de
  dienst uit maakt..In de tachteren-jaren had NL 800000 werk-lozen,,veel stakingen”’ja, men haalde zelfs
  hele productie,s apperatuur uit de fabrieken die hun poorten gingen sluiten, en wat hielp het? Nul, nul
  Wy leven in een land waar werkgevers, ook nu weer worden getroffen door een wereld-wyde recessie en
  de vak beweging staat wederom met de rug tegen de muur…Het woord ””’Nieuwe-vakbeweging”’klinkt
  mooi maar zal in de praktyk niks veranderen..

  nonsense natuurlijk , de vakbeweging is juist essentieel wanneer er weer eens “tegenspoed” gecreerd word , essentieel om verworven rechten te beschermen en om eventueel de fake verhalen over “tegenspoed” te ontkrachten .. het probleem is dat de meerderheid van de hedendaagse vakbondsbobo’s zich eerder met hun “tegenstanders ” aan de onderhandelingstafel identificeren dan met hun achterban .. het zelfde probleem doet zich voor met “linkse “parlementariërs. Al hun tijd brengen ze door in commissie vergaderingen en “debatten ” met mensen die hun tegenstanders zouden moeten zijn maar “gewoon “collega’s worden .. Dan krijg je van die knuffelvriendjes als Rutte en Halsema … terwijl dat tegenstanders zouden moeten zijn ….

 11. AL BAKRASTANI””’NL had in het derde-kwartaal o,3procent economische-krimp. Wat de cyfers over het
  laatste kwaartaal wordt,moeten we nog afwachten, maar de voor-zichten zyn niet altebest.. Twee-maal krimp achter mekaar is recessie. Als NL in een recessie terecht komt dan weet iedereen dat de rechten
  van werknemers weinig tot niets meer voor stelt De pensioen -fondsen zyn daar een goed voorbeeld van.
  Mensen die jaren lang hun premie hebben betaald worden in 2013 hoogwaarschyn-delyk gekort op hun pensioen om dat de meeste-fondsen ver onder hun dekkings-graad van 105 zitten..Wat kunnen de vakbonden daar aan doen? Niks helemaal niks,,,,van een kale kip kun je helaas geen veren meer plukken

  Dat linkse poletiek het op een akkoortje gooit met de rechtse,,,u weet zelf wel beter dat, dat een fabeltje
  is. Wanneer speelt links dan samen met Geert? ja mevrouw Sap van Groen links heeht dat 1keer gedaan,toen ze meestemde met de VVD om politie uit-tezenden naar Afghanistan..Ze heeft daar door
  flinke schade toegebracht by de achteban van haar party..Ik weet wel zeker dat ze daar nu ”Grote-Spyt”
  van heeft.

 12. Oh wow , 0,3 % economische krimp … nee maar , dan heeft de vakbond zeker geen nut meer , kunnen we alleen oplossen door geen loonsverhogingen meer , en liefst met de pet in de hand de directeur te begroetten ..
  Als je geloofd in de mythe van de eeuwige groei zijn die loonsverhogingen juist noodzakelijk , om de consumptie op peil te houden , blijkt maar weer dat het allemaal verhaaltjes zijn want wat de zetbazen van het Kapitaal verlagen juist de consumptiemogelijkheden ….., en creëren zo crises..

 13. AL BAKRASTANI””’U heeft niet door om de comsumtie op peil te-houden er economische-groei moet zyn
  Als een onderneming niet elk jaar zyn omzet kan verhogen, dan heeft dat gevolgen voor het personeel.
  U kan dan wel zeggen de koopkracht van de mensen moet op peil blyven,,,dat moet de eis zyn van de vakbond,,,,Ja, kun je looneisen op tafel leggen by een werkgever die mensen moet ontslaan om dat
  zyn bedryf met afzet moeilekheden van zyn product zit? Voorlopig zal NL en vele landen geen3procent
  ecnomische-groei meer hebben,, U moet gewoon lekker zeuren tegen een ””BRAZILIAAN” CHINEES”
  of”’INDIER”’want wat we nu zien is gewoon een gevolg van de globale-herverdeling van de welvaart..
  Niets meer en niets minder..

 14. @15 Jochum , het heeft geen nut Kapitalistische Matraas te herhalen , er is in de natuur maar één ding dat constant groeit : Kanker , en het kapitalistisch systeem is zo’n kanker … 3% groei Noodzakelijk , ??? alleen wanneer we de kanker willen laten groeien , niet als we het lichaam gezond willen maken … Wat is er nodig ??? 0% groei tenzij de betreffende industrie lange termijn nut heeft , daling voor schadelijke industrieën , inderdaad een globale verdeling van de welvaart , maar niet door het falende Vreet Vreet Vreet systeem naar China en India te Exporteren … Wil men daar echt dezelfde oppervlakkige consumptiecultuur als hier , of denkt men dat dat de enige weg naar voldoende voedsel en een leuk woningkje is ??? Tja zolang de Televisie slechts uit propaganda voor “the American way ” en het westers economisch kankermodel bestaat zal men dat blijven denken …

 15. AL BAKRASTANI””””Wat voor maatschappy U wil is my volstrekt onduidelyk,,,U bent tegen de kanker
  maatschappy die we nu hebben, u wil een land zonder economische-groei en toch een ieder geluk-geven
  Wel begin dan maar tezeggen tegen hen;;;;die 2auto,s bezitten, 2keer op vakantie gaan, meerdere
  smartphones,laptops, etc, etc, moeten gaan delen met de ruim 1000000 mensen in Nederland die van de
  voedsel-bank moeten eten..

 16. jocghum Schreef:

  AL BAKRASTANI””””Wat voor maatschappy U wil is my volstrekt onduidelyk,,,U bent tegen de kanker
  maatschappy die we nu hebben, u wil een land zonder economische-groei en toch een ieder geluk-geven
  Wel begin dan maar tezeggen tegen hen;;;;die 2auto,s bezitten, 2keer op vakantie gaan, meerdere
  smartphones,laptops, etc, etc, moeten gaan delen met de ruim 1000000 mensen in Nederland die van de
  voedsel-bank moeten eten..

  Dus , liever roofbouw blijven plegen dan veranderen want “iedereen moet twee autos en twee keer op vakantie .. ??? Een Miljoen bij de voedselbank ???

 17. jocghum Schreef:

  Wat voor maatschappy U wil is my volstrekt onduidelyk

  Eerlijke verdeling van de welvaart , minder consumptie gericht , eerste stap , kinderen beginnen op te voeden tot mensen ipv consumenten , geen speelgoed-reclames op TV , hogere prijzen voor betere kwaliteit artikelen ,,, Er komen op mijn werk monteurs langs met laptops die gegarandeerd valbestendig zijn tot 4 meter … en snel repareerbaar bij schade , soortgelijke kwaliteit voor alles …

 18. AL BAKRASTANI”””’U wil eerlyke verdeling van de welvaart,,,,Ja, dat willen die 1miljoen mensen in
  Nederland die van de voedsel-bank leven, vast ook wel.. Minder consumtie gericht, kinderen opvoeden
  naar minder consumeren..Wel dat zyn alle kinderen in Nederland, zeker met u oneens want dan wordt
  Sinterklaas ook afgeschaft.. En alle verjaardagen ook,,Kerst-mis, item dito etc,etc..Wat gaan we dan een
  saai en zeer ongezellig NL krygen..Hoge pryzen voor valbestendege laptops, die gegarandeerd zyn tot
  een val van 4meter, en snel repareerbaar by schade,,,Wel Mynheer–Al Bakrastani ik wens U alle sterkte toe
  En ”’droom lekker over het nieuwe NL”’

 19. jocghum Schreef:

  AL BAKRASTANI”””’U wil eerlyke verdeling van de welvaart,,,,Ja, dat willen die 1miljoen mensen in
  Nederland die van de voedsel-bank leven, vast ook wel.. Minder consumtie gericht, kinderen opvoeden
  naar minder consumeren..Wel dat zyn alle kinderen in Nederland, zeker met u oneens want dan wordt
  Sinterklaas ook afgeschaft.. En alle verjaardagen ook,,Kerst-mis, item dito etc,etc..Wat gaan we dan een
  saai en zeer ongezellig NL krygen..Hoge pryzen voor valbestendege laptops, die gegarandeerd zyn tot
  een val van 4meter, en snel repareerbaar by schade,,,Wel Mynheer–Al Bakrastani ik wens U alle sterkte toe
  En ”’droom lekker over het nieuwe NL”’

  tja , je kan natuurlijk ook gewoon door blijven vreten tot alles op is en dan gewoon sterven van de honger , met een fatalistisch : ” het kon niet anders , Economische groei is absoluut nodig , maar ik stelde mijn leven in dienst van de heilige Godheid Consumptie ” … op je lippen …
  Sinterklaas en kerst handhaven als Consumptieve offerdagen is natuurlijk belangrijker dan een andere eerlijke wereld …
  En 1 miljoen voedselbankers , waar heb je dat getal vandaan , dan zou er per wijk al minstens 1 voedselbank moeten staan …

 20. AL BAKRASTANI””’Waar ik de informatie vandaal haal? Van het CBS en het SCP..Er waren in 2011
  529.ooo huishoudens onder de armoede-grens..De verwachting voor 2012, volgend jaar dus, zal dat aantal
  op lopen naar 588.000 huishoudens..Er zyn 337.000 kinderen by betrokken..Het aan-tal mensen wat eten
  krygt van een voedsel-bank zal volgend jaar oplopen naar1miljoen 300.000..Het allerhoogste in 10jaar..
  Ik weet niet waar U woont,, maar als U schryft, dan zou er in iedere-wyk een voedsel-bank moeten zyn, dan
  vergeet U gemakshalve dat ”’Amsterdam” op een bevolking van ruim 800.000 inwoners een kwart-
  armlastig is, en die mensen zyn aangewezen op hulp ……..en andere instanties
  In de andere steden van NL is dat niet anders..Het siert U dat U streeft naar een betere-wereld, maar dat
  is niet haalbaar,,,,Tenzy de mens leert om anders te-denken..”’Breek je brood,werel in nood,,zo zouw de
  mens moeten denken,,maar helaas is de werkelyk-heid anders,, De werkelykheid is zo als U zelf ook al
  schreef;;;;;Ike, ike, en de rest kan ”’STIKKE”’ En dat kan Niemand veranderen.,Overgens heb ik liever
  goede producten voor weinig geld,,,,,dan,,wat U zei;;;;Hogere pryzen voor goede producten!!!!

 21. “Jochum , ik woon in een Haagse ” arme wijk ” , Armoedegrens is niet perse voedselbank ..

  Niemand kan dat veranderen zeiden ze tegen mijn opa ook toen hij streed voor een 40 urige werkweek en allelei andere voorzieningen die wij ons later , ons hoofd fatalistisch gebogen , lieten afpakken ….

 22. AL BAKRASTANI””””U,schreef ”Armoedegrens”’is niet perse voedselbank..Wel als er in Nederland volgens
  het CBS en het SCP, vorig jaar 529000 huishoudens met 337000 kinderen onder ”’die grens zaten””is
  het voor U blykbaar moeilyk tegeloven dat deze groep regelmatig gebruikt maakt van de voedselbank.

  Wel UW opa heeft gestreden voor een 40 urige werkweek, ik heb nog meegemaakt dat we Zaterdag,s
  s,morgens nog moesten werken,,,ik weet ook nog wel toen dat werdt afgeschaft”’Uw Opa heeft dus ook
  nog voor my gevochten.. Toen we de 40urige werkweek kregen;;;;dat was zo rond het jaar 1966 of 1967.
  NL en andere landen in West-Europa beleefden toen grote economische-groei,,het waren de jaren dat
  NL de eerste Gast-Arbeiders lieten komen voor het vieze werk..

  Maar de AOW van 65jaar is verhoogd naar 67jaar,ondanks hevig verzet van de vakbonden.. En de vervroegde uittreding;;;de VUT bestaat ook niet meer..Het is niet de vakbond die de dienst uitmaakt in
  Nederland maar ””de Economie””

 23. jocghum Schreef:

  Maar de AOW van 65jaar is verhoogd naar 67jaar,ondanks hevig verzet van de vakbonden.. En de vervroegde uittreding;;;de VUT bestaat ook niet meer..Het is niet de vakbond die de dienst uitmaakt in
  Nederland maar ””de Economie””

  Er bestond toen al geen echte vakbond meer , alleen de zwakke sociaal democratische FNV die het allemaal maar toeliet , een voorgeborchte van de PvdA … Maar goed , volgens u zijn we slechts slaven van de economie die geen vuist kunnen maken ,, Uw fatalisme is precies wat de Neo-liberalen gebruiken om nog verdere roofbouw te plegen ..

 24. BAKRASTANI””””De Vakbond FNV was toen al zwak scheef U, een voorgeborchte van de PVDA..
  De FNV was altyd nauw verbonden met de PVDA,,daar in heeft U gelyk..Maar de nieuwe Vakbeweging die
  U met Uw gedachten-goed zoekt zal U niet vinden..Uw meningen zyn zeer vreemd en zo ””radicaal”” en zo
  onbegrypelyk en onaanvaar-baar voor 99,9procent van de NLers..Ik denk dat de nieuwe-vakbeweging
  straks wel eens,,zo als U dat zegt,, een vakbond gaat worden van NEO-Libaralen,,en dat de gewone man
  zo als een Bouwvakker, metaal-bewerker, etc, etc, in de kauw blyft staan..Een vakbond met alleen nog
  leden uit VVD kringen en PVV aanhangers..Iets nieuws zoekt tenslotte altyd velden op waar het goed
  oogsten is!!!

 25. Fatalisme , Jochum , dat is wat grote machten heeft doen instorten , Hoop en Overtuiging heeft ze doen ontstaan , Als die nieuwe vakbond een Neo Liberaal zooitje word zal er of een nieuwe Radicale bond komen of een van de lidbonden ( bondgenoten waarschijnlijk) zich afscheiden en een nieuwe Radicalere bond vormen …..

 26. AL BAKRASTANI”””’U heeft een betere opleiding genoten dan ik..Myn op leiding is slechts 6jaar lagere
  school en twee jaar LTS-metaal..ik ben begoonnen te werken toen ik 14 jaar was Wat is feitelyk
  ”’Fatalisme? Als het een Liberaal zooitje wordt,,zal er een nieuwe bond zich gaan afscheiden en een
  nieuwe Radicale-bond oprichten,,JA,JA, Radicaal, vroeger had je de CPN,,>>>Comunistische-Party-NL<<<
  ๋De leider was M.Bakker,,,Hy zat ook in de tweede kamer in Den-Haag,,kon spreken als Brugman,,1van
  zyn volgelingen met de naam;;;;;Fre-Meis was ook zeer Radicaal..deze man was stakings-leider in de
  toenmalige stro-carton fabieken in Oost Groningen..Hy stelde zulke hoge looneisen,,dat na twee maanden van staken alle 4fabrieken dicht gingen..Het is te-hopen dat het zogenoemde polder-model
  van gezamekyk overleg blyft bestaan…maar dat de laag-betaalden niet worden vergeten want met
  Radicaal zyn beryk je niets,,dat is ten minste myn ervaring na 46 jaar werken

 27. zonder de radicalen was er niets bereikt .. maar het verraad der sociaal-democraten heeft de boel juist verstierdt en ontrecht , Wim Kok is beloond met een vette baan … Geen idee wat de situatie rond de stro-karton was .. maar als bazen een fabriek liever sluiten dan lonen verhogen moet dat hun uiteindelijk wat hebben opgeleverd .

 28. AL BAKRASTANI””’ Wim Kok was een goede Vakbondleider,,Hy kon ook wel Radicaal zyn.. Ik heriner my
  nog wel de grote Amtenaren-staking in Den-Haag…Ja, later aanvaarde Kok een vette baan;;Weet U
  Al Bakrastani,,,het moeten sterke benen zyn die de weelde kunnen dragen..De situatie rond de stro-karton
  was toen op veel terrein het zelfe dan nu,,Toen had je ook een crisis, er waren 800.000 werklozen,,het was begin 1980..als je dan ook nog iemand hebt die absurbe looneisen-stelt dan leggen veel ondernemingen het loodje

  Al bakrastani,,U bent fel anti-baas,,overal zoekt U wat achter, zelfs als een onderneming met verlies draait
  en daar door zyn poort moet sluiten zegt U nog;;;;het zal uiteindelyk wel wat hebben opgeleverd voor de
  bazen,,,Ik zou U wel eens als Directeur van een fabriek willen zien!!!!!

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>Discussie van myn kant gesloten<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 29. jocghum Schreef:

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>Discussie van myn kant gesloten<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Prima , was het sociaal Democratisch Fatalisme aardig moe …. Als ze straks je AOW met 25% verlagen “moest het ook zo zijn , slechte economie “

Reacties zijn gesloten.