Dronken kloppartij opwindend voor hufters

Laat ik beginnen met wat achtergrond voor diegenen die nog nooit Groot-Britannië hebben bezocht: wij drinken. En veel. En anders dan bij onze buren op het Europese vasteland, die de meeste dagen met mate drinken, houden wij van zwelgpartijen. Dit zorgt voor drukke tijden voor politie en ziekenhuizen. Als je een jonge verslaggever met aspiraties bent hoef je maar naar een willekeurige Britse stad op een vrijdagavond te gaan. Maar wees voorzichtig daar buiten.

Meestal krijgt zoiets maar weinig aandacht in de media, want het gebeurt toch altijd en overal. Maar een bijzondere dronken kloppartij zorgde voor opwinding bij het leeghoofdige uiteinde van de pers en de sukkels over het hele Twittervers: een dronken kloppartij die plaatshad in de stad Leicester.

Wat is er gebeurd?

Een groep Somalische vrouwen viel een blanke vrouw aan. Ze verklaarden dat ze reageerden op racistisch wangedrag. Het incident is vastgelegd op bewakingscamera’s en de vrouwen werden gearresteerd, aangeklaagd en werden voorwaardelijk veroordeeld. De zwaarste overtreder kreeg een uitgaansverbod en de rest kreeg een taakstraf.

Toen kregen de media er lucht van

Dronken onrust met geweld vindt ieder weekend in elke Britse stad plaats. Het ongebruikelijke aspect van deze kwestie was dat het ging om Somalische vrouwen: alcohol-gerelateerde verstoring betreft meestal blanke Britten.

Als Somaliërs zijn de vrouwen ook moslim — alhoewel duidelijk geen praktiserende moslims. Dit helpt de onzinnige extreemrechtse verdachtmaking dat “moslims weigeren te integreren” te ontmaskeren. Ik ken persoonlijk moslims die drinken en zich vrijelijk mengen in de Britse maatschappij. De EDL, BNP en andere moslims-vervolgende debielen daarentegen willen je doen geloven, dat alle Britse moslimvrouwen boerka’s dragen en “onze manier van leven haten”. Het lijkt erop dat deze jonge vrouwen onze “manier van leven” juist mogen — en misschien een beetje te veel.

De extreemrechtse nieuwsmedia roken natuurlijk hun kans om moslims te vervolgen. In plaats van te vieren hoe goed deze vrouwen zich aan de Britse levenswijze hebben aangepast plaatsen ze koppen, zoals The Telegraph: moslimvrouwen niet gewend aan drinken gaan vrijuit nadat ze vrouwen aanvielen. De enige andere kranten die het bericht brachten, met dezelfde anti-Moslim-‘spin’, waren de ultrarechtse Daily Mail en de Sun van Rupert Murdoch. Deze drie dagbladen hebben een grootse racistische vorm. Oh, en ook Stormfront, een nazi-website, bracht het bericht.

De drie dagbladen presteerden het allemaal de religie van de vrouwen in hun kopregels te plaatsen. Vreemd genoeg heb ik nooit koppen gezien over christelijk geweld met drank, terwijl dat vrijwel iedere dag plaatsvindt. Het deel “gaan vrijuit” in de koptekst werd gebruikt om te suggereren dat zij ermee wegkwamen. Dit was misleidend — zoals ik al zei werden ze schuldig bevonden en kregen zij vergelijkbare straffen, die ieder ander in dezelfde omstandigheden zou hebben moeten ondergaan.

En toen Twitter

De extreemrechtse BNP, EDL en hun onbeschofte online supporters verspilden geen tijd het verhaal te verspreiden, telkens een beetje meer verdraaid bij iedere vertelling. Wat gisteren begon als een gebruikelijk incident op vrijdagnacht voor de politie in Leicester, werd met een raciale draai het bewijs van een jihad.

Dit is een perfect voorbeeld van de rassenhaat-machine in actie: vanuit het zaad van ieder verhaal wordt er weer een excuus verzonnen om op te stoken tot rassenhaat onder klootzakken. Het feit dat 99% van de dronken en gewelddadige aanvallen in het Verenigd Koninkrijk door blanke mensen worden gepleegd is voor hen niet van belang. Ze hebben alleen aandacht voor zulke geïsoleerde gevallen om hun debiele volgelingen aan te moedigen zich over te geven aan uitzinnigheid vol schuimbekkende haat.

Vertaald met toestemming van @moronwatch.
Oorspronkelijke titel: Drunken Brawl Excites Morons

wlttrr vond dit een vertaling waard omdat het in Nederland niet zo heel anders is als hierboven beschreven. Het verschil is dat hier vrijwel alle Nederlandse dagbladen en nieuwsmedia hieraan meewerken, ook zij die ‘links’ worden genoemd. Ze doen dit omdat er een blijkbaar een markt voor is en ze met andere en positieve berichtgeving over ‘allochtonen’ geen adverteerders weten aan te trekken.

4 gedachten over “Dronken kloppartij opwindend voor hufters”

  1. aha, moslimvrouwen dronken zich moed in teneinde de plegers van racistische treiterpartijen eens mores te leren. uitstekend, gaat juist heel goed met de integratie!

  2. Nu snap ik waarom Wilders die beveiliging nodig heeft – om hem van de Somalische vrouwen af te schermen.

  3. “Het feit dat 99% van de dronken en gewelddadige aanvallen in het Verenigd Koninkrijk door blanke mensen worden gepleegd is voor hen niet van belang.”

    En hoeveel procent daarvan zijn kerels?

Reacties zijn gesloten.