CDA wil ambassadeur voor proefdieren, echt waar!

Het CDA wil dat minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een proefdierenambassadeur aanstelt. Die functionaris moet volgens Tweede Kamerlid Henk Jan Ormel in het buitenland alternatieven gaan aanprijzen voor het gebruik van proefdieren, die in Nederland zijn ontwikkeld.

Ik word hier stil van. De partij die de bioindustrie en de uitbuiting van dieren daar helemaal oke vindt, wil een proefdierenambassadeur? Weten ze wel wat dat zijn, proefdieren? Als je van niks weet, denk je, ha mooi voorstel! Geweldig, dit gaat alle proefdieren helpen. Dacht het niet, het is een voorstel van het CDA, dan zit er vast en zeker een addertje onder het gras (net als die slang in het paradijs).

Om echt te weten hoe het zit, neem dan hier een kijkje en lees ook vooral ‘Het proefdier voorbij’. Want echt dat is zó uit de tijd!

Opnieuw honderduizenden proefdieren verspild

Deze conclusie trekt Proefdiervrij uit de zojuist verschenen jaarcijfers van 2010 gepubliceerd door de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) (Zo doende 2010, jaaroverzicht proefdiergebruik in Nederland).

‘De prijs van een dierenleven is niet in geld uit te drukken. Maar toch rijst bij ons de vraag hoe het kan dat in Nederland miljarden moet worden bezuinigd en ondertussen miljoenen euro’s en dierenlevens worden verspild door de proefdierindustrie?’ aldus Marja Zuidgeest, directeur Proefdiervrij.

Zolang onderzoekers nog allerlei ‘leuke’ onnodige onderzoeken mogen doen met levende dieren, gewoon omdat ze ‘iets’ willen weten, al is het nog onbenullig en weinig aan wat dan ook bijdragend, is de mens voor mij een wrede, onbarmhartige soort.

Schippers van de VVD klinkt ook al zo enthousiast over het handhaven van het verbod in Europ op proeven voor cosmetica, geloof er geen ene reet van. Als het geld gaat kosten of minder oplevert (kan verschillend zijn!) dan zal de VVD wel weer afhaken.

 

2 gedachten over “CDA wil ambassadeur voor proefdieren, echt waar!”

  1. Heeft Keira het bericht wel goed begrepen?
    M.i. heeft Ormel gesproken over alternatieven (!) voor proefdiergebruik.
    Inderdaad heeft Nederland al jaren (mee)gewerkt aan in vitro technieken voor het bepalen van (schadelijke) effecten van allerlei agentia. Daar is behoorlijke vooruitgang in geboekt, en zo kan het gebruik van proefdieren relatief worden verminderd.
    Me dunkt dat het niet zo kwalijk is als deze technieken worden verbreid.

  2. de vraag is echter of het CDA zich bij een dergelijk initiatief zal gedragen als een goed rentmeester of als een goed koopman

    resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst maar ik verwacht het laatste…

Reacties zijn gesloten.