10 miljard extra bezuinigingen: steekt Rutte 1 hand in eigen villa?

Nu de goocheme giecheltjes van premier Rutte aan glans verloren hebben en Nederland echt definitief naar de klote gaat ondanks het krachtdadig aanstellen van het elite-korps der Cavia Politie (Gott Mit Uns) alsmede het turbo economie aanjagen middels het 130 km per uur rijden, zal Rutte zich gaan moeten bezinnen op supermaatregelen die er toe doen.

Er zijn eigenlijk weinig mogelijkheden.

Bezuinigen op de JSF gaat sowieso niet want ja, het is de JSF en ook al willen we die niet, toch nemen we hem.

Bezuinigen op de Bromsnorren van Jolande Sap in Kunduz: geen optie. Want iedereen weet dat Afghanistan zit te springen om ons blauw op hun straat. En bij zoiets geldt: de kosten gaan voor de baten. Dat weet iedereen.

De volledige ontwikkelinghulp afschaffen zodat ook echt alle hongerige negertjes sterven zoals Darwin het bedoeld heeft en de PVV blij is, is wellicht een optie; alleen jammer dat je dan bij lange na nog niet in de buurt komt van wat ze willen bezuinigen.

Wat ze verdiend hebben aan het afschaffen van het budget voor cultuur was net genoeg om 1 ruitenwisser voor de JSF van te kopen.

Dan blijven over 2 mogelijkheden:

Ingrijpen in de oh zo dierbare villa-subsidie, aan ’t infuus waarvan de gemiddelde CDA/VVD hotemetoot zit vastgeklonken als een heroinehoer aan een injectienaald, of toch gewoon het slachten en tot hondenvoer vermalen van onrendabelen, gehandicapten, bejaarden en ander onwerkwillige losers. En dan op Marktplaats zetten.

Overigens vindt de SP het “een slecht idee“, waar de rabiaatbruinen ook mee komen, je weet gewoon dat het kut is.

Ik kan me wel vinden in deze analyse.

32 gedachten over “10 miljard extra bezuinigingen: steekt Rutte 1 hand in eigen villa?”

 1. Als er nou had gestaan: “De Noord-Koreaanse regering heeft besloten de uitgaven voor zorg, onderwijs, cultuur en huisvesting van de bevolking drastisch te verlagen om de belastingkortingen voor de elite te kunnen handhaven en het leger verder te moderniseren. Een steeds groter deel van de bevolking leeft in armoede en de mensenrechten worden in toenemende mate geschonden,” hadden we waarschijnlijk gedacht: “Tja, Noord-Korea hè?”

  Nooit verwacht dat daar een keer “Nederland” zou staan. 😐

 2. op naar de 3e wereldland-status
  HOOGMOED KOMT VOOR DE VAL

  houd je maar vast grinnikslang de eerste
  zorg voor een goeie parasjuut
  anders breken je weke botjes ook nog

 3. Als men nu eens een eenmalige of tijdelijke belastingverhoging voor de allerrijksten in zou voeren, een soort van vermogensbelasting. Mensen en ondernemers die de laatste 10 jaar miljonair of multimiljonair geworden zijn. Het is deze groep die tenslotte heeft geprofiteerd van de Euro en EU eenwording. De gewone werkende burger is er al die tijd in koopkracht op achteruit gegaan. Dat zou eerlijk en rechtvaardig zijn.
  Verder moeten rijders in buitenlandse voertuigen ook mee gaan betalen voor het gebruik van onze wegen. Polen, Russen, Bulgaren en Roemenen verblijven hier langdurig en betalen niet mee aan wegenbelasting, een vignet zou de zaak zeker helpen. Verder het ziektekostenstelsel op de schop, gewoon landelijk vanuit de overheid geregeld en geen marktwerking meer, dit alles naar draagkracht betaald. Nu is het concurreren, reclame maken en riante salarissen voor directeuren/toezichthouders en managers….. ik mijn ogen een belachelijk systeem.

  Verder moet om solidariteit te versterken mensen met een langdurige uitkering verplicht worden maatschappelijke tegen prestaties te verrichten. Dit kan verschillen van plantsoenendienst tot helpen in verzorgingstehuizen. Ik zie in mijn naaste omgeving medelanders die al meer dan 15 jaar geen werk hebben maar wel …waarschijnlijk huursubsidie en bijzondere bijstand ontvangen zonder hier één enkele tegenprestatie voor te hoeven verrichten.

  Hoe kan het zijn dat de één ieder dag 11 tot 12 uur van huis moet om te werken om zodoende zijn gezin te onderhouden en anderen door de maatschappij onderhouden worden zonder enkele tegenprestatie.
  Op deze manier breng je tweedeling en haat in de maatschappij. Ik betrap mijzelf ook op deze haat, dat kan niet goed zijn. Op deze manier krijg je een maatschappij met hele gevaarlijke kanten.

  We moeten samen leven en daarbij moeten mensen ook aangesproken kunnen worden op hun gedrag en verantwoordelijkheden. Iedereen die iets kan moet een tegenprestatie leveren aan de maatschappij waarin hij/zij leeft. Maar ik vrees dat ik als klein radertje alleen maar blijven werken om vervolgens het grootste deel af te staan aan belastingen om het huidige stelsel te blijven financieren en overeind te houden.

  Wat zijn we een eendrachtig Europa geworden sinds de invoering van de EU en Euro, wat is onze welvaart verdeelt. Wat zijn we er toch met zijn allen op vooruit gegaan qua veiligheid. Wat zullen Nederlanders blij zijn dat men vrij kan reizen en men werk kan zoeken in Polen, Hongarije of Roemenië. De EU en de Euro is het beste wat ons heeft kunnen overkomen. Met dank aan onze politici die regeren met vooruitziende blik. We zijn gezegend met dit soort mensen. Dit alles dankzij de democratie waarbij het referendum aan de kant werd geschoven en het democratisch besluit van de minderheid door de strot werd geduwd van de Nederlandse bevolking. Zij wisten wat ze dezen, het was goed voor Nederland en haar bevolking. Met de inzichten van nu en de kennis van heden zouden….bla bla bla.

  Ik heb geen vertrouwen in de EU, Euro en in politici nog minder.

 4. “‘De volledige ontwikkelinghulp afschaffen zodat ook echt alle hongerige negertjes sterven zoals Darwin het bedoeld heeft.”‘
  Waar heeft Darwin gezegd dat hij dit bedoeld?
  De volledige ontwikkelinghulp afschaffen zodat ook echt alle hongerige negertjes sterven zoals Darwin het –VOLGENS DE VVD– bedoeld heeft, is correct.

 5. Even 10 mjd zoeken in 1 minuut….

  OSW + publieke omroep + kunst en cultuur + meer efficiëncy in de gezondheidszorg… zijn we er al?

  Kunnen we gewoon heel veel ander zaken behouden en verbeteren.

 6. Sjuul van Dissel Schreef:

  Waar heeft Darwin gezegd dat hij dit bedoeld?

  The Origin of Species by Means of Natural Selection.
  Succes is een keuze.
  Willen is kunnen.
  4 uur cup-a-soup zouden meer mensen moeten doen.

 7. Ik zou hier een toekomstig tijdlijntje van kunnen fantaseren, maar ik kan geen happy end verzinnen. 😐

  Steeds meer bezuinigingen, gevolgd door steeds meer protesten van steeds meer organisaties (“April 2013: Zorgverzekeraars weigeren mee te werken aan verhoging eigen risico van 450 naar 850 euro per jaar”), gevolgd door steeds meer bezuinigingen omdat de JSF inmiddels 3x zo duur is geworden en NL al 3,5 miljard aan boetes is opgelegd wegens “niet nakomen afspraken en verdragen”… ja, ik kan natuurlijk het kabinet in februari 2012 laten vallen (nadat eind januari het kabinet drie moties van wantrouwen gewoon naast zich neerlegt), maar dan wordt het verhaal zo kort. 😛

 8. Kevin Schreef:

  @ DarkSkywise:
  Waar wordt die jfs eigenlijk voor gebruikt straks?

  Occupy dissidenten die stukken Nederland bezetten mee bombarderen , als er onder de burgerbevolking slachtoffers vallen is dat natuurlijk de schuld van Occupy ….

 9. #10 Dat weet niemand. Het gedrocht is ongeschikt als air/ground wapen en nog minder geschikt voor air/air. Maar dat geeft niet, het komt uit de USA en is lekker duur, dan moet hij wel goed zijn, toch?

 10. Het werkt gelyk een bal..De Regering gaat/moet bezuiningen,,mensen krtgen minder koopkracht, etc,etc.
  De NLers hebbeb totaal aan Hypotheek-schuld, 600 miljard Euro by de banken Volgend jaar kunnen vele
  Nederlanders hun maandelykse aflossingen niet meer voldoen, omdat ze werkloos zyn geworden.
  Het wordt hoogtyd dat de Hypotheek rente aftrek totaal verdwynt, net zo als in Duitsland.De rente op een lening voor het kopen van een huis is by onze Oosterburen zeer laag..Als we dit volgend jaar in gaan
  voeren in Nederland dan levert dat de schatkist vele miljarden op..

 11. jocghum Schreef:

  Het werkt gelyk een bal..De Regering gaat/moet bezuiningen,,mensen krtgen minder koopkracht, etc,etc.
  De NLers hebbeb totaal aan Hypotheek-schuld, 600 miljard Euro by de banken Volgend jaar kunnen vele
  Nederlanders hun maandelykse aflossingen niet meer voldoen, omdat ze werkloos zyn geworden.
  Het wordt hoogtyd dat de Hypotheek rente aftrek totaal verdwynt, net zo als in Duitsland.De rente op een lening voor het kopen van een huis is by onze Oosterburen zeer laag..Als we dit volgend jaar in gaan
  voeren in Nederland dan levert dat de schatkist vele miljarden op..

  Tja en al die mensen dan die voor die hoge Nederlandse rente een huis hebben gekocht , die kunnen gewoon stikken ?? Misschien een idee om die aftrek inkomensafhankelijk te maken .. , want een lagere rente nu , levert alleen nieuwe mensen iets op ( en dan hoofdzakelijk de rijke ) en jaagt de “jannen met de pet “die er ooit met het hypotheekrente-verhaaltje bedot zijn het faillissement in …

 12. Volgens mij zal de hypotheekrenteaftrek alleen in uiterste noodzaak worden aangepakt.
  Want voor velen is dat een heilig huisje.
  En de coalitie heeft beloofd dat ze daar niet aankomen.
  Anders krijgen ze een afstraffing bij de volgende verkiezingen.
  Ik denk aan de volgende maatregelen die dit kabinet zal uitvoeren.
  1) Versneld invoeren pensioenakkoord. ( sneller mensen tot 67 laten werken )
  2) WW duur verkorten tot 1 jaar.
  3) Uitkeringen omlaag.
  4) Ontwikkelings samenwerking korten.
  5) Eigen risico zorgverzekering omhoog.
  6) Ontslagrecht makkelijker maken.

 13. 20: Theo:

  7 ) Zorgtoeslag afschaffen
  8 ) Huurtoeslag afschaffen
  9 ) Eigen bijdrages bij iedere medische behandeling
  10) Bij chronisch zieken en ouderen veel eerder stoppen met medisch behandelen
  11) laagste belastingtarieven omhoog, midden een beetje, hoogste niets.
  12) kinderopvang afschaffen
  13) PGB helemaal afschaffen
  14) Drionpillen uitdelen aan iedereen

 14. @20
  LeRoiDanse Schreef:

  14) Drionpillen uitdelen aan iedereen

  en wie niet handelingsbekwaam is word gecheckt volgens het V.K.C. Het “Verantwoordelijken Kosten Coëfficiënt ” Hoe minder de verantwoordelijken ( ouders , broers , zusters , Kinderen ) aan de verzorging betalen hoe sneller een “Humaan Levenseinde “(ook bekend als “een spuitje “)

 15. 20 en 21
  LeRoiDanse en Al Bakrastani

  Ik denk dat dit rijtje van LeRoiDanse een goede aanvulling is.
  Alleen ik weet niet wat Drionpillen zijn.

 16. Theo Gerris Schreef:

  20 en 21
  LeRoiDanse en Al Bakrastani
  Ik denk dat dit rijtje van LeRoiDanse een goede aanvulling is.
  Alleen ik weet niet wat Drionpillen zijn.

  een “d’66 ” eminentie , Dhr Drion , stelde voor om pillen uit te delen waarmee iedereen die geen zin in zijn/haar leven meer had ( vooral bejaarden en zieken dan ) … er een eind aan kon maken

 17. @18

  de hypotheekrenteaftrek is al inkomensafhankelijk

  ooit was het bedoeld om het bezit van een eigen woning voor meer mensen mogelijk te maken

  inmiddels is het een instrument geworden om zo veel mogelijk mensen een slaaf van de bank te maken

  ik denk dat we er naar toe moeten om in een relatief korte periode (4/5 jaar) de aftrek van hypotheekrente allereerst te beperken tot het tarief van de eerste belastsingschijf en vervolgens de aftrek als zodanig over een langere periode (ca 30 jaar) geleidelijk geheel af te schaffen

  de overdrachtsbelasting en andere woninggerelateerde belastingen worden dan meteen afgeschaft bij wijze van compensatie en om de geldrondpompambtenaren nuttiger dingen te laten doen

  de woningmarkt is nu toch al verneukt, we moeten niet de illusie hebben het vanzelf beter wordt

  de zure appel is heel groot (bedankt politiek, bedankt banken!) maar we zullen er doorheen moeten

 18. AL BAKRASTANI,
  Een goede verstaander heeft maar een half oor nodig..Natuurlyk moeten de mensen die nu een dure
  Hypotheek hebben de bestaande regel houden. Alle politieke partyen ontkomen er niet aan om ook by de extra bezuiningen van volgend jaar ook te-kyken naar de hypotheek aftrek. In Duitsland waar helemaal
  geen hypotheek-rente aftrek bestaat,, kan iedereen al een huis kopen voor slechts 150.000 Euro., ,een
  3kamer woning, in de binnen stad, was laatst nog voor het NOS Journaal..Vindt U het niet een idioot
  systeem””eerst geld lenen by de bank in de vorm,, wat we noemen,, een Hypotheek tegen een rente van zo,n 7procent en vervolgens die rente terug te krygen van de ”’Over-heid? Dat is de oorzaak wat de pryzen
  van huizen de laatste jaren onbetaalbaar hebben gemaakt Een zogenaamde starter kan geen huis meer betalen,,en dat zyn juist de mensen met de pet waar U het over heeft

 19. 25
  jocghum

  Denkt u ook aan de huizen verkopers.
  Een hypotheek van 200.000, die dan moeten gaan verkopen voor 150.000.
  Die mensen blijven met een restschuld zitten.
  En dat betekent, banken in de problemen.
  Je moet het zeer geleidelijk afschaffen.

 20. THEO GERRIS,,
  Natuurlyk moet dat geleidelyk gebeuren,,maar volgend jaar zal er ook iets moeten gebeuren op dit gebied.
  Voor de financiele-crises,, die begon in Amerika was het heel makkelyk om een hypotheek tekrygen, de banken hadden er maar een hekel aan als je zei;;;ik heb zo veel eigen geld, je kon een hypotheek krygen
  op je huis van 100procent,,helemaal geen probleem..Na 2008 is dat wel anders, banken hebben nu al
  vele gevallen met mensen die hun dure hypotheek-lasten niet meer kunnen aflossen..Daar door geven
  de banken nu ook geen hypotheek meer aan twee-verdieners,,bang als 1van de twee werkloos wordt dat
  zy hun geld niet terug zien..Overgens worden er al huizen verkocht met verlies.,,problemen genoeg in
  NL op alle gebieden

 21. @26

  volgens mij is een restschuld een groter probleem voor de verkopers dan voor de bank, mensen kunnen daardoor enorm belemmerd worden in hun toekomstplannen

  met name de mensen die de afgelopen vijf a tien jaar een woning gekocht hebben zijn vaak de sjaak, op de top van de markt gekocht en volledig gefinancierd

  in de andere gevalllen zit er vaak wel wat buffer in zodat een sterke waardedaling niet automatisch tot een restschuld leidt bij verkoop

  de banken zullen vaker hun verlies moeten nemen maar dat is in zekere zin ondernemersrisico, een risico dat ze zelf in belangrijke mate (hadden) kunnen beperken

 22. kaaskop Schreef:

  volgens mij is een restschuld een groter probleem voor de verkopers dan voor de bank, mensen kunnen daardoor enorm belemmerd worden in hun toekomstplannen

  En die restschulden worden vergroot doordat de vastgoedmaffia de veiligen in haar hand heeft …

 23. @29

  veilingen werken inderdaad niet

  het systeem moet op de schop zodat de risico’s en onzekerheden die er nu aan in de weg staan dat “normale” mensen meebieden zo veel mogelijk teruggedrongen worden

  bv. de mogelijkheid om het pand vooraf te bezichtigen, standaard een bouwtechnische keuring zodat gegadigden weten wat ze kopen, de voorwaarden om mee te bieden verruimen, etc.

  het is nu te makkelijk voor een paar snelle jongens om samen te spannen en de buit te verdelen

  een schrale troost, er wordt niet zo veel geveild

  banken snappen ook dat ze in de huidige markt gewoon te weinig opbrengst krijgen en dat ze zich daardoor ook kwetsbaar maken voor allerlei juridische procedures

  tegenwoordig proberen banken liever om een pand onderhands te verkopen, de voorwaarden die ze daarbij hanteren tegen de eigenaar zijn echter niet altijd even redelijk

 24. 28
  Kaaskop

  Het is een probleem van eigenaar en tenslotte de bank.
  Niets aan het handje dus, ware het niet dat ook Nederlandse banken al problemen hebben.

 25. @31

  eerst moeten mensen zo ver in de problemen raken dat ze met een restschuld blijven zitten

  vervolgens moet die restschuld geheel of gedeeltelijk oninbaar blijken

  als, als, als

  vooralsnog zullen banken geen miljarden hoeven af te boeken

  daarnaast is de dreiging van verliezen en juridische procedures een stok achter de deur voor banken om klanten niet onredelijk te behandelen

  als het op grote schaal problemen zou geven zou het mij niets verbazen als de overheid de scherpe randjes er af haalt door de rente over de restschuld in enige mate aftrekbaar te maken (of dat verstandig is is vers twee, op dit moment is het vooral jongleren met veel ballen om escaleren te voorkomen)

Reacties zijn gesloten.