(Werk)Kamp

Foto: Combiner

Henk Kamp vindt dat alle werklozen aan het werk moeten. Het zou toch utopia zijn als we geen mensen zonder werk meer hadden (of geen zieke mensen meer). Volgens Henkie kan dat best, we hebben een half miljoen werklozen, er zijn 300.000 buitenlandse werknemers in Nederland en 100.000 vacatures (blijven er toch nog 100.000 mensen zonder werk over, maar ja rekenen is misschien niet zijn sterktste punt).

Henkie vindt dat werklozen maar gedwongen moeten worden om te verhuizen als ze geen werk hebben of de halve dag moeten reizen als dat zo uitkomt. Weet niet of Henk dat weet, maar verhuizen kost klauwen met geld. Als je al een tijdje werkloos bent zal je potje voor moeilijke dagen ook wel leeg zijn. Hoe kun je dan verhuizen? Nog afgezien van het feit of er überhaupt wel een woning voor je is in je nieuwe werkplaats. Sommige plaatsen hebben een jarenlange wachtlijst voor huurwoningen.

Ook vergeet deze domme VVD’er – waar ik steeds meer een hekel aan ga krijgen – dat die 300.000 binnen zijn gehaald omdat ze zo lekker goedkoop zijn. Officieel moeten werkgevers buitenlandse werknemers ook gewoon een in de cao afgesproken salaris of marktconforme loon betalen, maar daar zijn allerlei creatieve oplossingen voor gevonden waardoor ze dat niet doen.

Verder denk ik niet dat het altijd de schuld van de werkloze is dat hij/zij zonder werk is. Ken genoeg mensen zonder werk die dolgraag willen werken, willen alles aanpakken en worden steeds weer afgewezen. Wordt tijd dat er misschien ook eens een monitor komt op bedrijven waarom ze ouderen die dolgraag willen werken steeds afwijzen. Om mensen aan het werk te krijgen, zijn er twee partijen nodig. Te veel wordt nu de plicht bij de werknemer gelegd, terwijl er tallozen steeds weer tegen die muur van onwil bij werkgevers lopen.

6 gedachten over “(Werk)Kamp”

 1. En vergeet de werkende partner niet. VVD-ers in het algemeen en Kamp in het bijzonder zien de mensen in de maatschappij als een onsamenhangend stapeltje damstenen. Onderling inwisselbaar en overal inzetbaar. Daarom zijn VVD-ers ook altijd zo vrolijk, ze zijn zo simpel, ze zien het probleem gewoon niet.

 2. En vergeet je nieuwe woonplaats niet. Die zal van je nieuwe werkgever toch graag een garantie zien dat het gaat om een baan voor minstens 5 jaar (dus geen gezeur met proeftijden en jaarcontracten) voordat ze vinden dat er sprake is van economische binding en jou op de urgentielijst zetten, waardoor je maar 2 jaar op een passende woning hoeft wachten in plaats van 8.

  Gelukkig kun je als je een uitkering hebt een verhuizing vaak vergoed krijgen, idem dito als je in geval van handicapjes (dat schijnt wel eens voor te komen bij mensen met een uitkering) een aangepaste woning weer in oude staat moet terugbrengen en je nieuwe woning moet aanpassen voor je er in kunt, of een specialist die er op staat een behandeling zélf af te maken (“U mag niet zelf autorijden en de trein wordt afgeraden? Nee hoor, taxikosten kunt u dan gewoon declareren!”), etcetera etcetera (“Uw werkgever moet speciale medische voorzieningen voor u aanleggen? No problem, daar zijn speciale subsidies voor!”)

  Voor mezelf zou ik zeggen: kom op met die baan, ik sta te popelen! Die ±120.000 euro extra kosten (snel rekensommetje als ik werkelijk zou moeten verhuizen) worden immers vergoed en ik ben dan uit de bijstand, dáár gaat het tenslotte om!

  (En dan ben ik nog goedkoop, want ik kon toch al niet echt terugvallen op familie en buren als ik in ernstige psychische problemen zou komen. Zullen mijn nieuwe buren 200 km verderop erg fijn vinden dat ze daar straks opeens de verantwoording voor krijgen toegeschoven.)

 3. Hippo Schreef:

  Wonen alle bewindspersonen in Den Haag?
  I rest my case…

  als ze al in Den Haag wonen dan gebruiken ze zeker het openbaar vervoer niet , dat is hier in de stad ingaande vandaag behoorlijk verneukt , bussen om het half uur ,na acht uur s’avonds , minder lijnen .. Ik kan nu niet meer binnen een uur thuis zijn als ik het openbaar vervoer vanaf mijn werk naar huis neem na een avonddienst …. (Rijswijk naar Den Haag Zuid )

 4. Nederland een dwangarbeidersKamp? Oude tijden herleven, voor reactionair rechts is dit om je vingers bij af te likken.

 5. Daar komt ook nog eens cultuur verschil bij, er zit gewoon verschil tussen Limburgers, Friezen, Groningers, Zeelanders, Brabanders,etc.

  Dat moet je niet forceren, als ze er zelf willen wonen.. ok.. maar anders niet dwingen.

Reacties zijn gesloten.