Hero Brinkman (PVV) doet een nummertje haatzaaien op twitter

Twee leugens, waarvan één strafbaar. Plus twee taalfouten. Dat was gisteren tegen twee uur ‘s-nachts de twitter-oogst bij de veelgeplaagde PVVer Hero Brinkman.

en verder:

Jullie weten het nog wel. Brinkman beweerde in vragen bij de Provinciale Staten en later in de Tweede Kamer, dat de uit Mekka naar Nederland terugkerende pelgrims op Schiphol met belastinggeld in de watten werden gelegd. En dat er daarom geen Kerstbomen op Schiphol stonden. “Zelfonderwerping” noemde hij dat.

Vervolgens bleek, dat Schiphol al lang vol stond met kerstbomen en kerstversiering  en dat men alleen nog maar de afloop van de Sinterklaasgekte afwachtte, om het kerstgroen, de stallen met ossen en ezels, de maagdelijke geboorte en de rendieren en de kerstmannen in volle glorie op reizigers en bezoekers los te laten.

Een beetje erge afgang voor de bijlzwaaiende PVV-macho, die zelfs af en toe (voorzichtig) Geert Wilders durft te trotseren. Nu schijnt Youp van ’t Hek voor de TV gehakt te hebben gemaakt van Hero.

Je ziet, dat laat Drinkman niet op zich zitten!

Oudergewoonte gaat Hero al meteen in de fout. De N.V. Schiphol is een commerciële onderneming. De Staat (en twee gemeenten) zijn weliswaar samen voor 100% aandeelhouder, maar die bemoeien zich alleen met de grote lijnen van het beleid (geluidsoverlast, aan- en afvoerwegen, faciliteren industrie en services, tgv en thalys).

Samen met de luchtvaartmaatschappijen en de luchthavenwinkels, doet Schiphol aan “enticement”: Gaande en komende passagiers worden op hun gemak gesteld en tegelijk met een gevarieerd aanbod geconfronteerd. Dat kost geen cent “belastingggeld”, beste Hero, maar brengt bijkomende winsten voor onze nationale trots, de KLM bij voorbeeld. Of de Hema. Het kost dus geen “belastinggeld”, maar het brengt belastingen op. En heel wat meer dan de kopvoddentaks van uw Gehaatliefde Lijder ooit zou hebben kunnen waar maken. Als dus Ajax-supporters terugkeren van hun jihad-reis naar Manchester, dan krijgen ze niet Feyenoord-shirts aangeboden. Zo slim zijn wij als Hollandse handelaars altijd wel geweest.

Nou en dat geldt dus ook voor moslims die op de HADJ (dat is heel wat anders dan de JIHAD, vuile haatzaaier!)  zijn geweest naar Mekka. Die ga je geen boerenkool met worst aanbieden, dus. Maar een stemmig welkomstbuffetje met muntthee. De kosten komen er dubbel en dwars uit vanwege de inkopen en de consumpties die deze reizigers vervolgens gaan plegen.

Domheid en onkunde worden -terecht- door onze wetten niet strafbaar gesteld. Zelfs niet bij volksvertegenwoordigers voor wier fractie-assistentie wij allen als belastingbetalers krom liggen. Maar willens en wetens HETZEN, haatzaaien dus, dat is, zeker als het op twitter buiten het Parlement gebeurt, wel degelijk strafbaar.

Ik waarschuwde Hero met de volgende tweet:

Ieder welopgevoed mens weet weliswaar, dat “jihad” de betekenis heeft van elk soort van inspanning om een goed mens te zijn in alle mogelijke functies. Maar voor de gemiddelde tv-kijker staat “jihad” gelijk aan datgene wat men hier toont over wat de Taliban en Al-Qaeda doen en laten.

Was Hero echt weer eens dronken en had hij het verschil tussen jihad en hadj even vergeten? Of bedoelde hij dat je ongestraft de meest grove onzin over moslims mag beweren sinds de vrijspraak van Wilders?

Ik denk het laatste. Want op verzoek van Bas Paternotte, verbeterde hij zijn “Yoep” wel in: Youp. Maar ondanks protest van andere twitteraars en dat van mij, laat hij die “Jihadgangers” ongewijzigd staan.

Nu zou ik natuurlijk op mijn beurt kunnen gaan schelden over de “jihadgangster” Brinkman. En hem, ha ha wat leuk “jihadjememaar” noemen. Maar dit geval zou je eens ernstig moeten nemen.

Wel met een uitgestreken smoel een krans komen leggen bij de Dokwerker op 25 februari. Maar verder de moslims behandelen alsof ze de Protocollen van de Wijzen van Zion geschreven zouden hebben.

Maar waarom pakt geen getergde advocaat dit niet eens op en stelt met behulp van de wet orde op zaken?

43 gedachten over “Hero Brinkman (PVV) doet een nummertje haatzaaien op twitter”

 1. we kunnen het adres van Hero natuurlijk even doorgeven aan Sharia4Belgium, voor het geval ze weer eens in de buurt zijn

  ze kunnen hem ongetwijfeld het verschil uitleggen tussen hadj en jihad, evenals het verschil tussen een bijl en een kalasjnikov, om over het verschil tussen een ei en Calimero maar niet te spreken

  doorgewinterde jihadisten (die hun kalasjnikov niet via internet proberen te verkopen om aan geld te komen) weten hem zelfstandig wel te vinden voor een goed gesprek over de laatste column van Youp onder het genot van een hapje en een drankje

  domheid en onkunde zijn alszodanig niet strafbaar

  als iemand door domheid of onkunde niet in staat is om naar behoren te functioneren dan kan dat wel degelijk een strafbaar feit opleveren

  daarnaast hebben volksvertegenwoordigers een voorbeeldfunctie, maar helaas is dat concept nog niet doorgedrongen tot de botte PVV hersentjes

 2. Omdat 10 % van Nederland (1,5mlj. PVV-kiezers) het heerlijk vinden om dit soort haatzaaierij te lezen en horen en de overige 85 % als een konijn in de koplampen van de aanstormende auto zitten te staren!!!!
  Daarom komt er niemand van zijn stoel om hier eens iets tegen te doen!
  Als je vredelievende mensen ervan beschuldigd dat ze terugkomen van een Jihad is er toch echt sprake van smaad en smaadschrift om nog maar eens niet te spreken van haatzaaierij door ze gelijk te stellen met terroristen!
  Gezien zijn uitspraken drinkt die Hoero Drinkman nog steeds elke dag dus ik roep alle politiemensen in nederland op om die Drinkmans elke dag te onderwerpen aan een controle! Dat hij dan weer eens een keer probeert om er tussen uit de gaan! pakken die handel! Kan ‘ie samen met een bepaalde iemand op de STOEP gaan zitten van het parlement!

 3. Het is weer typisch PVV om meer met de beeldvorming bezig te zijn dan politiek. Het lijkt gebabbel in de marge maar door alle beledigingen van die partij hebben we niet meer door dat ‘Jihadgangers’ typisch extreem-rechts taalgebruik is.

 4. Het is de PVV puur stijl: haatzaaierij.

  Eigenlijk zou de CDA, indien ze nog iets christelijk zijn gebleven, voor de hadj reizigers moeten inspringen.
  Anders is de kans groot dat ze de christelijkheid inmiddels voor haat hebben ingeruild.

 5. Het wordt hier steeds meer een pro islam site jammer waar is de liberaal linkse mens
  gebleven die kritiek heeft op de dogmas van religies? Waar is hier de linkse kritiek op
  de dierenmishandeling ivm rituele slacht?
  Jammer en gemiste kans krapuul

 6. # 5

  Moet men hier iets gaan bespreken wat in de eerste instantie het aantasten is van de vrijheid van godsdienst? En sinds wanneer betreft het alleen de moslims, veel joden slachten ook op deze manier. Voor het debat zijn er speciaal rabbijnen uit het buitenland aanwezig geweest of mag dit niet genoemd worden omdat we `het achterhuis van Anne Frank`niet meer op onze boekenlijst hebben staan? Vreemd dat je het ook `links“noemt. De PVDA en VVD waren uiteindelijk ook tegen het verbod. Als je dan toch zo begaan bent met het dierenleed ben jij vast vegetarier en eet je absoluut niets wat ook maar het geringste spoortje van dierlijke vetten bevat, dieren uit de bio industrie lijden veel meer nu je het toch over dierenmishandeling hebt. In eerdere berichten is wel aandacht besteed aan de bio industrie maar krijg het vermoeden dat je nogal selectief leest nu ik je opmerking van hierboven heb gelezen.
  De opmerking` `pro Islam`laat duidelijk zien waar je eigen denkbeelden vandaan komen, die van rechts…

 7. cohen Schreef:

  Het wordt hier steeds meer een pro islam site jammer

  Wat is daar mis mee? Je hoeft je je hier niet te komen ergeren. Get a life.

 8. @ cohen:
  Ohh een enige echte niveauloze laagopgeleide PVVaanhanger…welkom Co..toch nog tijd kunnen vinden om hier te reageren met prietpraat,zijn de honden al uitgelaten,je koffie al op? de gratis Spits uitgelezen,en de telegraaf doorgenomen en kom je hier effe niksen?

  Nou hoef niet hoor Co dat is leuk voor de buurtkroeg of op het stoepie zitten met voetbal…O en heb je je dooregenlappies al uit de vriezer gehaald? biologische zeker? of mishandelde dode dieren?
  Snoezig dat je voor mishandelde diertjes opkomt lieverd maarre wel oprecht doen aub

  nou prak ze maar straks he Co

 9. # Wederom weer geen speld tussen te krijgen, Huib. Mooi stukje werk.

  Moslims voeren een stille, onopgemerkte jihad met zichzelf, namelijk zich een plekje verwerven in deze bevoordeelde maatschappij.

 10. cohen Schreef:

  Het wordt hier steeds meer een pro islam site jammer waar is de liberaal linkse mens
  gebleven die kritiek heeft op de dogmas van religies? Waar is hier de linkse kritiek op
  de dierenmishandeling ivm rituele slacht?
  Jammer en gemiste kans krapuul

  Iemand met de naam “Cohen” dus Joods zou toch moeten weten dat het ritueel slachten voor de volle 100% van het Jodendom afkomstig is, maar hedt is natuurlijk ook waar dat sommige Joden en Wilders-aanbidders dolgraag mensen de schuld geven waar ze zelf schuldig aan zijn. Zoets noem je ook wel eens een “Jodenstreek”.

 11. #14 Henk Hoe zal ik het zeggen? Ik ken je een beetje uit je vaak sarkastische en bittere commentaren. Die zijn meestal ook inspirerend voor mij. Ik weet dus best, dat je het begrip “Jodenstreek” hebt gebruikt om te laten zien, welke reacties opgeroepen kunnen worden door valse en/of domme commentaren als die van “Cohen”.
  Maar niet iedereen die hier even komt kijken is even subtiel. En dat hoeft ook niet. Vandaar, dat ik hier nog maar weer eens uitdrukkelijk zeg, dat voor ons hier bij Krapuul, iemand die “Cohen” heet nooit en te nimmer persoonlijk aansprakelijk zal worden gesteld voor gebruiken die meer dan 3000 jaar geleden door zijn voorvaderen zijn gecanoniseerd.
  Dat doen we immers ook niet bij iemand die “Mohammed” heet?

 12. En nu terzake, wat betreft de beschuldiging dat mijn blogbijdrage (of Krapuul in z’n geheel) volgens “Cohen” zou beantwoorden aan de volgende karakteristiek:

  “Het wordt hier steeds meer een pro islam site jammer waar is de liberaal linkse mens gebleven die kritiek heeft op de dogmas van religies?”

  Voorzover ik de Krapuul-mensen ken, zijn het juist geen dogmatici. Maar ik zal voor mezelf spreken. Ik ben als historicus gefascineerd door de opkomst van monotheïstische religies, zo’n 1500 à 2000 jaar geleden. Ik zie dat als een sociologisch en sociaal-psychologisch verschijnsel. Niet als een onthulling van enigerlei transcendentele Waarheid.
  Als je sommige van mijn blog-bijdragen van de laatste jaren zou lezen, zou je zien, hoe ik me bezighoud met bij voorbeeld de apostel Paulus, de ware grondlegger van de Romeinse Kerk. Kortom, mijn benadering probeert de overwegingen van de toenmalige denkers te begrijpen in de context van hun tijd.
  Naar mijn bescheiden mening, heeft het christelijke en islamitische monotheïsme enerzijds een belangrijke bijdrage geleverd tot de huidige beschaving, maar zijn anderzijds belangrijke elementen van de klassieke Grieks-Romeinse, Indische en Chinese beschavingen op de achtergrond geraakt.
  Paulus en Mohammed hebben bij voorbeeld beiden de positie van de vrouw verbeterd ten opzichte van de gebruiken die in hun tijd bestonden. Maar het relativisme en de vrijheid die de Griekse filosofen kenden, zijn verloren gegaan, terwijl de wijsheden van Buddha, Tao en Confucius nooit echt tot de westerse beschaving zijn doorgedrongen.
  En ja, er zijn momenten geweest, dat bij voorbeeld de klassieke filosofie de dogmatische Christenheid is komen bevruchten. In het Andalusië van duizend jaar geleden, bij voorbeeld. En tijdens de Italiaanse Renaissance. Maar vooral, wat Nederland betreft, in de achttiende eeuw, bij en door de Franse Verlichting. We hebben trouwens zelf Baruch D’Espinosa, verbannen door de Amsterdamse Calvinisten en de Sefardische Synagoge, die een heldere, ondogmatische en wiskundige filosofie losliet op zijn tijd.
  De haatzaaiers van deze tijd zoeken de zwakke plekken van de gelovigen. En hebben daarbij een voorkeur voor moslims. De PVV is in de val getrapt van de rituele slacht. Wilders zal de volgende keer dat hij naar Israël gaat, veel moeite hebben om uit te leggen, dat hij de resterende Joden in Nederland heeft willen discrimineren.
  De “rituele” slacht was een voorschrift dat waarschijnlijk indertijd nuttig was, om te voorkomen dat dode dieren voor consumptie werden aangeboden. Door ziekte (besmettelijk!) overleden dieren bloeden immers niet als je ze de halsslagader doorsnijdt.
  Tegenwoordig bestaan er veeartsenijkundige inspecties, die, in principe, als ze goed werken (denk aan het pluimvee dat met afgewerkte olie was gevoed), dergelijke voorschriften overbodig maken.
  En dan moet je afwegen. Zoals, denk ik, al mijn collega’s hier doen.
  Bij jonge meisjes de schaamlippen afsnijden en de vagina dichtnaaien? Nee, dat is onmenselijk. En trouwens helemaal niet speciaal islamitisch. Het is een Afrikaanse traditie, die bij voorbeeld ook voortleeft bij een deel van de Egyptische en Abessijnse Kopten. Wat daarvan vroeger ook de ratio mag zijn geweest, daar zeg ik “nee” tegen.
  Maar “ritueel” slachten? Wat is het verschil met een pin door het hoofd slaan bij koeien, schapen en geiten? Als liberaal (in de betekenis van “vrijzinnig”) en links persoon, zeg ik, in overeenstemming met mijn helden uit de Renaissance en de Verlichting: “Doet wat gij niet laten kunt”.
  Er zijn namelijk belangrijkere zaken aan de orde.
  De democratie, het zelfbeschikkingsrecht en de gelijke behandeling van personen met verschillende achtergronden. Daarvoor hebben we de democratische staat met zijn grondwet.
  De PVV wil die aantasten, door mensen met een bepaalde religieuze achtergrond (zelfs als ze zelf niet moslim zijn, zoals Palestijnse Christenen) te discrimineren.
  We zijn bij Krapuul tegen zulke racistische discriminatie.
  Daarom laten we haatzaaierij à la Brinkman niet toe.
  We zullen waarschijnlijk nooit zelf op Hadj willen gaan.
  Maar we vechten voor het recht van de mensen die dat wel willen.
  Zoals we ook staan voor het recht van Joden om naar de Klaagmuur te gaan.
  Begrepen?

 13. Wat ik mij nu afvraag, heeft de Belg Huib het Nederlandse Schiphol ooit wel eens van binnen gezien?

 14. Hoi Teun. Ik ben de beheerder van deze site. Jij gaat je gedragen of je verdwijnt in het spamfilter. Enige en laatste waarschuwing. Wil je daar over discussiëren? Dan ga je ook in het spamfilter. Veel succes.

 15. Zeg Teun, die foto die u laat zien illustreert nu juist wat ik betoogde. Een bescheiden en passend gebaar van de commerciële onderneming Schiphol aan vreedzame en goed betalende reizigers.
  En ik denk dat ik vaker via Schiphol reis dan u.
  Kijk, dat is nou het domme van Hero en zijn PVV-vrienden. Een wereldluchthaven als Schiphol, ja daar komen veel buitenlanders. Binnenlandse vluchten zijn er vrijwel niet. Daarom zijn er daar zo veel dingen anders dan op, pakweg, vliegveld Eelde of -Lelystad.
  Maar als de PVV zo bang is, dat al dat verkeer van buitenlanders onze volkschaard gaat aantasten, dan kan de prachtige Brusselse luchthaven Zaventem uitkomst bieden. Uw vrienden van het Vlaams Belang en de N-VA (Zaventem ligt in Vlaanderen) zullen het buitenkansje maar wat graag aannemen. En er kan weer heel wat meer boerenkool in de Haarlemmermeer worden verbouwd die met varkensworst aan belijdende moslims en joden kan worden opgedrongen bij Haagse inburgeringsplechtigheden 😀

 16. Huib Schreef:

  De “rituele” slacht was een voorschrift dat waarschijnlijk indertijd nuttig was, om te voorkomen dat dode dieren voor consumptie werden aangeboden. Door ziekte (besmettelijk!) overleden dieren bloeden immers niet als je ze de halsslagader doorsnijdt

  Bingo! Weer wat geleerd! Zo had ik er nog niet over nagedacht.
  Mogelijk ter aanvulling. Het feit dat er geen varkensvlees gegeten mag worden heeft ook waarschijnlijk te maken met de hygiëne en daarop mogelijk gevaar voor besmettelijke ziektes. Een varken wroet wel degelijk in de smeerboel w..o. stront. Daar komt nog bij dat zo’n dier destijds tijdens z’n leven geen enkel nut had en dus ook niet werd gehouden. Andere dieren waren belangrijk al tijdens hun leven omdat ze wol en melk leverden bijvoorbeeld. Ook een nadeel van het varken was, dat het vlees maar heel kort bewaard kon blijven. Was moeilijk te conserveren.

  Huib Schreef:

  Bij jonge meisjes de schaamlippen afsnijden en de vagina dichtnaaien? Nee, dat is onmenselijk. En trouwens helemaal niet speciaal islamitisch. Het is een Afrikaanse traditie, die bij voorbeeld ook voortleeft bij een deel van de Egyptische en Abessijnse Kopten.

  90% van de Egyptische vrouwen wordt/is besneden. Ook de Christenen.

 17. Huib Schreef:

  Bij jonge meisjes de schaamlippen afsnijden en de vagina dichtnaaien? Nee, dat is onmenselijk. En trouwens helemaal niet speciaal islamitisch. Het is een Afrikaanse traditie, die bij voorbeeld ook voortleeft bij een deel van de Egyptische en Abessijnse Kopten. Wat daarvan vroeger ook de ratio mag zijn geweest, daar zeg ik “nee” tegen.

  En jij niet alleen , ook het meerendeel van de Islamitische geleerden … en dat publiekelijker dan koptische priesters .. het is trouwens nog een oude animistische traditie.. Die trouwens in Somalie en omliggende gebieden juist door de moeders gepropangeerd word , iets met het feit dat seksuele geneugten een man teveel macht over zijn vrouw zouden geven :::

 18. Huib Schreef:

  Zeg Teun, die foto die u laat zien illustreert nu juist wat ik betoogde. Een bescheiden en passend gebaar van de commerciële onderneming Schiphol aan vreedzame en goed betalende reizigers

  Inderdaad en het toont (weer eens) hoe verknipt en racistisch de Wilders-aanhang is.
  Je kunt merken dat “Teun” in alle oprechtheid die foto laat zien als “bewijs” dat het op Schiphol niet al te koosjer aan toe gaat doordat iemand met een duidelijk niet-westers uiterlijk zich met het eten bemoeit.
  Eigenlijk snap je niet hoe iemand met zo’n “bewijsvoering” kan komen.
  Maar het geeft ook tevens aan hoe sterk de overeenkomst tussen de Jodenvervolging van destijds en de moslim-vervolging van nu is. In beide gevallen waren/zijn de daders oprecht. Ze zijn/waren er van overtuigd dat het met die gasten (Joden, moslims) helemaal fout zit. Er stak geen kwaadaardigheid achter. Wel bij Wilders uiteraard.
  “Teun” is waarschijnlijk helemaal geen “kwaadaardig” type.
  Gewoon een misleidt en onnozel iemand.

 19. #21

  Even een minder belangrijke opmerking Henk, het is niet zo dat 90 procent vandaag de dag in Egypte besneden wordt, het gebruik komt nog wel voor op het platteland en onder de nomaden en in het zuiden van Egypte, in de grote steden komt het nog maar heel weinig voor. Het wegsnijden van schaamlippen en dichtnaaien is een barbaarse gewoonte die niets met de Islam te maken heeft, het besnijden van vrouwen wordt wel beschreven in de Islam maar is niet verplicht en al helemaal niet waarop het uitgevoerd wordt . Het wordt vaak uit onwetenheid gedaan en is meer cultuur en gewoonte dan dat het geloof is. Het is ten strengste verboden in de Islam om iemand te verminken.

 20. Henk Veldman Schreef:

  “Teun” is waarschijnlijk helemaal geen “kwaadaardig” type.
  Gewoon een misleidt en onnozel iemand.

  Teun Huizinga Schreef:

  En Hero heeft gewoon in essentie gelijk:

  Dit is de Nederlandse PVV probleem goed in een klein dopje samengevat: Achterlijke betweter.

  Wat in feite een contradictio in terminis is – maar wel onze huidige realiteit met de krijsende PVV aanhang.

 21. Teun Huizinga Schreef:

  Hier pak aan gefrustreerde linkse leeghoofden:

  Toch opvallend dat rechts pévévérapaille hier altijd in de gebiedende wijs komt dicteren.
  Befehl-ist befehl-types die na een dikke zestig jaar weer uit bruine holen zijn gekropen.

 22. desert flower Schreef:

  #21
  Even een minder belangrijke opmerking Henk, het is niet zo dat 90 procent vandaag de dag in Egypte besneden wordt, het gebruik komt nog wel voor op het platteland en onder de nomaden en in het zuiden van Egypte, in de grote steden komt het nog maar heel weinig voor. Het wegsnijden van schaamlippen en dichtnaaien is een barbaarse gewoonte die niets met de Islam te maken heeft, het besnijden van vrouwen wordt wel beschreven in de Islam maar is niet verplicht en al helemaal niet waarop het uitgevoerd wordt . Het wordt vaak uit onwetenheid gedaan en is meer cultuur en gewoonte dan dat het geloof is. Het is ten strengste verboden in de Islam om iemand te verminken.

  Ik weet het. Het is cultuurbepaald. Heeft niks met het geloof te maken. Net zo goed als (zijsprongetje) boerka’s dat zijn. Die dingen hebben net zo veel met het geloof te maken als de “zwarte kousen” met het Christendom o.i.d. D.w.z. dat de “kledingdrachten” in zoverre cultuurbepaald zijn dat er wel een relatie is met een geloof, maar het geloof zelf niet de cultuur bepaald. Die malle jurken die RK-priesters dragen horen daar dus ook toe. Het hoort bij de Roomse cultuur. Niet bij het Christelijke geloof.

  Overigens hoort het “ritueel slachten” al bij een cultuur die ver voordat God op aarde verscheen in zwang was. Net als bijvoorbeeld mannenbesnijdenis. Het feit dat toevallig een Jood daar als eerste mee begon had niks met z’n geloof te maken, maar domweg met een voorzorgsmaatregel die geslachtsziektes moest voorkomen en die juist omdat het voor hele kleine kinderen (pasgeborenen) het minst traumatisch is.

 23. #27

  Gedeeltelijk met je eens, Henk .Het zijsprongetje `’boerka” is weer een ander onderwerp maar wil er wel even en opmerking over maken. Een aantal geleerden in de `islam stellen het wel als verplicht , er zijn ook een aantal geleerden die het niet onder de noemer van verplicht scharen maar het aanbevelingswaardig noemen en een aantal zegt dat het niet verplicht is. `ik ben het met je eens als je zegt dat dit ook gedeeltelijk cultuur kan zijn. Toch zijn er een groot aantal vrouwen die zelf heel bewust voor de boerka kiezen, zij kiezen dit bijvoorbeeld aan de hand van de bewijzen van een geleerde die in hun ogen het sterkste bewijs heeft of willen het zekere voor het onzekere nemen. `ik denk dat elke keuze gerespecteerd zou moeten worden, ze hebben deze overweging in overeenstemming met hun geloof gedaan. Persoonlijk heb ik veel moeite met landen die het verplicht stellen, het is immers dan geen bewuste keuze meer en je draagt de boerka dan ook niet vanwege je eigen persoonlijke overtuiging.

 24. desert flower Schreef:

  Toch zijn er een groot aantal vrouwen…..

  Ik kan heel ver in je meegaan maar in Nederland zijn er maar hooguit 250 Boerka-draagsters. Dat noem ik bepaald niet een “groot aantal vrouwen”.
  Ik vermoed dat je in feite bedoeld “hoofddoekdraagstertjes”.
  Er bestaan namelijk geen landen die de boerka verplicht stellen, maar in Afghanistan is er wel een sekte die dat wél doet. Een sekte die sterk gelieerd is aan de taliban.

 25. #30

  Ik bedoelde wel de boerka maar ik doelde op landen als Egypte waar vrouwen er bewust voor kiezen en in aantal waren het er veel. Ik heb veel gesprekken gevoerd en vond het heel interessant om de beweegredenen te horen. In Afghanistan was het onder de Taliban wel verplicht. In Saudi is het niet verplicht volgens de wet maar kunnen de vrouwen met de zedenpolitie te maken krijgen vooral in Mekka en Medina.

 26. Wat een linkse kletpraat en slijm gedoe van Huip.
  Pappen en nat houden noemen we dat!

  Ja ik ben een PVV stemmer,Iemand die niet van slijmen houd,Houd NEDERLAND NEDERLAND,
  Zijn wij inmiddels niet de alochtonen in ons eigen land?

  En ja elke Burka is er 1 teveel.Aanpassen in nederland,moeten wij ook in het land van de moslim.

 27. dinkeltje Schreef:

  Wat een linkse kletpraat en slijm gedoe van Huip.
  Pappen en nat houden noemen we dat!
  Ja ik ben een PVV stemmer,Iemand die niet van slijmen houd,Houd NEDERLAND NEDERLAND,
  Zijn wij inmiddels niet de alochtonen in ons eigen land?
  En ja elke Burka is er 1 teveel.Aanpassen in nederland,moeten wij ook in het land van de moslim.

  Als jij je nu eens aanpaste en niet van dit soort zwaar benedengemiddeld dom gezwets uitsloeg zou dit land er al een stuk op vooruit gaan.

 28. dinkeltje Schreef:

  Ja ik ben een PVV stemmer,Iemand die niet van slijmen houd,Houd NEDERLAND NEDERLAND,

  Heb je al de petitie van Breivik ondergetekend?

 29. dinkeltje Schreef:

  Ja ik ben een PVV stemmer,Iemand die niet van slijmen houd,Houd NEDERLAND NEDERLAND,
  Zijn wij inmiddels niet de alochtonen in ons eigen land? En ja elke Burka is er 1 teveel.Aanpassen in nederland,moeten wij ook in het land van de moslim.

  Naar mijn bescheiden mening zullen racistische bruinhemden als jij moeten verdwijnen uit mijn Nederland. De lust in zijn frustratie vormt het slijm van de pévévé-nazi.

 30. dinkeltje Schreef:

  Zijn wij inmiddels niet de alochtonen in ons eigen land?

  Nog leuker is dat hiermee de auteur het feit verklapt dat hij beseft dat de “allochtonen” in Nederland in de regel als tweede hands burgers worden behandeld en overeenkomstig gediscrimineerd.
  Anders heeft bovengenoemde zin geen enkel betekenis.

 31. Laurent Schreef:

  Ja ik ben een PVV stemmer,

  Nog erger, dat in deze lijn van zijn redenering is PVV vanzelfsprekend de Nederlandse politieke partij die uitsluitend gericht is op discriminatie van “aloochtonen” en buitenlanders.

  Daarmee is alles over de huidige politiek gezegd.

 32. dinkeltje Schreef:

  En ja elke Burka is er 1 teveel.Aanpassen in nederland,moeten wij ook in het land van de moslim.

  Vandaar al die Nederlanders die in hun dikke reetveterkont op de Turkse stranden liggen …

 33. nexus m. Schreef:

  Laurent Schreef:
  Ja ik ben een PVV stemmer,
  Nog erger, dat in deze lijn van zijn redenering is PVV vanzelfsprekend de Nederlandse politieke partij die uitsluitend gericht is op discriminatie van “aloochtonen” en buitenlanders.
  Daarmee is alles over de huidige politiek gezegd.

  Wil jij een beetje opletten met die block quote markeringen, nu lijkt het alsof ík een PVV stemmer ben 🙁

 34. @32

  menig “allochtoon” is in staat om met aanzienlijk minder taalfouten zijn of haar mening uit te dragen

  ga eens een inburgeringscursus doen

  wie zijn de enige echte Nederlanders dan wel niet?

  Nederlanders zijn een vuilnisbakkenras

  de vuilnisbak, daar horen jouw racistische zieleroerselen ook thuis

 35. @39, mijn excuses – ik moet beter kijken waar ik het citaat vandaan haal, want de naam komt blijkbaar automatisch mee.

  Het is voor mij overduidelijk dat ik drinkeltje citeer.
  Laurent heeft bewezen geen xenofoob en racist te zijn.

 36. nexus m. Schreef:

  mijn excuses – ik moet beter kijken waar ik het citaat vandaan haal, want de naam komt blijkbaar automatisch mee.

  Ach, overkwam mij laatst ook, toen hebben ze het verbeterd.

Reacties zijn gesloten.