Geert Wilders wil straks niet de enige crimineel in de Kamer zijn

Geert Wilders wil niet dat hij straks de enige veroordeelde crimineel in de Kamer is, en gaat daarom vervolging tegen Diederik Samsom en Hans Spekman proberen af te dwingen via een artikel 12 procedure.
Me dunkt dat als Wilders bij zijn eerste proces gewonnen heeft vanwege allerlei politieke contexten en dergelijke, dat Samsom en Spekman hiermee ook wel weg gaan komen. Spekman had het expliciet over zich misdragende Marokkaanse jongeren, en niet over Marokkanen in het algemeen. Je kunt je zelfs afvragen of zijn uitspraak wel specifiek op Marokkanen betrekking had, en niet op hoe je de leiders van dergelijke groepen in het algemeen moet aanpakken, maar eerlijk is eerlijk, hij heeft het specifiek over overlastgevende Marokkaanse jongeren.

Samsoms uitspraak is wel wat dommer  Een monopolie is wel erg absoluut namelijk. Dan zeg je feitelijk dat het alléén Marokkaanse jongens zijn die dit doen.

Maar als je mag zeggen dat Kanaleneiland een vieze, smerige wijk is geworden nadat er moslims zijn komen wonen, en dat het de cultuur van de islam is dat kinderen crimineel worden (iets wat Samsom overigens nu juist expliciet tegenspreekt), dan mag wat Samsom zegt ook.

Met zijn uitspraken stond Geert W. volgens de rechter namelijk òp de grens van de wet. En met het toezeggen dat hij wel eens even ging regelen dat er minder Marokkanen gaan komen, kan hij er heel wel overheen zijn gegaan. En alhoewel zeker de uitspraken van Samsom niet echt fijn zijn, hebben zowel Samsom als Spekman iets dergelijks beslist niet gezegd. Dus ja, vette kans dat we het straks uitsluitend over de veroordeelde crimineel Geert W. hoeven te hebben.

Je was en blijft een omhooggevallen middenmaatje met een veel te grote bek, Wilders, die je nu wel eens lelijk zou kunnen gaan opbreken.