Geen rituele slacht meer zonder veearts erbij, bij de megaslachterij maakt het niet uit

Henk Bleker heeft bedacht dat bij elke rituele slacht er een veearts aanwezig moet zijn en heeft zijn oprisping per brief aan de Eerste Kamer gestuurd. Er schijnt al onderzoek gedaan te zijn bij kleine en middelgrote slachterijen, daar is niet altijd toezicht. Dus moet er toezicht komen. Nou is dat niet zo raar natuurlijk.

Toen ik dit las, vroeg ik me af hoe dat bij de grote slachtbedrijven is geregeld. Nou, ik ben in een beerput gedoken. Als ik de aantallen en de procedures zie, dan word ik acuut full-time vegetarier.

Wat cijfers

Aantal ritueel geslachte dieren in Nederland is ca 1 miljoen. Volgens Marianne Thieme zijn dat er 2 miljoen, maar klopt niet zegt DePers, die dit heeft gecontroleerd. Mevrouw Thieme van de PvdD is van een verkeerde aanname uitgegaan en daar worden dan wetsvoorstellen op gebaseerd. *zucht*

Hoeveel slachterijen zijn er in Nederland en hoeveel daarvan zijn er groot te noemen? En hoeveel dieren verwerken die?

De vleesketen telt 1.550 bedrijven:  581 grote slachterijen (inclusief 57 zeer grote slachterijen), 200 zelfslachtende slagers en 769 uitsnijderijen.

In deze slachterijen worden jaarlijks bijna 500 miljoen dieren geslacht. Dat is 500.000.000.

Voorbeeld varkensslachterij

Aantal geslachte varkens ca. 14 miljoen per jaar. Aantal varkensslachterijen 17 (zie pagina 29 van .pdf), waarvan er 14 groot tot zeer groot (zie pagina 28 van .pdf).  Volgens de website Vlees.nl werken er in grote slachterijen minimaal 1 veearts, een keurmeester en een of meer VWA-medewerkers (de keuringsassistenten). Die paar mensen kunnen het aan om alle dieren die voor de slacht worden aangeboden, te controleren of ze gezond zijn en of ze goed zijn behandeld. Deze paar mensen per gigantische slachterij kunnen ook in de gaten houden of de verdoving wel goed werkt en dat het dier niet lijdt tijdens de slacht. Helaas is er door klokkenluiders al een boekje open gedaan over de praktijken bij slachterijen als de AID niet kijkt.

Na dit uitgezocht te hebben, wil ik me niet eens in de kippenslachterij verdiepen, wat een veel-veelvoud is van de varkensslacht.

Veearts bij rituele slacht flauwekul?

Na wat zoek- en leeswerk op internet, kan ik gevoegelijk zeggen dat Henk Bleker een prachtig instrument is van de PVV en de giga-industrie die veehouderijen en vleesverwerkingsindustrie heet. Hij vindt nog steeds dat moslims en joden getreiterd moeten worden door de rituele slacht extra moeilijk te maken. Bij de kleine slacht in de rituele slachterijen moet een veearts aanwezig zijn bij elk te slachten dier. Bij de grote megaslachterijen hoeft er slechts 1 (zegge één!) veearts te zijn en de anderen zijn er voor het controleren van het vlees of wij er niet ziek van worden. Je kunt mij niet wijsmaken dat elk dier dat in de mega-slachterij wordt gedood, echt gecontroleerd wordt op gezondheid en geen gebroken poten, ribben of wat dan ook. Ook kun je bij zo’n verwerkingsbedrijf niet spreken van controle van elk dier of de verdoving wel goed is gegaan voor de slacht. Vandaar de knuppels zoals gemeld bij klokkenluiders, hierboven.

Kortom, het voorstel van Henk Bleker is lulkoek en hoop dat de Senaat het daar ook voor aanziet, lulkoek die in de prullenbak thuis hoort.

 

 

3 gedachten over “Geen rituele slacht meer zonder veearts erbij, bij de megaslachterij maakt het niet uit”

  1. DEN BOSCH – In de overgang naar strenger beleid krijgen in totaal nog 44 veehouders in Brabant toestemming om een megastal te bouwen. De provincie verleent aan de boeren ontheffing om een stal te bouwen met een oppervlakte van maximaal 3 hectare, blijkt uit een besluit dat donderdag is gepubliceerd.
    Dertig aanvragen voor de uitbreiding van veebedrijven zijn afgewezen. In het nieuwe beleid mogen veestallen in Brabant nog maximaal 1,5 hectare groot zijn.Gedeputeerde Yves de Boer zei donderdag dat het gaat om de laatste ontheffingen. Ze zijn verleend omdat aan de boeren eerder is beloofd dat ze groter mogen groeien. Eerder kregen al 20 bedrijven de toestemming om nog boven de afgesproken grenzen te bouwen.Aan gemeenten zoals Oirschot, Bernheze, Mill en Baarle-Nassau zijn expliciet voorschriften opgelegd over een aanvaardbaar woonklimaat in de buurt van de stallen. De gemeenten zeggen daar aan te kunnen voldoen
    Bron: PZC

    Kijk, zo doe je dat als veeteeltmaffiapartij! Op z’n peeveevee’s ( met de nadruk op vee) voor of tegen, maakt niet uit, ze gedogen gewoon en alles sal reg kom! Slager Bleker met z’n kornuiten van het CDA ten voeten uit. Alles voor Henk en Ingrid en niet te vergeten DE KILOKNALLER! Eigenlijk verdient het CDA een kiloknaller tegen hun opgeschoren rechtse rotkop!

  2. Ik weet het. Yves de Boer is van de VVD. Maakt het enig verschil dan? VVD-CDA-PVV? Een VVDer bedonderd de kluit met een stropdas voor. Een CDAer met een kruisje om zijn opgeschoren nek. Een PVVer met een mestgeur van neo-nazisme achter de broekriem. Henk en Ingrid zwijmelen in deze melange van onvervalste polderiaanse nederwiet.

Reacties zijn gesloten.