Ex-PVV’ers Den Haag missen de warmte van Alte Kamerad Sietse Fritsma

Mijn oog viel op dit bericht. Ik had het gisteren druk op mijn werk dus veel meer dan met een gevoel van diepe verbijstering even vluchtig doorlezen kon ik er niet mee.

Maar nu is het zover.

Alleen al die titel in combinatie met die achterlijke kop van fractievoorzitter De Graaf. De sféér, de uitstraling van dit bericht, puur goud.

Dan de inhoud: iemand zoekt menselijkheid en gaat in een PVV-fractie zitten. Ik bedoel hoe zwakzinnig kun je zijn? Je gaat bijvoorbeeld ook niet op zoek naar lekker swingende jazzmuziek bij de Ku Klux Klan. Of wel soms?

Marjolein en Arnoud trekken het niet meer bij de PVV want ze missen de warme persoonlijkheid van fascist Sietse Fritsma. De afwezigheid van een lijntje met De Lijder. Nu gaan ze alles anders, “menselijk”, doen. Samen in één fractietje.

Niets menselijks is zo’n Arnoud van Doorn vreemd. Hij had tijdens dat incidentje met Breivik nog een tempeliersvlag als avatar op Twitter. En hij vond het, toen de lijken van jonge Noorse socialisten nog niet eens waren geteld, een leuk idee om de Noorse PvdA te belasteren met niet bestaand nonsensnieuws.

Toen mensen dat een beetje raar van hem vonden probeerde hij het snel te verstoppen. Uitendelijk ging ie zijn twitteraccountje maar stiekem opheffen als een betrapte kleuter.

Vorige week zat hij nog ferm in het PVV-zadel. Hij verdedigde het “boerenkool met worst”-standpunt van zijn lijsttrekker met verve.

Paar uur later was hij alleen.

Nu gaat hij de nuance zoeken en samenwerken met andere partijen. De ware Arnoud laten zien.

Volgens Arnoud:

zijn de problemen begonnen nadat drie PVV’ers de gemeenteraad verlieten om zich volledig aan hun lidmaatschap van de Tweede-Kamer te wijden: Sietse Fritsma, Willie Dille en Karen Gerbrands. ‘We waren een degelijk team met veel levenservaring; daarna is de fractie erg verjongd. Ik voel me in die werksfeer niet thuis. Het leek soms wel een kleuterklas.

Speciaal voor Arnoud bijgaande uitvoering van Alte Kameraden. Er bestaat ook een vrolijke André Rieu versie van hoor dat jullie niet denken dat ik loop te godwinnen.

2 gedachten over “Ex-PVV’ers Den Haag missen de warmte van Alte Kamerad Sietse Fritsma”

  1. ” Dan de inhoud: iemand zoekt menselijkheid en gaat in een PVV-fractie zitten”

    Zou echter zijn:

    ” …iemand zoekt misselijkheid en gaat in een PVV-fractie zitten”

    Nu klopt het wel. 🙂

  2. 🙂 Ja hoe verzin je het. Je hebt het koud en gaat in een vriescel zitten. Dan klopt er toch iets niet.

Reacties zijn gesloten.