Vroeger….

Vroeger toen ik opgroeide in de jaren zestig, begin zeventig, zag je mensen lopen in de stad die kreupel waren, geen tanden hadden, een been misten, of andere gebreken. Dat had je toen. We hadden toen zelfs nog dorpsgekken. We hadden hier zelfs een die ik altijd dubbeltje noemde; voor een dubbeltje paste hij op je fiets als je naar de V&D ging.
Het duurt nu niet lang of we zien dit beeld weer voor ons gebeuren dankzij dit kabinet. Rutte had ons beloofd dat we niet terug zouden gaan naar de jaren vijftig en daar had hij gelijk in! Lachen!

Nee, klopt Markie, we gaan niet terug naar de jaren vijftig, maar gewoon naar de negentiende eeuw. Iedereen met een gebrek of zo u wilt mankement, loopt straks weer op straat met een uitkering. Sociale werkplaatsen worden gesloten, PGB afgeschaft, ziektekosten torenhoog, noem maar op. Oh ja, mocht je als ouder om wat voor reden dan ook niet kunnen werken en je kind heeft een baan, word je gewoon gekort op je uitkering, met dank aan de SGP. Dank daarvoor gristenhonden.

Gelukkig hebben we Hänschen nog, die wil weer de dienstplicht invoeren, jaja, voor jongens en meisjes, want we mogen niet discrimineren.
Als die onnozele nu eens naar onze oosterburen kijkt had hij kunnen weten dat die grappen niet werken.
Ik vraag me nog altijd af hoe iemand bij Studio Sport telexen afscheurde en naar de desbetreffende redactie bracht, minister heeft kunnen worden…. kan gewoon in dit land!

Op naar de feodale staat en vreet niet te veel de komende dagen, u heeft het geld hard nodig volgend jaar.

3 gedachten over “Vroeger….”

  1. `Iedereen met een gebrek of zo u wilt mankement, loopt straks weer op straat met een uitkering..’

    Nou, stadsgenoot Dirk, dat op straat lopen zit er voor uitkeringstrekkenden niet in, er is dwangwerkplicht als tegenprestatie. In Leeuwarden al bezig via werkfabrieken als Fourstar en Caparis. Bij PEL Leeuwarden kun je een boekje erover bestellen waarvan ik een van de 2 auteurs ben: `Reïntegratie voor Dummies’.

    Wat mij wel opvalt hier, en een vriend van mij ook die het ook had opgemerkt, dat hier in de stad steeds meer lieden op straat lopen die hardop in zichzelf praten, zonder mobiel, heel apart. Ook aan de kassa’s van de supers of in de bieb.

  2. @ Abdul Je weet dat Caparis ook bijna failliet is en dat er straks niets van over blijft met het beleid van dit klote kabinet?

Reacties zijn gesloten.