Geert Wilders (PVV) geniale communicator

De Nederlandse Nieuwsmonitor is het wetenschappelijk instituut voor de journalistiek. Daarnaast bieden ze analyses op maat voor organisaties en bedrijven. Dat vermeldt hun website. Maar dit keer hebben ze ook een superonderzoek gedaan naar Hoe Geniaal Geert Wilders Is met betrekking tot het medium Twitter:

Zonder twijfel is Geert Wilders één van de meest spraakmakende politici in de Nederlandse politiek. Afgelopen weekend liet hij weer van zich horen door te reageren op de kersttoespraak van de koningin. Wilders vroeg zich via Twitter af of de koningin lid zou zijn van Groenlinks (nieuwsmonitor).

Geert is namelijk een superefficiënt 2.0’er. Hij gebruikt de “sociale” media op geheel eigen (geniale) wijze: volgt niemand, luistert naar niemand, spreekt met niemand. Alleen maar die geniale eigen tweets waarmee hij dan de krant haalt.

Dit was bijvoorbeeld zijn laatste tweet:

Zie hier het laatste voorbeeld van een geniale tweet van Geert

Deze boodschap komt KEIHARD aan. Hier ziet u bijvoorbeeld de reactie van PvdA’er Diederik Samsom:

PvdA'er Samsom duidelijk impressed door Geerts meesterzet

Arie Slob (ChristenUnie) denkt inhoudelijk wellicht het zijne van de geniale boodschap van de Lijder maar beperkt zich in zijn reactie tot de wijze waarop de Geniale Lijder gebruik maakt van het medium twitter:

Nou dat waren wel de belangrijkste reacties die Geert kreeg op zijn tweet. Of u bent wellicht geïnteresseerd in de reactie van Mark Rutte, Job Cohen of Emile Roemer?

Nou en zo ziet u hoe de Geniale Lijder “het debat voert” middels geniale tweets en hoe geniaal dat is.

29 gedachten over “Geert Wilders (PVV) geniale communicator”

 1. Rare normen legt de Nederlandse Nieuwsmonitor aan voor het begrip “geniaal”! OH,wacht,het is het wetenschappelijk instituur voor de hoernalistiek! Tja, gezien het niveau van het merendeel van de vaderlandse hoernalisten ben je al snel “geniaal”. Wij, bewoners van de sociale woestijn welke Nederland schijnt te heten, wij dus, hebben een iets andere opvatting over de in onze wereld normaal gangbare normen en begrippen “geniaal”, “sociaal”, “menselijk “! Eigenlijk zijn wij vergeten om Rutte,Verhagen en niet te vergeten de gedoogknuppels Wilders en van Staaij deze opvattingen met harde hand in te peperen! Misschien wordt het tijd om de betreffende kudde hoernalisten een beetje ktitisch zelfonderzoek bij wijze van straf op te leggen!

 2. Kaaskop Schreef:

  volgens mij zit Geert ook om aandacht verlegen

  Ik heb er al eerder eens op gewezen dat er best een handeltje zit in het bedreigen van Wilders.
  Ik heb al eens voorgesteld (uiteraard volgens het Wilders-jargon “geëist!!!) dat voortaan alle bedreigingen aan het adres van Wilders op een centraal adres worden ingezameld en dat er tenminste € 250,- betaald dient te worden anders worden ze niet in behandeling genomen.
  Ook voor publicaties dient er betaald te worden. Immers vooral een krant als de Telegraaf verdient ongelofelijk veel aan de bedreigingen aan het adres van Wilders.
  Uiteraard ben ik degene die de organisatie op zich neemt en ik stel geheel gratis m’n bankrekening beschikbaar om de nodige gelden op te storten.

 3. @3

  worden die bedreigingen voor € 250 ook in daden omgezet? de kritische consument van tegenwoordig wil wel waar voor zijn geld

  een soort kiloknaller dus 🙂

  dat er met het faciliteren van dwangmatige brainfarts 2.0 geld te verdienen valt is wel duidelijk, kijk maar naar de woestijninvesteerder bij Twitter

 4. Partij voor verdwaasde…. aanhang heeft concentratieproblemen en lijden aan adhd … bij langere zinnen kunnen ze het niet meer volgen…. zolang er veel kunstmatige toevoegingen in ons voedsel zit die kortsluiting veroorzaakt heeft Geert succes.
  Zijn oneliners zijn iid geniaal gebruikt maar ook uit noodzaak voor hemzelf, hij weet namelijk dat zijn volgers zullen afhaken bij de nodige onzin en de andere helft niet de moeite zal nemen naar hem te luisteren.
  De mediavrees is gebaseerd op het domweg niet kunnen argumenteren zonder papier.
  Hij lijdt waarschijnlijk aan een trauma opgelopen in de kibboets in zijn wilde jeugd. 🙂 waar hij waarschijnlijk daadwerkelijk zijn handen uit de mouwen moest steken.
  Heeft daar goed gekeken naar de kapitalistische burgers buiten de kibboets en heeft die tot dikke vrienden gemaakt en het netwerk is compleet.

 5. Kaaskop Schreef:

  worden die bedreigingen voor € 250 ook in daden omgezet? de kritische consument van tegenwoordig wil wel waar voor zijn geld

  Tuurlijk niet. Ik ga m’n eigen handel toch niet stuk maken? Maar dat wil niet zeggen dat ik die “kritische consument” natuurlijk wel beloof dat ik er alles aan zal doen om wat hij wil ook waar te maken en dat het uiteraard aan de linkse elite ligt dat ik niet krijg waar m’n klanten om vragen.
  Uiteraard zal ik ook beloven dat ik een onderzoek er naar zal doen hoe het mogelijk is dat het niet lukt én natuurlijk dat ik daarvoor een onafhankelijk onderzoeksbureau in Engeland daarvoor inschakel.
  Zo hoort het in een moderne democratie.

 6. ” Geert is namelijk een superefficiënt 2.0′er. Hij gebruikt de “sociale” media op geheel eigen (geniale) wijze: volgt niemand, luistert naar niemand, spreekt met niemand. Alleen maar die geniale eigen tweets waarmee hij dan de krant haalt.”

  Zou de Nederlandse Nieuwsmonitor onder de beroemde reeks psychiatrische instellingen vallen?

 7. nexus m. Schreef:

  ” Geert is namelijk een superefficiënt 2.0′er. Hij gebruikt de “sociale” media op geheel eigen (geniale) wijze: volgt niemand, luistert naar niemand, spreekt met niemand. Alleen maar die geniale eigen tweets waarmee hij dan de krant haalt.”
  Zou de Nederlandse Nieuwsmonitor onder de beroemde reeks psychiatrische instellingen vallen?

  Bedenk wel dat Wilders maar weinig of geen vrienden heeft. Dat is echt heel zielig. Zie maar eens via PVV.nl hoe tragisch het is voor iemand van zijn allure: Zie http://is.gd/hs6hJs Deze site staat al maanden geleden als iets wat in de toekomst zal verschijnen, maar is desondanks lelieblank. En dat terwijl je juist dankzij Geert Wilders (zie http://www.geertwilders.nl/ ) je juist zo goed vrienden kunt zijn van de PVV.
  Gewoon een (klein) bedragje over maken en je hebt er een massa vrienden bij. Ik ben denk ik de enige die dat ooit eens een keer heeft gedaan
  ( Mochten er overigens mensen zijn die vriendje met mij willen worden kan dat heel eenvoudig door een bedragje op mijn, geheel belastingvrije en nog steeds grote ruimte op m’n bankrekening wat te storten. Ook als ze geen vriendje met me willen worden is die mogelijkheid er. Ik laat me namelijk niet omkopen. )

 8. Henk Veldman Schreef:

  en nog steeds grote ruimte op m’n bankrekening wat te storten.

  Een beetje ongelukkige zin. Ik bedoelde dus dat ik er altijd voor zorg dat er voldoende ruimte is op m’n bankrekening, door die regelmatig leeg te maken, voordat de belastingdienst gaat kijken. Zo kun je dus altijd er zeker van zijn dat het geld t.a.t. goed terecht komt en niet wordt besteed aan allerlei onzinnige zaken zoals bijvoorbeeld ontwikkelingshulp of linkse hobby’s zoals wijk- buurt en woningverbetering

 9. @19

  en je beveiliging kost ook een hoop knaken, die ex-commando’s van Anton de PVV veiligheidscoördinator werken natuurlijk niet voor minimumloon…

 10. Kijk aan , zoek het ook eens bij media vrienden voor wat het u waard is om uw focus op McWilders anti Islam /moslim politiek als boosdoener,ipv van op de markt , als is het maar eventjes , te verlegggen 😉
  htp://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/12/pvv_compleet_mislukte_politiek.html.vetnjes

 11. Klakkeloos overgetypt van Komrij, achterpagina NRC 29-12-2011

  “Een zekere heer Wilders schijnt iedere ochtend te twitteren, waarna de Tweet door journalisten met witte handschoenen aan in ontvangst wordt genomen. Triomf van de communicatie. Dezelfde heer Wilders weigert alle publieke debatten en interviews. Ik laat het imperialistische aspect van zijn getwitter even buiten beschouwing en beperk me tot het communicatieve aspect. Dit is niet de communicatie zoals de dromers *) die bedoelden: dit is flessenpost van iemand met smetvrees”.

  *) De dromers, die zijn het eigenlijke onderwerp van de column.

 12. Gert Kok Schreef:

  Een zin uit de column overgetypt, als ik naar papier kon linken had ik dat wel gedaan.

  Ik heb weliswaar geen brief meer die op papier is geschreven maar wel een die op echt papier is getypt. Een zeldzaam exemplaar. IK weet bijna zeker als mensen er achter gekomen dat ik zo’n brief in het bezit heb, dat ik me niet meer veilig kan voelen.

  Ik heb overigens ook nog een zeldzaam dingetje in m’n bezit.
  Dat is een stukje steen die ooit door Joodse wetenschappers is gevonden en die zeer waarschijnlijk een stukje is van de “Stene Tafelen” die door Mozes zijn stukgegooid waarop de eerste druk van de 10 Geboden staat. Je kunst nog net op een hoekje een kras zien waarop in het Hebreeuws uiteraard het woord “Gij” valt te ontwaren. Als bekend is dat de meest populaire beginzin bij de 10 Geboden. “Gij zult….” is zelfs tot op de dag vandaag het meest populair bij gelovigen.
  Bij hoge uitzondering ben ik bereid dit stuk steen te verkopen, maar uiteraard ga ik niet onder een ton.

 13. Iedereen die Sabine Uitslag heeft gezien bij de top200,kan daaruit opmaken dat het CDA binnenkort de stekker eruit haalt.Haar ‘geile’ gesprekje met Mathijs van Nieuwkerk sprak boekdelen..

Reacties zijn gesloten.