‘Waarom is het haar van Geert Wilders blond?’

Ik ben de baas!
Ja, daar vraagt Bert Bukman iets in de Volkskrant. Het schijnt dat hij het als raadslid in Utrecht al liet bleken. Dat is al een hele tijd geleden (1997), want Geert wordt al heel lang door onze belastingcenten betaald, voor zijn ‘banen’.
Zie Wiki, de enige tijd dat hij in zijn werkzame leven niet door ons belastinggeld is betaald, was de twee jaar in Israël (Of krijgen Nederlandse mensen daar wel een uitkering toegestuurd als ze daar zijn? Geen idee).

Maar volgens mij is het een kreet om aandacht om je haar zo te bleken als man en het dan ook nog zo te dragen als hij het altijd deed, erg hoog achterover gekamd. Hoewel dat de laatste jaren duidelijk minder opgefluft is, dus minder ‘cavia met hoge rug op hoofd’ (maar dat zal wel door de leeftijd komen).

Dat ‘kreet om aandacht’ vind ik wel heel toepasselijk, het is begonnen met zijn haar en uitgegroeid naar een ontzettende grote bek om aandacht te trekken. Soms denk ik wel eens, heeft hij geen Gilles de la Tourette-syndroom. De man kan zo absurd doen, dat het niet meer te volgen is. Ik vraag me wel eens af wat hij nog kan doen om de vreselijke dingen die hij heeft gezegd af te troeven. Maar dat heeft hij niet, dat syndroom. Het is een nare geslepen man, die perfect weet hoe hij de media en mensen moet bespelen, daar is hij een natuurtalent in. Eigenlijk is het een ras-CDA’er, maar ja dat kan ook niet anders, hij heeft katholieke wortels in Limburg.

Ik ben het niet met Bert eens dat Geert een aardige man is, ergens. Iemand die zo doet in de publiciteit en in de Tweede Kamer is NIET aardig! Het is een geslepen, naar, min mannetje met een aantal flinke complexen. Hij is de schoolpleinbully, die zich gesterkt door zijn ‘fans’ altijd maar weer de zwakkeren op het plein pakt en treitert. Hij wordt gesteund door mensen die al lang blij zijn dat hij hen niet treitert (ga maar eens op een schoolplein kijken hoe dat werkt). Doordat hij nooit een weerwoord krijgt van zijn ‘fans’ gaat hij van kwaad tot erger, de man leeft – zelf gekozen –  geïsoleerd van de samenleving en wordt steeds gekker en radelozer. De scheuren in de bewondering en de acceptatie gaan al gezien worden. Hij zal nooit van het politieke toneel verdwijnen, wat moet hij anders doen? Hij heeft nooit een andere baan gehad dan de Overheid. Wel hoop ik dat Nederland snel weer eens bij zinnen komt en dat we het schaamteloze Geert-tijdperk, waar elk weldenkend mens zich over schaamt, achter ons kunnen laten. Helaas is er wel heel wat rotzooi op te ruimen en flink wat schade te herstellen.

 

18 gedachten over “‘Waarom is het haar van Geert Wilders blond?’”

 1. Zijn grootvader was majoor in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger. Misschien is er een historische reden dat te verhullen.

 2. Het viel mij op dat die Bukman eigenlijk helemaal niets te zeggen had en dit dan ook een paar keer achter elkaar doet.

 3. Ik heb net als de Grote Blonde Toean Indische familileden en als men de ingredienten voor een gerecht niey in huis had, bereidde men het toch, maar noemde het ‘belaser’. Zo heb ik heel wat gadogado belaser gegeten. De GBT maakt politiek belaser en dan moet je van alles uit de kast halen om het toch wat te laten lijken . Daarbij komt dat hij met bruin haar waarschijnlijk echt indo lijkt.

 4. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Het viel mij op dat die Bukman eigenlijk helemaal niets te zeggen had en dit dan ook een paar keer achter elkaar doet.

  Same here. Ik dacht echt: nou gaat er toch iets komen, in ieder geval aan het eind. Helazerwijze, nee dus. 😛
  Gelukkig stond het antwoord bij de reply’s: omdat hij het verft. 😆

 5. Dat zg opiniestuk is alleen bedoeld geweest als reclame voor zijn boekje. Nog even een goed woordje doen voor Wilders (..anders dan de beeldvorming onder weldenkende landgenoten wil, is Geert Wilders niet de gewetenloze duivel ) en twee human-interest vragen en en Henk en Ingrid gaan dat boekje ook kopen. BB heeft ws zijn eigen communicatieadvies opgevolgd.

 6. Kaaskijker Schreef:

  Zijn grootvader was majoor in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger. Misschien is er een historische reden dat te verhullen.

  Eerder probeert hij het feit dat zijn grootmoeder een donkerharige indonesiche huishoudster was te verhullen …

 7. Dat hij zijn haar achter Het centraal station liet blonderen, daar gaat het om , welk station maakt miet uit .
  Niks feiten zoals achter Adam centraal dat toch iets meer tot de verbeelding zou werken , maar nee ook niks verbeelding om iets mee t e doen.
  The human question is als “””‘hairy “” te benoemen, de mens krijgt overal haartjes;)
  Ik laat ze niet openbaar zien of doe mij hair of the dogs tail als verzet , maakt niet uit welke hondskleur , kan als metamorfose gewelddadig werken.
  Kappers weten dat …….

 8. katja Schreef:

  Niks feiten zoals achter Adam centraal

  Achter het Amsterdamse centraal station ?? bedoel je in het IJ of pontje over en in Amsterdam Noord ?? Utrecht centraal lijkt me het waarschijnlijkst , achter het centraal = Hoog Catharijne , maar klinkt minder luxe ..

 9. Ik ben het niet eens met het cutureel etbinisch achtergrond benoemen als verklaring of genoeg doening voor menselijk gedrag.
  Verhulling of verklaring van wat dan?
  Daar mee bezig zij is is m.i.niet meer dan een dooddoener, net zo iets als de marokkaanse gemeenschappen als etnisch cutureel bepaald komend uit rif gebergte achtergronden als verklaring van wat dan? .

 10. # 8 Bakra , dat is het juist , het blijft ook maar gissen over de mysterieuze factor, de plaats waar het goed en kwaad als geen onderscheid tussen op jonge leeftijd bij een kapper zou zijn geschied.
  De VK doet weinig met media opinies om deze qua voorname feiten te achterhalen.
  Zou neerlands hoop in deze bij Geen Stijl liggen,, kan m.i. best dat ze ermee aan de slag gaan,! …

 11. Dit is de tweede keer dat hier een link gemaakt wordt tussen Geert Wilders en het syndroom van Gilles de la Tourette. Ten eerste is dit geen scheldziekte (kreten uiten komt slechts voor bij minder dan 10% van de patiënten en schelden nog minder vaak). Ten tweede zijn Tourettepatiënten geen doorgedraaide idioten met een grote bek. Het zijn normale mensen met een neurologische stoornis, waardoor zij tics vertonen. In de media is altijd alleen maar aandacht voor extremen, waardoor je een extreem beeld krijgt van dit syndroom. Jammer dat ze nu ook al vergeleken worden met een doorgedraaide politicus als Geert Wilders. Je zal als patiënt maar een hekel hebben aan hem en er constant mee vergeleken worden.

 12. Maar volgens mij is het een kreet om aandacht om je haar zo te bleken als man en het dan ook nog zo te dragen als hij het altijd deed, erg hoog achterover gekamd. Hoewel dat de laatste jaren duidelijk minder opgefluft is, dus minder ‘cavia met hoge rug op hoofd’ (maar dat zal wel door de leeftijd komen).

  Grappig, maar dit is ”eén van de weinige dingen waar ik juist eigenlijk geen moiete mee heb.
  De reden is als volgt.
  Ik lees wel eens wat van Godfried Bomans.
  Een van z’n verhalen gaat over “De man met de witte das”. Die “man” is z’n vader. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Bomans
  Z’n vader droeg die das om, in de woorden van Godfried Bomans te blijven “de karakaturisten tegemoet te komen door in een onderdeel van z’n kleding een kleine afwijking te maken door die in het oog springende witte das”.
  Bomans is niet echt trots op z’n vader in het boek.
  In “Pa Pinkelman” van Godfried Bomans komt minister Wittebol voor.
  Klein stukje:
  Samenvatting
  Tante Pollewop verlaat haar bed in de nacht van sinterklaas om de schoenen van Pa Pinkelman vol te stoppen met cadeautjes, hij is namelijk de enige volwassene die nog oprecht in de sint gelooft. Als ze terug naar haar bed gaat ligt er een briefje, geschreven door Theo (pa Pinkelman). Daar stond op dat hij het niet meer uit hield, hij werd te dik en daarom moest hij in de politiek. Hij heeft avonturen nodig, gevaar, smaad, beledigingen en ingezonden stukken, dan zal hij zich weer fit voelen. Hij vraagt aan tante P. of hem achterna wil komen en z’n scheerkwast, tandenborstel en brillenhuisje mee wil nemen. Ze vindt hem tenslotte in het RAI-gebouw waar hij een lezing houdt namens de PvdA. De mensen in zaal snappen er niks van maar vinden “het verrukkelijk”, hoe hij spreekt (blz 15). En daarom komt hij in de Tweede Kamer terecht. Hij krijgt van minister Wittebol te horen dat hij te groot is voor dit kleine land. Hij wordt dan vertegenwoordiger van de BENELUX in de UNO (lid van de veiligheidsraad).

  Die minister “Wittebol” was de vader van Paul Witteman.
  Paul Witteman schreef eens een stukje in de Vara-gids waar hij een beetje verkapt verwees naar dat ministerschap. Ik heb hem toen een beetje plagerig gevraagd, waarom hij niet toegaf dat z’n vader de grote minister Wittebol was, waar Godfried Bomans het over had, vertelde hij dat hij tegenwoordig in z’n familie heel vaak met “Wittebol” wordt aangesproken.

  Ik ben het niet met Bert eens dat Geert een aardige man is,…

  Bert Bukman schreef ook dat hij vond dat Wilders geen racist is.
  Reken maar dat Wilders dat voor de volle 100% wél is. Maar Bert heeft waarschijnlijk nooit de term “etnisch racisme” gehoord.
  De Joden werden weliswaar vlak voor en tijdens de oorlog vervolgd wegens hun ‘ras’, de Holocaust is op basis daarvan uitgevoerd, maar voor die tijd ging het om hun geloof en afkomst. |Eeuwenlang zelfs. Het tragische voor de Joden is dat ze zelf min of meer medeschuldig zijn (geweest) aan deze vorm van racisme.
  Wegens m’n Joodse moeder (“ras”; ze is hervormd opgevoed) ben ik “Jood”, maar m’n kinderen niet. Maar de kinderen van m’n zusters allemaal wel.
  Wilders zegt mensen niet te discrimineren om hun geloof, maar aangezien moslims geen geloof hebben maar een ideologie, discrimineert hij hen niet als hij zegt dat ze met z’n 50 miljoenen uit Europa moeten vertrekken, evenals er geen sprake is van “rassendiscriminatie” als hij zegt dat mensen uit niet westerse landen dienen te vertrekken/niet welkom zijn .
  Waaraan herken je mensen uit niet-westerse landen?
  Joden moesten een ster dragen op straffe van een boete van ƒ 5000,- De reden was dat je niet altijd een Jood als een Jood herkent. (IK heb me wel eens afgevraagd of Wilders heel stiekem wel eens aan mij of iemand als ik denkt als hij zich masturbeert. Ik met én m’n Joodse afkomst én m’n blond blauwogig edelgermaans uiterlijk moet hem wel haast in alle staten brengen)

  Je hoeft als afstammeling van een niet westers land dat niet met een symbool zoals de davidster niet aan te geven. Dat kan iedereen zo ook wel zien.
  Dus hoeven er geen boetes uitgedeeld te worden zoals dat wel 70 jaar geleden wel gebeurde.
  Da’s het mooie van het Wilderse geloof. Zo zie je maar hoe mild Wilders is en dat een vergelijking met het fascisme niet opgaat.

 13. Elly Schreef:

  Jammer dat ze nu ook al vergeleken worden met een doorgedraaide politicus als Geert Wilders. Je zal als patiënt maar een hekel hebben aan hem en er constant mee vergeleken worden.

  🙂 Ik zou er gek van worden, godverdomde kutkloteklapers, negerhonden, swazilanen, fuileflikers,flooiejatters, 🙂

 14. Dit is de derde keer dat hier een link gemaakt wordt tussen Geert Wilders en het syndroom van Gilles de la Tourette.

 15. Waarom is het haar van Geert Wilders blond? Als je een narcistische persoonlijkheid hebt, wil je graag in de spotlights staan. Haar verven, nagels lakken, merkkleding, de meeste zaken van uiterlijke verzorging die niet meteen bedoeld zijn voor de persoonlijke hygiene, zijn sociale acties, die achterwege gelaten zouden worden wanneer de persoon in kwestie alleen op een onbewoond eiland had gezeten. Voor Geert Wilders niet anders, hij zou zijn haar niet geblo9ndeerd hebben als er niemand zou zijn geweest om er naar te kijken of er wat van te zeggen. Hij moest toch iets doen om de aandacht te trekken van zijn mede-VVD’ers? Voetballers doen dat ook, alleen bij hen blijft het een bevlieging van enkele maanden, bij Wilders alweer van ekele jaren. Niks verhullen, gewoon aandacht trekken met die Mozart-pruik.

 16. Dit is de vierde keer dat hier een link gemaakt wordt tussen Geert Wilders en het syndroom van Gilles de la Tourette.

 17. nexus m. Schreef:

  Dit is de vierde keer dat hier een link gemaakt wordt tussen Geert Wilders en het syndroom van Gilles de la Tourette.

  wat ik uiterst discriminerend en demoniserend vind naar de lijders aan dat syndroom , net als hem autist of mongool , of ” stinkende pestbacillen dragende rioolrat ” noemen een belediging voor de betreffende groep is ( in het laatste geval zowel voor pestbacillen als rioolratten ) …

Reacties zijn gesloten.