Reactiestop Krapuul.nl enorm succes

We zijn bijna halverwege onze 2 maanden durende proefperiode zonder reacties en ik (ik spreek nu even voor mijzelf) beschouw de test nu al als geslaagd. Diverse reageerders hebben reeds de stoute schoenen aangetrokken en een heusch artikel (min of meer) conform onze standaard ingediend. Daar zitten een aantal juweeltjes bij. Dat ontstijgt gewoon het reageren. Het reageren ontstijgen is een goed ding. Ik snap werkelijk niet dat iemand nog bij de reageerders wil horen tegenwoordig.

Het maakt ook niet uit waar je reacties leest, kwaliteitskranten, shockblogs, het enige dissidente log van Nederland, reacties zijn gewoon bijna altijd allemaal prut.

Ik heb hier een voorbeeldje voor jullie:

Tien jaar na aanslag is de angst onder Udense moslims weg: ‘Hollandse nuchterheid hè’

UDEN – Tien jaar na de aanslag op de Islamitische basisschool Bedir in Uden is de rust in het dorp teruggekeerd. Groepen Nederlandse en allochtone jongeren lijken niet langer lijnrecht tegenover elkaar te staan. De angst voor een nieuwe aanslag is binnen de Udense moslimgemeenschap dan ook behoorlijk afgenomen. (OmroepBrabant)

Lees die reacties even. Buitenlanders oprotten. Aanpassen of oprotten. Aanpassen aan mij norm en waarde. Kortom: crap. Die zooi die moeten wij hier dus nie. Bij ons kun je met argumenten en met minimaal honderd woorden, beweringen staven met bronvermelding, los gaan en “reageren” tot je er bij neervalt.

Natuurlijk zijn er nog steeds kneuzen die proberen er een old school reactie te laten doorglippen, zoals dit. Best komisch maar we moeten dat dus niet hier. Het voegt namelijk niks toe. Kost alleen maar ruimte, tijd en energie. Weg ermee.

Wat we wel willen zijn “reacties” zoals dit bericht: Heleen Dupuis valt door de mand bij Pauw.

Geschreven door een reageerder die eerder een 50-tal one-linerige reacties heeft achtergelaten op deze site. Op de manier zoals we het niet willen. En nu schrijft hij een keertje zoals we het wel willen en wat zien we? DUIZENDEN keren gedeeld in de sociale media. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reactie die hij ooit ergens heeft achtergelaten sinds de geschiedenis van internet. Met de meeste impact.

Was dit artikeltje een ordinaire reactie geweest dan had er nooit een haan naar gekraaid. Geen hond naar geblaft. En nu het een heus “artikel” is dat aan onze minimale voorwaarden voldoet: bingo.

Dus, om een lang verhaal kort te maken, mission nu al accomplished wat mij betreft.

Schrijf nu ook zelf je “reactie” (let aub wel op de voorwaarden) en doe mee. Oh ja en meer delen op Facebook graag.