Columnrondje donderdag

Awel zunne daar zijn we weer met zo’n supercolumnrondje waarin we weer alle superbelangrijke columns van de laatste paar dagen voor u hebben verzameld.

We beginnen met het allereerste verhaal van Jan Dirk Snel uit de geschiedenis van verhalen van Jan Dirk Snel waarvan het me gelukt is om het van voor naar achter ook daadwerkelijk uit te lezen. Iets over Geert is geen fascist want fascisten bestaan niet of zoiets. En dat schaadt dan de uni van Tilburg. Aldus Jan Dirk Snel.

Je moet het wel even gelezen hebben al is het alleen maar om te weten wat het meest ge-retweete verhaal was van de afgelopen paar dagen. Echt iedere extreemrechtse stinkpsychopaat op twitter liep te pronken met dit verhaal als een chimpansee met een gouden horloge. Jan Dirk Snels finest hour.

Echt gaat dat zien.

Nou en deze column is wel interessant, “Partij voor het Verval van Nederland”, van Mathijs Bouman, die de bijdrage van de PVV aan de Nederlandse samenleving als volgt beschrijft:

De gedoogpartner dwingt het kabinet telkens om partij te kiezen voor oud en tegen jong. Het behoud van oude rechten gaat boven hervorming van de economie, behoudzucht boven economische groei. We maken het vermogen van Nederland liever op aan hoge pensioenuitkeringen, langdurige AOW en ongelimiteerde hypotheekrenteaftrek, dan het te gebruiken voor investeringen in de toekomst. We gaan nog één keer feesten, en dan komt het verval (FD)

Je wordt er niet blij van maar het moet gewoon even.

Dan nog zo’n briljante supercolumnist. Hans Wiegel. Deze man schrijft juweeltjes als:

De zure commentaren van enkele CDA-mastodonten lieten zien dat die dat begrepen hebben.

Waarmee hij maar bewijst dat de gemiddelde Geenstijl reageerder ruim voldoende capaciteiten heeft om Hans Wiegel op te volgens als columnist, mocht dat binnenkort eens nodig zijn.

Ik bedoel “zure commentaren van enkele CDA-mastodonten” wat een briljante taalvondst…….. was dat een jaar of 2 geleden he. Anyway ik stop nu met mijn zure commentaar en verwijs naar het linkje van Wiegel, niet dat daar verder nog iets nuttigs in staat, maar gewoon voor de volledigheid.

Dan hebben we nog onderhavig achterlijke stuk gevonden, over Radio Oranje dat niks aan de Jodenvervolging deed. En waarom Geert Wilders geweldig is. Van Meindert Fennema. Mocht je nog niet suicidaal zijn en aspiraties hebben in die richting dan moet je het zeker eens lezen.

1 gedachte over “Columnrondje donderdag”

 1. Ik heb Jan Dirk Snel, die best een aardig baasje is, uitgedaagd, om eens uit te leggen, waarom de conclusies van de scriptie van Bovekerk zo verkeerd zouden zijn. (Twitter).
  Aan de taal, de structuur, de zinsbouw kun je van alles critiseren, maar is er iets verkeerd aan het toetsen van de praktijk van Wilders+PVV aan de beschrijvende criteria van Paxton over de ontwikkeling van fascisme?
  Het blijkt maar weer eens: EEN KIND KAN DE WAS DOEN!
  Het kind is Henk Bovekerk.
  En niets is eenvoudiger dan de parallellen van Wilders’ beweging met allerlei fascismen aan te tonen.
  Krapuul heeft het in de persoon van jvdheuvel BETER gedaan dan de scriptieschrijver, door de criteria van Jacques de Kadt uit de dertiger jaren op Wilders los te laten. Met succes, vind ik (en vond ruim een jaar geleden JDSnel ook).
  Maar ja, de kruideniers en schuilkerkbeheerders die de vrije linkse gedachte in Nederland zouden moeten vertegenwoordigen in de politiek, de wetenschap en de economie, hebben de zelfvernietigende gedachte gehad, dat ze zich kunnen verschuilen achter het kandidaatswerkstukje van een sympatieke student.
  En zo lieten ze de weg open voor de broodschrijfster Esther op DDS en de goedbedoelende JDSnel in de Volkskrant, om de onweerlegbare conclusie dat we in de maffia die PVV heet, te maken hebben met een FASCISTISCH verschijnsel, te begraven onder kwezelarijen en dorknoperijen.
  Gaan we er nou ooit volop tegenaan, beste linkse broeders en zusters?

Reacties zijn gesloten.