Gekke christenen voor paal

Dat niet iedere christen even rationeel is moge blijken uit bijgaand bericht; het jaarlijkse ritueel in de Filipijnen waar mensen zichzelf laten kruisigen. De Katholieke Kerk schijnt het er niet mee eens te zijn, maar het is natuurlijk een relatief onschuldige sport en ik juich het toe dat deze mensen zichzelf mishandelen en niet iemand anders.

8 gedachten over “Gekke christenen voor paal”

  1. En ik die dacht dat Jezus aan het kruis gestorven was, en nu lees ik hier van een Filippijnse dame die zich al 14 keer heeft laten kruisigen ! Je gaat daar dus blijkbaar toch niet dood van.

  2. mss omdat het Pasen is, maar op de PVV-site las ik de suggestie van Harriechristus-de Amsterdamse Nieuwe Jezus-dat Wilders zich op de Dam zou moeten laten kruisigen als aanklacht tegen zijn Farizeïsche belagers.

  3. Op Frontaalnaakt staat ook zoiets vandaag. Ik vind dat hele idee van sterven voor iemand anders’ zonden een beetje…. vreemd.

  4. volgens mij is het “kruisigen-light” 😀 ze laten het steken met de speer achterwegen en het sterven doen ze ook al niet, anders geen startbewijs voor volgend jaar 😆

  5. Ik heb het s uitgeprobeerd met een proefpersoon, nadat ik die aan het kruis genageld had zoals de klassieke Jezus-iconografie dat voorstelt scheurden zijn handpalmen open en viel die daar gewoon af. Om de patiënt op dat kruis te houden moet je dus een flinke spijker door het bot van de onderarmen rammen, en dat zal wel niemand overleven.
    Ik vermoed dus dat die Filippijnse kruisigingen nep zijn.

  6. @ 5 : over die tetanos had ik nog niet gehoord, dank je voor de info. Het zou idd best kunnen. maar is de incubatieperiode van die bacil niet veel langer dan 24 uur?

Reacties zijn gesloten.