“Onderzoek naar de economische effecten van migratie zou de politieke spanningen in Nederland kunnen verminderen”

“Ze pikken onze banen in, ze hebben voorrang bij de toewijzing van woningen, ze krijgen uitkeringen op onze kosten, ze krijgen subsidies voor borduurclubjes”; allemaal redenen waarom Het Volk graag wil weten wat “buitenlanders” kosten.

Het was niet bijster intelligent van Wilders c.s. om zijn recente verzoek voor een kosten-baten analyse te beperken tot “niet-westerse emigranten” (= moslims), daarmee werd dat bij voorbaat al discriminatie. Als Wilders nu zo’n fameuze Wilders-draai maakt (waar hij beroemd om begint te worden) heeft hij aan onderstaande onderzoeker een leuk bondgenootje:

De Nederlandse wetenschap wil niet weten wat de immigratie kost. Dat concludeert onderzoeker Jan van de Beek van de Universiteit van Amsterdam in een proefschrift dat hij onlangs verdedigde. (Telegraaf) ~ (en het origineel bij RNW)

27 gedachten over ““Onderzoek naar de economische effecten van migratie zou de politieke spanningen in Nederland kunnen verminderen””

 1. Ik dacht dat dit al jaren bekend was. Het is natuurlijk ook niet gemakkelijk dat uit te rekenen. Je moet je criteria duidelijk stellen. Maar het moet i.v.m. de bezuinigingen en het immigratiebeleid natuurlijk wel uitgerekend worden.

 2. Wat ik ook graag zou weten is hoeveel van die 43.000 € naar Marokko/Turkije etc. vloeit. Want als die centen hier blijven is er natuurlijk geen probleem, dan komen die gewoon terug in de economie terecht, en kan je de allochtonen en azielzoekers een beetje beschouwen zoals de boer zijn vee, die melkkoeien kosten wel in onderhoud maar leveren ook op op de markt.

 3. Onzin. Wetenschappers hebben weinig geld voor hobbies en al helemaal voor hobbies waardoor ze minder kans maken op toekomstig onderzoeksgeld van de overheid. Bied echter geld aan onderzoeksgroepen en je zult zien dat er voldoende groepen bereidt zijn om dit te bestuderen. Zo werkt de wetenschap.

 4. Ik merk aan de reactie vd JvdH dat zulk een onderzoek wel s in de kaart van Wilders zou kunnen spelen en DUS wel partijdig en onbetrouwbaar zal zijn.
  Een eigenaardig a priori, natuurlijk komen de migranten alleen maar naar hier toe om er zélf beter van te worden en kost ONS dat fortuinen.
  Destijds zijn de Europeanen ook alleen maar naar Amerika geëmigreerd om er zélf beter van te worden en niet om die arme Indianen te helpen.

 5. Ook een rare insteek van Jan van de Beek dat de werkelijke cijfers over de migratiecatastrofe de politieke spanningen hier zouden “verminderen”, als iedereen daar kennis van zou nemen zouden we vol afgrijzen vaststellen dat we al decennia bestolen en belogen zijn geworden door de massa’s allochtonen en hun vrienden die hen naar hier gehaald hebben.

 6. @mercator dan let je weer niet goed op. Ik zeg dat als Wilders geen discriminerende islamofoob zou zijn dan had ie aan deze man een aardig bondgenootje. Nu hebben beiden niks.

 7. Die professor heeft wél een punt. Dat het jouw niet bevalt is iets anders.
  Wie of wat Wilders ook is of zou zijn heeft geen invloed op de statistische gegevens van Van de Beek.

  In België is trouwens ook zo een nuchtere credit/debet analyse van de massa-immigratie gemaakt en de resultaten zijn gelijklopend: de allochtonen hebben sinds de olie-crisis van de 70 jaren nooit iets opgeleverd maar alleen asrtronomische fortuinen gekost. Dat ze onze economie geholpen hebben is een mythe.

  De uitspraak van F de Winter klopt :”Waar is de poen van uw pensioen? In de pocket van Mohammed!”.

 8. Welk punt maakt die kerel dan wat jij zo goed vindt? Want volgens mij verzin je er weer van alles bij.

 9. Dat de allochtonen-invasie van 1960 tot 2005 de Nederlandse belastingbetaler-jij dus ook-265,5 miljard € heeft gekost. Dat er van “verrijking” dus geen sprake is, maar van een catastrofale verarming.
  En “goed” vind ik dat niet, alleen diep treurig dat de situatie al zo ver is kunnen komen.

 10. Wilders zal zich een hoedje schrikken, hijzelf liet ook eea berekenen en kwam op ruwweg 100 miljard € voor dezelfde periode, dus minder dan de helft van wat een niet aan de PVV gelinkte econoom berekende.

 11. In die studie van Jan van de Beek, de allochtonen kosten 43.000 € per stuk:per jaar, maal aantal allochtonen=5,9 miljard per jaar.
  Vermenigvuldig dat met het aantal jaren van 1960 tot 2005(45) en je komt op die 265 miljard euro. Ik zal de ref. voor die studie s naar Martin opsturen.

  Anderzijds: als je weet dat het BNP van Nederland in 2005 501,9 miljard € was, lijkt het nog mee te vallen. Kosten die allochtonen dus maar iets meer dan 1 honderdste van het BNP…

 12. Daar staat ook dat dit een extreem-linkse antisemitische website is. Heb je geen bron die een beetje betrouwbaar is?

 13. Ik zal hem wel een rekening sturen voor de reclame die wij hier voor hem maken. 😥

 14. HIJ maakt verdorie reclame voor JULLIE ! Als de allochtonen slechts iets meer dan 1 % van het jaarlijks BNP van Nederland opsouperen gaan we het écht niet aan de portemonnee voelen als ze allemaal gedeporteerd worden 🙁

 15. Ons? Wie bedoel je met ons? Ja ik ben niet zo geschokt door deze cijfers uit dubieuze bron als jij. Een zeer groot gedeelte van mijn verdiende geld gaat op aan dingen waar ik het niet mee eens ben. Kennelijk gaat ook 1 op de 100 Euro op aan allochtonen. Het zij zo. Reken dan die honderd zoveel Euro die ik op vrijwillige basis uit eigen zak betaal om deze allochtonenknuffelsite in de lucht te houden er maar bij. Straks in mei ga ik nog voor €150 adverteren voor de site ook.

 16. Wat heb jij toch met die allochtonen? Wat “win” je ermee om die te knuffelen? En wat winnen die allochtonen er zélf bij? Ik vind het spijtig voor je dat je die honderden euro’s spendeert aan allochtonen. Denk maar s wat nuttigs je ervoor had kunnen doen 😛 .

  Ik voel geen enkele solidariteit en affiniteit met lui die alleen maar naar hier komen om legaal of illegaal te plunderen én en passant de Islam te verspreiden.

 17. Het woord “belang” heb ik niet gebruikt, want dat zou impliceren dat je een of ander concreet/financieel voordeel zou proberen te behalen door het knuffelen van een ingevoerde bevolkingsgroep die niets toevoegt aan onze leefwereld.
  Ik vrees en geloof dat je het echt uit idealisme doet.

 18. Heb ik al aangegeven hoor. Staat in dat doctoraat van J v d Beek. Is net uitgegeven, samenvattingen vindt je op internet, ik heb de mijne gelezen in het Duits, bij Kopp-Verlag

Reacties zijn gesloten.