EU-Commissie weigert schofterige vragen PVV-Europa te beantwoorden – zouden ze in Den Haag ook moeten doen

Eurocommissaris Cecilia Malmström


O, o, o wat zijn ze kwaad bij de PVV-Eurofractie! Woest zijn ze weer!!

Woensdag verscheen een soort bericht op hun website met de titel: Malmström is ziende blind en horende doof. Watskebeurt?

Op 9 januari 2012 heeft Auke Zijlstra, het nieuwbakken lid van de PVV-fractie in het Europarlement, vragen aan de Europese Commissie gesteld over een inleiding die de Eurocommissaris voor o.a. immigratiebeleid, Cecilia Malmström, op 18 december 2011 had gehouden ter gelegenheid van de Internationale Migrantendag.

Fanatieke PVVers zijn per definitie zélf ziende blind voor alles wat niet overeenstemt met  de instructies die de Grote Blonde Lijder heeft gegeven. De PVV-fractie in het Europarlement gedraagt zich dus alsof ze op het Binnenhof in Den Haag zitten. Maar ze hebben zich in het adres vergist. In het EP vallen ze onder de rubriek exoten en malloten, samen met het Hongaarse Jobbik en nog zo een paar helden van Anders Breivik. Kortom, ze spelen Wildersje alsof ze 15% van de stemmen in het EP hadden.  Ze zijn horende doof  voor het feit dat vrijwel niemand naar ze luistert. In Europa al helemaal niet en in Nederland maar mondjesmaat.

Daaruit is te verklaren, dat onze Auke Z. heeft gedacht, dat hij net als de GBL Wilders, de “overjarige hippie Malmström” (dixit Geert Wilders) wel eens even kon intimideren met edeltokkies-taal. Een citaatje uit vraag 2:

Is de Commissie met de PVV van mening dat Nederland wat dit betreft prima, nog beter zelfs, voor zichzelf kan spreken en het leugenachtige gezwets van commissaris Malmström niet nodig heeft? Zo neen, waarom niet? (Vet van mij, HR)

Dat “leugenachtige gezwets” slaat op het feit, dat Malmström vindt dat immigratie een deel van de oplossing is voor de vergrijzing in Europa en dat culturele diversiteit een “verrijking” kan zijn.

Nou dat mag dus helemaal niet van Auke. Immers, in Nederland hebben wij het fiere “Gedoogakkoord” dat niet toelaat, dat zoiets mag worden gezegd…

…”over „onze economieën en samenlevingen”, waarmee zij klaarblijkelijk namens álle EU-lidstaten, Nederland incluis, spreekt”  (Auke in Vraag 2, HR)

Kijk, dat is opmerkelijk. Nu de PVV het gedoogakkoord met VVD en CDA heeft weten binnen te rijven, meent ze, dat heel Europa zich nu maar moet gaan houden aan die hypocriete en dubbelzinnige tekst. In elk geval claimt de PVV een soort uitzonderingspositie, une exception culturelle et raciste, voor Nederland in Europa. Net zoals de Denen die claimden totdat de gedoogregering daar onlangs viel, of zoals de Britten dat sinds mevrouw Thatcher op allerlei terreinen ook hebben.

Het is niet alleen opmerkelijk. Het is vooral belachelijk. De gedoogpartners  VVD en  CDA die respectievelijk zijn aangesloten bij de grote conservatieve en christendemocratische fracties in het Europarlement, spelen dat spelletje helemaal niet mee. Je moet dan ook veronderstellen, dat het PVV-EP gekrijs uitsluitend bestemd is, om Wilders in Nederland stof te geven voor een of andere tweet.

En dan de uitdrukking “leugenachtig gezwets“. En dat nog wel zonder enige onderbouwing. In geen enkel parlement, behalve in het huidige Haagse-, kan een afgevaardigde zich iets dergelijks veroorloven. De Speaker van het Britse Lagerhuis zou een MP die zich zo gedraagt,  onmiddellijk een ban voor drie dagen geven.

De zaak wordt nog belachelijker als je weet dat Eurocommissaris Anna Cecilia Malmström een vooraanstaand lid is van een middelgrote Zweedse regeringspartij, de Folkpartiet Liberalerna, die je politiek zo ongeveer tussen de VVD en D66 zou kunnen plaatsen. Een partij die aangesloten is bij de grote liberale Eurofractie onder leiding van Guy Verhofstadt, en waarbij ook de VVD aangesloten is!

Vandaag komt dan – niet onverwacht – het grote huilie-huilie moment voor Barry Madlener, Krijssie Stassen en hun twee mede-maffiosi in het EP.

Malmström antwoordt, ongetwijfeld met instemming van de hele Europese Commissie, dat zij niet antwoordt op dergelijk “offensief taalgebruik” door de PVV. Dat is nog netjes uitgedrukt, vind ik. De kwalificatie schofterig en/of beledigend zou ook best van toepassing kunnen zijn. En Auke Zijlstra krijst machteloos terug:

“De Eurocommissaris weigert stelselmatig kritische vragen over de negatieve kanten van immigratie te beantwoorden en toont zich ziende blind en horende doof. Ik zal me echter blijven inzetten tegen de import van criminaliteit en ongelijkheid naar Europa”.

Imitatiegedrag t.a.v. de GBL. “Hier sta ik. Ik kan niet anders.”

De EU bewijst toch telkens weer haar nut. De VVD en het CDA kunnen niet veel langer hun koppen in het zand steken, hopende dat niemand in Nederland er kennis van neemt, hoe de PVV ons belachelijk maakt in Europa.

En de Europese Commissie heeft aan de Haagse parlementsvoorzitster en aan het Haagse kabinet laten zien, wat je moet doen met een scheldende maffia, die verkleed is als politieke partij:

“Ga je mond spoelen, stelletje trollen! En als je daarmee klaar bent, excuses maken aan mevrouw Malmström.”

En houd je voortaan aan de REGELS. Het Europese Parlement is een even beschaafde en trollenvrije omgeving als Krapuul.nl.

Wén er maar aan!

10 gedachten over “EU-Commissie weigert schofterige vragen PVV-Europa te beantwoorden – zouden ze in Den Haag ook moeten doen”

 1. Zelfs de fascisten (Mussolini-aanhangers) in Italie begrijpen dat immigratie een wapen tegen de vergrijzing is. Ik citeerde onlangs op mijn blog uit het programma van Casa Pound. De PVV is obstinaat, onwillig en wil helemaal de realiteit niet onder ogen zien. Alles om goedkoop te scoren.
  Wakker worden mensen.

 2. Rob Schreef:

  De PVV is obstinaat, onwillig en wil helemaal de realiteit niet onder ogen zien. Alles om goedkoop te scoren.

  Dit is de definitie van politieke autisme die blijkbaar de agenda van Rechts Nederland opvoert.

 3. [“Net zoals de Denen die claimden totdat de gedoogregering daar onlangs viel.”]

  Correctie, de Denen claimen die vandaag de dag nog steeds. Het vallen van de vorige regering heeft niets veranderd aan de opt-out die de Denen genieten. Derhalve is het onjuist om te beweren dat de Denen dat claimden tot de val van de vorige regering.

  [“En dan de uitdrukking “leugenachtig gezwets“. En dat nog wel zonder enige onderbouwing. In geen enkel parlement, behalve in het huidige Haagse-, kan een afgevaardigde zich iets dergelijks veroorloven.”]

  Een onjuiste weergave van de realiteit, daar herr Schulz, de kersverse parlementsvoorzitter, noemde verleden jaar in het debat een PVV’er nog fascist. Kwam geen reprimande voor of uw genoemde 3 dagen ban.

  [“Malmström antwoordt, ongetwijfeld met instemming van de hele Europese Commissie, dat zij niet antwoordt op dergelijk “offensief taalgebruik” door de PVV.”]

  Voor mij wordt hiermee aangetoond waarom we deze EUSSR moeten stoppen op alle legale vormen die denkbaar zijn. Wat men ook vindt van taalgebruik, een democratie staat niet toe dat vragen van democratisch gekozen parlementsleden, niet beantwoord worden.
  Dit is een hellend vlak en is precies de dictatuur in prematuur stadium, waar ik me met hand en tand tegen zal verzetten. Zelfs als dat betekent op de PVV stemmen.

 4. AJAX*** Schreef:

  Zelfs als dat betekent op de PVV stemmen.

  De Ultra-rechtse aap is uit de mouw gekomen.

  Stemmen op PVV is stemmen voor Rechtse dictatuur.

 5. #AJAX:
  Een PVVer is bij voorbaat een fascist! Dus Schulz heeft naar waarheid gesproken en dus kan niemand hem “tot de orde” roepen!
  Iemand zonder onderbouwing een leugenaar noemen wel! Moesten ze veel meer doen, ook in Nederland, om mensen gewoon te negeren als men zulke taal bezigt zonder de leugens te kunnen onderbouwen!
  Tot nu toe is alleen de PVV een “dictatuur in prematuur stadium”….. verzet je daar maar tegen!

 6. Hoe noemen ze ook alweer de lijder van een sekte met politieke “macht”????

  oh ja.. weet het weer.. 😀
  Een dictator!

 7. Paradoxaal dat men meent op de pvv te moeten stemmen om zich te verzetten tegen tegen ‘het hellend vlak’ van een ‘premature dictatuur’.

 8. nexus m. Schreef:

  Piet-Ahmet Schreef:
  Tot nu toe is alleen de PVV een “dictatuur in prematuur stadium”…
  Staat vast als een paal boven water.

  Mee eens, alles wijst hier op. Een indicatie om bang van te worden. En wat doen wij die dit zien? Doen wij genoeg: wat nu als het inderdaad gebeurt en de dictatuur van de IQ-lozen een feit wordt? Als we straks, als het te laat is moeten zegen: Wir haben es gewusst, maar wat deden we eraan? Daar denk ik veel aan en ik weet in mijn eentje het antwoord niet. Dit meen is serieus. Wat te doen??

Reacties zijn gesloten.