Wat heeft Geert Wilders met Joden? En wat hebben Joden met Wilders?

De kop in dit stukje staat voor twee vragen die veel mensen intrigeren. Wilders, de ultra-rechtse politicus is voor afbraak van moskeeën en voor het sluiten van de grenzen voor moslims. Hij wil de Koran verbieden evenals speciaal onderwijs voor moslims. Joden moet dit griezelig in de oren klinken. Als een eeuwenlang vervolgde religieuze minderheid moesten zij het altijd hebben van tolerante, liberaal denkende politici en bestuurders. Wilders is het tegendeel van tolerant. Toch heeft hij iets met Joden en hebben (sommige) Joden ook iets met hem. Hoe is zo’n relatie mogelijk? (Abu-pessoptimist)

Uitgebreid artikeltje. Bevat overigens weinig nieuws voor de gevorderde Wilders watcher. Ook een beetje laat geplaatst maar volgens mij hadden we hem hier nog niet.

1 gedachte over “Wat heeft Geert Wilders met Joden? En wat hebben Joden met Wilders?”

  1. Heel simpel. De Joden in Europa hebben om te beginnen altijd zelf hun broek opgehouden en moe(s)ten niet door onze sociale zekerheid onderhouden worden, én de Joden hebben nooit de intentie gehad om hun eigen cultuur en politieke organisatie aan het gastland op te dringen.
    Maw: van de Joden hebben we nooit last gehad, terwijl moslims in het beste geval onnuttig, in het slechtste geval gevaarlijk zijn.

    Ik kan me bijv. ook geen Joodse activisten herinneren die treinen in Londen en Madrid hebben opgeblazen, of een aanslag planden op de nucleaire NAVO basis van Kleinen Brogel in België.

Reacties zijn gesloten.