Presenteren ruwe geschatte cijfers als “feiten” tekent eens te meer de wanhoop bij de PVV

wilders1Het regent getallen over wat immigratie ons eigenlijk kost. De laatste dagen varieren de bedragen tussen enkele tienduizenden euro’s en meer dan vijf ton. Per? Ja per wat eigenlijk? En waar gaat dat geld eigenlijk naartoe? Niet naar de immigrant, want van vijf ton kun je een hele aardige villa in Wassenaar kopen en dat zien we de migranten vooralsnog niet doen. Het instituut dat de vandaag door Wilders in de pers genoemde cijfers zou hebben berekend, protesteert tegen het bekend maken van deze ruwe geschatte cijfers. Ze herkennen zelf de cijfers niet, zeg maar. Al met al kun je wel stellen dat PVV’er Geert Wilders ook vandaag weer lekker aan het klunzen is. Hoe lang zijn kiezers dit nog blijven slikken is de vraag maar het gejuich en geschreeuw wat ik hoor is al iets minder enthousiast dan een paar maandjes geleden. Oh ja, Paul Wilders, broer van, heeft er ook een stukje over geschreven, bij de JOOP en op zijn site.

Update: ow, de cijfers zijn gewoon een verzinsel van Geert.

6 gedachten over “Presenteren ruwe geschatte cijfers als “feiten” tekent eens te meer de wanhoop bij de PVV”

 1. Idd zeggen al die zgz. “objectieve” cijfers helemaal niets. Neem bijv. een perfect geïntegreerde opgevoede ideaal-moslim die niet van een uitkering leeft, maar een riant loon krijgt. Waarvan hij 50 % naar Marokko stuurt. Die komt dus niet in Wilders’ parasieten-statistiek terecht, maar is wél een veel grotere debet-post voor Nederland omdat hij 1. voor kapitaalsvlucht zorgt 2. de arbeidsplaats van een Nederlander inpikt! Een berooide azielzoeker met 5 kinderen kost dus veel minder, of zelfs helemaal niets, omdat de in hem ge_investeerde centen in Nederland blijven!

 2. Beste Mercator,

  U weet ons altijd weer te verrassen met een opvallend en tegendraads standpunt. Chapeau!

  Kent u het boek ‘Islamisten en naïvisten’? Ik heb het nog niet uit, maar het is heel interessant. Weg met alle linkse naïvisten! Weg met alle rechtse populisten! Leve de linkse realisten!

  Een hartelijke groet van

  Martin

 3. Neem bijvoorbeeld eens een perfect geintegreerde blanke bankier……… 😥

  Wat kost die eigenlijk?

 4. Beste Mercator,

  u weet hopelijk toch wel genoeg van economie om te beseffen dat die “banen inpikken”-argumenten totale kolder zijn? Zeker als het gaat om goed betaalde banen? Werknemers zijn schaars, niet de banen. Daarom krijgen werknemers salaris. De werkgever van die “ideaal-moslim” kan eenvoudigweg meer omzet draaien omdat hij over een extra werknemer kan beschikken.

 5. Mr Walter, of het “banen inpikken” door allochtonen kolder zou zijn of niet, dat is een moreel oordeel, en daar houdt economie zich niet mee bezig. Feit blijft dat het om een keuze gaat: als er een goed-betaalde baan te begeven is, geeft de werkgever die dan aan een allochtoon of aan een ‘blanke” met dezelfde kwalificaties?
  En u weet natuurlijk ook wel dat door allerlei redenen moslim/allochtonen niet of nauwelijks doorstromen naar de”betere banen”.
  Dat zie je overal op de werkvloer: op het bureau zitten op de tweede verdieping degenen die de logistiek verzorgen, op de eerste de technici-allemaal autochtonen-, op het gelijkvloers de allochtonen die voor 1100 € per maand de goederen uitpakken, opnieuw inpakken en in de vrachtwagen duwen.
  De hoog-opgeleide en performante moslims in onze bedrijven zijn witte raven.

 6. @ 3: helemaal niets dus, zoals ik al zegde! Die bankier-laten we zeggen dat hij Wouter Bos heet :mrgreen: -distribueert zijn centen gewoon onder de eigen bevolking, naar zijn eigen goeddunken. Economie is niets anders dan het “herverdelen van de productie”. En dat is een totaal a-morele en a-culturele materie, dus Wilders slaat de bal mis door het moslim-probleem in die sfeer te trekken. Je zou bijv. evengoed kunnen zeggen dat de Europese immigranten in de 19de eeuw in Amerika de Indiaanse economie verstoorden 🙄 !

  Wat betreft de moslim-invasie gaat het niet over de centen, maar over een cultuur-en beschavingsmodel dat we wél of niet willen behouden.

Reacties zijn gesloten.