Dat Geert Wilders cijfers uit zijn duim zuigt publiceren we niet; migranten kosten nog steeds 6 a 10 miljard

it-clown4-150x150Vandaag stond de hele voorpagina van de Telegraaf vol over de 6 a 10 miljard die niet-westerse migranten zouden kosten. Ook heeft het bericht de hele dag op de frontpage van telegraaf.nl gestaan. Dat het door Wilders genoemde onderzoeksbureau de cijfers betwist en dat, met andere woorden, Wilders dus een fantast is, dat is dan ineens weer geen nieuws.

Zo ook bij Nujij; het bericht dat niet-westerse migranten 6 a 10 miljard kosten staat al de hele dag pontificaal bovenaan bij “meest gewaardeerd” op de voorpagina. Berichten over het betwisten van deze cijfers door het onderzoeksbureau in kwestie, zoals dit bericht dat binnen een paar uur voldoende stemmen had om op de voorpagina te verschijnen, worden op vakkundige wijze van de voorpagina geweerd. Mag je niet weten van de NuJij redactie.

Het doet mij een beetje denken aan google news, afdeling blogs. Als ik daar zoek op Wilders of PVV krijg ik eigenlijk alleen berichten te zien van hetvrijevolk en dagelijksestandaard. Dat zijn namelijk de enige blogs met berichten over Wilders en de PVV, aldus google news, afdeling blogs. 😥

19 gedachten over “Dat Geert Wilders cijfers uit zijn duim zuigt publiceren we niet; migranten kosten nog steeds 6 a 10 miljard”

 1. UPDATE versie 2
  De immigratie van niet-westerse allochtonen naar Nederland kost de samenleving ruim 8,5 miljard euro per jaar. woensdagavond gaf Van der Geest toe dat de cijfers die Wilders noemde, corresponderen met een tussenrapportage die door Nyfer eerder aan de PVV-leider is toegestuurd. Wel benadrukte hij dat die cijfers nog voorlopig waren en dat rekening gehouden moet worden met een foutmarge van 15 procent. Dat maakt dat de kosten variëren tussen 6 en 10 miljard euro per jaar.

  Uit het onderzoek blijkt dat elke migrant de Nederlandse samenleving enkele tonnen kost. Volgens Wilders zijn de werkelijke kosten hoger, omdat de raming gebaseerd is op 20 duizend niet-westerse allochtonen. In werkelijkheid zijn dat er veel meer. ‘Het werkelijke bedrag zal dus veel hoger liggen’, aldus Wilders.

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1367139.ece/Immigratie_kost_zeker_6_miljard

 2. Nou wat mooi, dan hebben ze weer iets wat ze wel kunnen publiceren. Wat een klucht trouwens dat die Van der Geest dat eerst zit te ontkennen en nu weer toegeeft. Zal wel een heel betrouwbaar bureau zijn dan. 😡

 3. Op mijn ToDO-lijst:

  1. Uitzoeken ➡ wat NyFer voor een studiebureau is. Oprichter Bomhoff was minister voor de LPF, ik ken hem als student in Rotterdam, een onuitstaanbare vlegel. Band met Nyenrode? 😈 Wat vindt Neelie ervan?

  1a. Hoe ziet de kosten-baten analyse eruit? Over hoeveel jaren is gerekend? Waarmee is vergeleken? En hoe?

  2. Vergelijken met een Duits onderzoek van ongeveer 1991, waaruit bleek, dat arbeidsimmigratie macro-economisch geld OPLEVERT, in plaats van KOST.

  3. Vergelijken met onderzoek van de Universiteit van Tel-Aviv (1988) in opdracht van het Israëlische ministerie van Immigratie, waarvan de uitkomst was, dat Marokkanen bij integratie het minste kosten en het meeste “opbrengen” voor de staat Israel. (Leuk voor Wilders: 😎 de Joodse Marokkaanse migranten hebben (hadden) ongeveer hetzelfde sociaal-economische niveau als de niet-Joodse die we hier ontvangen…)

  En waarom doet (gvd) niemand anders dat, voorzover ik weet? Dit Wilders-sprookje zat er toch aan te komen? :mrgreen:

 4. En nou is m’n bril ook nog gebroken. :mrgreen:
  Kan ik tot morgen 11 uur alleen maar HELE GROTE LETTERS lezen. 😯
  Kunnen die NYFER-types Wilders geen proces wegens laster aandoen? Op hun website staat niets.
  Was er in 2002 niet een *schandaal* rond NyFer?

 5. @ 3 : wat kost de allochtoon? Evenveel of even weinig als om het even wat anders!
  Ik denk dat Wilders niet veel van economie begrijpt…Zolang de allochtoon de hem toegekeerde centen hier terug uitgeeft is er geen vuiltje aan de lucht. Het enige interesante cijfer is de kapitaalsvlucht naar de thuislanden. Dat wij via de allochtonen aan ontwikkelingshulp doen.

  In België gaan we een tiental nieuwe gevangenissen bouwen, die dus vol moslims komen te zitten. Dat gaat bergen geld kosten. IK kan daar wel tandenknarsend mijn belastingscenten voor ophoesten, maar voor de bouwbedrijven, de cipiers, de sociaal-assistenten die gaan bewijzen dat die bajesklanten “slachtoffers van de maatschappij” zijn, de catering-bedrijven etc.is dat prima nieuws! De 300 €/dag die een gevangene kost wordt gewoon herverdeeld tussen al die economische actoren.

 6. Ja het is gewoon rondpompen van geld daar ben ik het wel mee eens. Reintegratie van werklozen schijnt ook tonnen per werkloze te kosten terwijl het praktisch nooit iets oplevert.

 7. …en zelfs die luie werkloze zorgt voor inkomen voor de sociale denkers en welzijnshelpers die hem achter zijn veren moeten zitten!
  Met het privatiseren van de opvang van azielzoekers zou je zelfs een prima renderend bedrijf kunnen oprichten, ongeveer zoals veel gevangenissen in Amerika ook al commerciëel zijn.

  Ik denk er sterk aan een halal-winkel te beginnen naast het AZC hier in de buurt 😉 . Laat die sukkeltjes maar komen !

 8. Tja , toch raar , alle kosten van mijn oudste zoon met een Amerikaanse Moeder tellen anders dan van mijn jongste , met een Marokkaanse moeder ,,

  Nog raarder , als ze samen iemand voor hoer zouden uitschelden krijgt de oudste volgens een CDA voorstel alleen een boete en de jongste nog een extra “opvoedstraf “, Apartheid is duidelijk een Christenlijk begrip

 9. @Mercator: Fijn dat je hier iets zinnigs zegt, al bevalt de vorm ervan mij minder. Maar dat is persoonlijk. Moet kunnen.
  We kennen de criteria, berekeningswijze, controlegroep, enz. van het NyFer nog niet. Het onderzoek wordt zelfs helemaal niet op hun website vermeld.
  Ook is van belang, dat de financiële effecten over een langere periode worden berekend. Immers, arbeidsmigranten hebben meestal jarenlang voor lage lonen gewerkt, belasting en sociale voorzieningen betaald en zo bijgedrfagen aan arbeidskostenreductie voor hun werkgevers en aan de financiering van het sociale stelsel van ons allemaal. De “kosten” die hun WAO, AOW , kinderbijslag, onderwijs, enz. nadien hebben opgeleverd, zijn eigenlijk uitgestelde verrekeningen die door hun (voormalige) werkgevers op de sociale voorzieningen worden afgewenteld.
  Ik ben erg benieuwd, of, en zo ja, hoe, het NyFer dit allemaal heeft verwerkt.

 10. @AlBakhrastani – Interessant geval! Straks zouden we er bij de publikatie van het onderzoek mee kunnen lachen, als het niet zo triest was…

  Overigens ben ik het niet met je eens, dat bepaalde lelijke zaken exclusief aan één “cultuur” zouden mogen worden toegeschreven.
  Als je meent, zoals ik, dat bij voorbeeld “terrorisme” niets met de Islam te maken heeft, maar een helaas geregeld voorkomende menselijke reactie is in ALLE “cultuurkringen”, dan wil ik me ook verzetten tegen het idee, dat “apartheid” (=systematische discriminatie op nationale schaal) uitsluitend Christelijk geïnspireerd zou zijn.
  Bepaalde interpretaties van christendom, islam, Torah, anarchisme en allerlei andere ‘-ismen’ kunnen steeds weer gebruikt worden om zowel terrorisme als apartheid te rechtvaardigen. En het omgekeerde geldt -gelukkig- ook.
  Het bovenstaande noemt men ook wel “cultuurrelativisme” en dat schijnt heel erg fout te zijn. Maar ik kan er goed mee uit de voeten en raad het iedereen aan. 😀

 11. Koopje zou ik zeggen: 1 miljoen migranten voor 10 miljard. Komt neer op 10000 euris pp. Ga eens na wat de gemiddelde migranten en zijn nazaten per jaar uitgeven en de balans is positief. Nog afgezien van wat de immigratiesector weer uitgeeft. Zelfs de politieagenten die migranten afvoeren geven de verdiende bonus weer uit. Hoe meer er binnen komen hoe meer er afgevoerd kunnen worden en hoe meer kassa’s er rinkelen.

  Huib, wat is er mis aan de toon van Mercator, terwijl je zelf aan het godlasteren slaat, pvd?

 12. Ik? Godslasteren? Is Samuel Huntingdon of Geert Wilders soms god zelf? (puntjes om de 100 letters vol te maken…………..)

 13. @ 11: economisch gezien maakt het niet uit welke huidskleur en welk godje de bewoners van een land hebben. Wilders begeeft zich op zeer glad ijs door deze kaart te trekken.
  Stel: Achmed steelt een BMW en tuft daarmee rond in W Europa. Hij moet ook tanken, die wagen laten onderhouden, en betaalt daar BTW en accijnzen op. Het slachtoffer is verzekerd en koopt zich een nieuwe BMW, gaat ook tanken etc. Wie wrijft zich in de handjes? BMW natuurlijk, die heeft een nieuwe wagen kunnen verkopen aan iemand die wss helemaal niet van plan was er een te kopen. De politiediensten zoeken Achmed, doen overuren, worden daar extra voor betaald, als A in de nor terechtkomt wordt hij verzorgd door de cipiers enzovoort…
  Economie kent geen moraliteit, business is business.
  Moslims dienen geweerd te worden uit Europa uit culturele, ecologische en veiligheidsredenen.

 14. Ha, mercator, zo ken ik u weer:

  Moslims dienen geweerd te worden uit Europa uit culturele, ecologische en veiligheidsredenen.

  U bent slimmer dan de PVV, die zich hopeloos vastrijdt in een portemonnee-argumentatie. Bravo!
  Maar zijn uw “redenen” wel zo slim? Of, wat eigenlijk hetzelfde is: “redelijk”?
  Vertel ons eens wat “culturele REDENEN” zijn.
  En “ecologische REDENEN”? – Zoiets als “entartete Rassen”?
  En ja, het was hier hartstikke veilig voordat de moslims kwamen: RAF, Brigate Rosse, Gladio, Molukkers, Eichmann, … Maar niet heus! :mrgreen:

 15. Idd snijdt het economische argument geen hout, zo zou je in de jaren 1940 ook kunnen gezegd hebben “laat die Nazi’s maar komen, die zijn goed voor de economie’.
  Culturele redenen: Islam en moslims zijn al 1400 jaar incompatibel met een een zich ontwikkelende kennismaatschappij. Als wij geen medische en wetenschappelijke voorzieningen hadden ontwikkeld waren de moslims al lang door armoede en honger uitgestorven.
  Ecologische redenen: W Europa-en de Benelux-zijn nu al catastrofaal overbevolkt. Net nu we een demografische transitie hebben bereikt na de baby-boom en de bevolking en dus de ecologische schade zou kunnen gaan verminderen strijken hier heelder zwermen moslims neer die broeden en fokken alsof er niets aan de hand is en wordt alles weer ongedaan gemaakt.
  Waar komt jou obsessie vandaan dat moslims een “ras” zouden zijn? Koester jij racistische ideeên? Ik niet hoor.
  Veiligheidsredenen: als je alle slachtoffers van die-allemaal linkse-terroristen die je hier opnoemt optelt komen we aan een paar tientallen over pakweg 60 jaar. In de metro van Londen vielen op een dag al 50 doden door moslim-terrorisme. Reken je de dagelijkse roofmoorden door moslims gepleegd erbij-dat is voor hen een religieuze plicht en een vorm van Jihad-kom je op een veelvoud.

 16. Moslims, alle moslims, met nazis vergelijken … u durft, meneer mercator. Misschien omdat u anoniem bent?

 17. O, dus terrorisme mag wel, als je bij voorbeeld minder dan 10 slachtoffers per jaar maakt? En de duizenden moorden in Srebrenica-1995, zijn die soms ook door moslims gepleegd? En op welke godsdienst beroept de heer Karadzic zich ook al weer?

 18. Zeer zeker beschouw ik de ingevoerde moslims hier als een vreemde bezettingsmacht. Dat doet premier Erdogan trouwens ook. De strijd wordt dan mss-nog-niet met de wapens gevoerd maar dat doet niets af aan het feit dat het de moslims erom te doen is om de zaak hier over te nemen middels “Balkanisering” van W Europa.
  Goed dat u Karadzic vernoemt, iemand als hij en Milosevic zouden geëerd moeten worden als patriotten ipv naar dat infame moslim-tribunaal in Den Haag gesleept te worden.

  Ik anoniem? Vraag maar aan dhr. Harlaar hoe ik heet.

 19. Wilders heeft geen argumenten nodig om moslims te haten.
  :
  Xenofobie
  De irreële angst voor vreemden of onbekende plaatsen. Deze angst kan al optreden voor de confrontatie met het onbekende. Hierdoor ontstaat een grote gespannenheid en verloopt het contact zeer moeizaam.

  We zaten al bijna 60 jaar zonder partij die een etnische groepering wou deporteren….

Reacties zijn gesloten.