Boerekaas en Westerse kernwaarden

Dat heb ik weer! Net nu het kouder gaat worden. Wat vond ik het altijd heerlijk als het hard vroor en er stond een snijdende koude wind, om mijn bivakmuts op te zetten en lekker langs de zee te lopen. Weer een vrijheid die me wordt ontnomen. Had ik niet verwacht van partijen die altijd zo met  ‘vrijheid’ en minder overheidsregels bezig zijn.
Natuurlijk is de kans dat ik aan het strand word beboet omdat ze mijn gezicht niet zien net zo groot als dat ik in de Kalverstraat met een boerka loop, maar daar gaat het niet om. Ze willen het onmogelijk maken. De zoveelste vrijheidsbeperkende maatregel, bedacht door mensen wiens beeld niet helemaal spoort met de werkelijkheid.

Westerse kernwaarden
Nu heb ik niets met Burka’s. Hoe schrijf je dat eigenlijk? Ik heb er in Nederland eigenlijk nooit eentje gezien. Ik begrijp de redenatie achter het verbod wel. Mensen moeten elkaar herkenbaar tegemoet treden. Het verbod is tegen gezichtsbedekkende kleding waarbij open communicatie niet mogelijk is. En het beperkt je bij het vinden van een baan en vrouwen worden gedwongen om zo’n ding te dragen. Legio redenen dus om het te verbieden.

En wat zeer belangrijk is, het past niet bij onze Westerse kernwaarden. Laat ik nou eens twee voorbeelden nemen, waarom we niet ontkomen aan dit verbod.

Foto A en foto B.
We beginnen bij foto A.

Dit zijn geen Westerse kernwaarden. Een onherkenbare vrouw die waarschijnlijk door haar man gedwongen wordt zo’n ding te dragen. Niet in staat om te werken en is daarom gedwongen om voor de kinderen te zorgen. Dit moeten wij niet willen in Nederland!

Dan foto B.

Westerse kernwaarden. Een vrouw die de samenleving open tegemoet treedt. Je weet tenminste met wie je praat en ze heeft een baan. Verder wordt zij tenminste niet door haar man gedwongen om dingen te doen die zij niet wil.

Ze zijn beiden trouwens niet gevaarlijk, alhoewel je dat van die Boerka natuurlijk niet helemaal zeker weet.

15 gedachten over “Boerekaas en Westerse kernwaarden”

 1. Salonsocialist… wat zijn de westerse kernwaarden? Wat is de verhouding tussen de westerse kernwaarden en het zelf kunnen bepalen wat je aantrekt en op welke wijze?
  Hoe weet je dat de draagster van het gewaad op foto 1 gedwongen wordt door haar man? Hoe weet je dat het geen eigen keuze van de vrouw is om niet te werken en dat de man gewoon vrijwillig kostwinner is?

  Aannames die gedaan worden zonder feitelijke onderbouwing! Hoeveel boerkadragende mensen hebben hier in Ned. terroristische aanslagen gepleegd of zijn er banken overvallen met een boerka?
  Als je al iets slechts van plan bent dan is een boerka toch echt het laatste wat je wil dragen! Zeker vandaag de dag want dan kijkt iedereen je al na. Je wil juist zo min mogelijk opvallen!
  Wet van lek me vestje die kant nog wal raakt! Pure moslimpesterij! Niks meer niks minder!

  Maar Nederland zal er nog van terugkomen! Iedereen roept dat de politie keihard moet handhaven alleen men vergeet dat de meeste boetes bij de Henken en Ingrids zullen vallen ivm gelaatsbedekkende kleding zoals sjaaltjes/ bivakmutsen/helmen e.d. Ja dan gaat men weer moord en brand schreeuwen omdat er zo weinig boerkadraagster bekeurd worden! Probeer die eens te vinden … 150 op 16 miljoen!!!! Dat is 1 op de 106.000 mensen! Op de randstad na zijn er maar weinig gemeentes die zoveel inwoners hebben!
  Maar goed.. we zullen wel weer zien!

 2. Als ik de deur uit ga, als het koud wordt, dan draag ik een sjaal tot aan mijn neus, heb een muts op en draag handschoenen. Ik draag een jas tot aan mijn knieën en onder mijn spijkerbroek draag ik een thermo-onderbroek. Goed ik heb fibromyalgie en vaak last van bijholte ontstekingen. Maar ik vraag me af of ik dan ook een bekeuring krijg. Zolang vrouwen zich willens en wetens zich in een boerka hijsen omdat ze dan de illusie hebben om dichter bij God te zijn, moeten zij dat weten. Net zo goed als iemand van 60 zich behangt met tattoo’s en piercingen.

 3. @1
  Er is zoveel over geschreven en het wetsontwerp is zo gestoord en hypocriet, dat ik hiermee wil aangeven dat het allemaal nergens op slaat. Het is een klein nutteloos cadeautje voor de PVV, als dank voor zijn hulp aan het uitvoeren van het VVD programma.

  Alleen wel een cadeautje, waar ik last van heb, aangezien ik in mijn vrijheid wordt beperkt.

 4. Salonsocialist ik vind dat het even goed hebt belicht, het is waanzin en Nederland wordt steeds gekker. Ben blij dat er nog mensen zoals jij zijn!

 5. Salonsocialist:

  […]

  [Ze zijn beide trouwens niet gevaarlijk, alhoewel je dat van die Boerka natuurlijk niet helemaal zeker weet.]

  De kans op een SOA is bij dame 1 minder groot dan bij dame 2 hoor.

 6. Een stukje van Mohammed Benzakour over boezembedrog vind ik in het kader van vrouwendwang ook erg goed.
  Hij schrijft:

  Als praktisch alle films, reclamespotjes, billboards, meidenglossy’s, op straat, op het werk, als de hele maatschappij doordrenkt is van de even verleidelijke als dwingende lokroep van jong & sexy, hoe moet je nog (trouw aan) jezelf blijven als vrouw?

  Het gaat met name over de maatschappelijke dwang die vrouwen voelen om aan bepaalde uiterlijkheidseisen te voldoen en daardoor levensgevaarlijke neptieten laten implanteren. Dan liever een ‘verplichte’ boerka.

 7. Hoewel ik de wet ook onzin vindt
  Ben je met je foto’s wel appels en peren aan het vergelijken.
  Dame twee blijft binnen……. volgens mij mag je binnen best je burka aanhouden..
  en je bivak muts? zou je daar een openbaar gebouw of bank mee binnenlopen..
  Maargoed links gewauwel met nonargumenten zijn we hier gewend.

  neemt niet weg dat het hele burka verbod onzin is.

 8. oom Schreef:

  Maargoed links gewauwel met nonargumenten zijn we hier gewend.

  We? Zoek een blog dat past bij je reactionaire denkraam en ga wat leren over meninguitingsvrijheid.

 9. oom Schreef:

  Hoewel ik de wet ook onzin vindt
  Ben je met je foto’s wel appels en peren aan het vergelijken.
  Dame twee blijft binnen……. volgens mij mag je binnen best je burka aanhouden..
  en je bivak muts? zou je daar een openbaar gebouw of bank mee binnenlopen..
  Maargoed links gewauwel met nonargumenten zijn we hier gewend.
  neemt niet weg dat het hele burka verbod onzin is.

  Nee, jouw diep-beargumenteerde wartaal trekt volle zalen.

 10. Hoe weet Salonsocialist dat de vrouw op foto a, gedwongen wordt door haar man om een burka te-dragen?
  De vrouw op foto b, kon best eens vaker gedwongen zijn om het oudste beroep ter wereld uit te-oefenen.

  We spreken tenslotte niet voor niks over vrouwen-handel in NL .

  PS๑@ 10 Wat betekend voor jouw vrijheid van meningsuiting?

 11. jocghum Schreef:

  PS๑@ 10 Wat betekend voor jouw vrijheid van meningsuiting?

  Je vraagt het mij? Regel G: `G – Zuigen/piepen/klagen/jammeren/ruzie zoeken. Niet toegestaan.’
  Dat je ruzie zoekt is evident nu, met je domme vragen zuig je energie van het blog op die we beter kunnern besteden; en het is ook nog eens off-topic. Zoek dat laatste maar op in een woordenboek.

 12. Wikipedia: ” Ironie (uit het Grieks: εἰρωνεία (eirooneia) = geveinsde onwetendheid) is een stijlfiguur waarbij dat wat klaarblijkelijk gezegd wordt, afwijkt van dat wat bedoeld wordt. ”

  In bovengenoemd geval is het niet klaarblijkelijk.

  Voorbeeld: ” Ze zijn beiden trouwens niet gevaarlijk, alhoewel je dat van die Boerka natuurlijk niet helemaal zeker weet.”

  Met de simpele, gewiekste zielen die het racistische, xenofobe Nederlandse legion van PVV vormen moet je zeer duidelijke en heldere beelden aanhouden.

  Wat mij betreft vind ik boerka niet zo prettig, doch heb ik precies hetzelfde gevoel in de aanwezigheid van zwaar gepiercede en getatoeëerde mensen.
  Misschien vallen ze onder de categorie barbaren die Saloonsocialist eerder toegelicht heeft, als tot onze westerse beschaving toehorende.

Reacties zijn gesloten.