Niet alleen de boerka af maar ook de onderbroeken uit

Sinds een paar dagen staan de kranten er vol van, het boerkaverbod, in vele kranten zodanig gepubliceerd alsof er een persoonlijke overwinning was behaald. Het onderwerp schijnt nogal wat beroering te veroorzaken terwijl het gaat om waarschijnlijk slechts 150 draagsters. De integraalhelm en bivakmuts werden ook nog even genoemd, dit om de aandacht af te leiden om waar het daadwerkelijk om gaat.

Ongeveer 2 weken terug las ik dit in de Telegraaf en had toen al even de neiging om er iets over te schrijven, het zat mij  eigenlijk al dwars, met het boerkaverbod kwam het weer even naar boven drijven. Moslims zijn te preuts voor onze maatschappij schijnt het. Ze kijken weg als er op het toneel teveel bloot wordt getoond en willen hun onderbroek of short onder de douche aanhouden als ze gezamelijk gaan douchen na het sporten. Dat moet vooral in het nieuws. Gewoon even te kijk zetten en het betitelen alsof het een misdaad betreft, vooral benadrukken dat het van achterlijkheid getuigt als deze jongeren dit doen. Dit vindt Bronks van het Brusselse jeugdtheater:

„Wij willen allochtone jongeren laten verstaan dat ze verder moeten kijken dan hun eigen overtuiging, en dat dergelijke scènes passen binnen het artistieke kader”.

“Mens waar bemoei je mee en dat gaat je toch niets aan” schiet er bij mij door het hoofd. Wat is daar dan mis mee? Ik heb toen ik jonger was nooit een van mijn ouders naakt gezien en schaamde me dood op de middelbare school dat de kleedkamer door zowel jongens en meisjes werd gebruikt voor het omkleden en douchen. Ging altijd in een van de douchehokjes. Door de jaren ben ik daarin niet veranderd, het is mijn eigen lijf toch? Wie er wel met z’n hele hebben en houden te koop wil lopen gaat z’n gang maar verwacht alleen niet van mij dat ik hetzelfde doe.

Preuts zijn is dus meer een afwijking en is “bedreigend” voor de autochtonen als ik moet afgaan op de krantenberichten. Vooral omdat het moslims zijn die afgeweken zijn van de hedendaagse, vrije norm moet het in de krant. Willen wij deze moslims op het rechte pad brengen dan zouden we ze dus moeten meeslepen naar de wallen en coma laten zuipen en de weg wijzen naar coffeeshops, dat is van deze tijd en niet preuts. Steekpartijen met dodelijke afloop onder jongeren nemen toe. Wij kijken ook weg,  net als de preutse moslims maar dan weg van de daadwerkelijke problematiek en wordt er gekort op hulp aan probleemjongeren.

Preutsheid moet afgestraft worden dus iedereen de onderbroek uit.

 

8 gedachten over “Niet alleen de boerka af maar ook de onderbroeken uit”

 1. Preutsheid moet afgestraft worden dus iedereen de onderbroek uit.

  Dat is geheel juist en aangezien bekend is dat moslims nogal eens de schaamlippen van hun vrouwen en dochters afknippen, wat in Nederland verboden is, heb ik al een tijdje geleden bedacht om een bureau op te richten die zich richt op de controle van dit fenomeen.
  Ik wil steekproefsgewijs en zonder aankondiging de bevoegdheid hebben om huizen binnen te treden waarvan vermoed wordt dat er een moslima aanwezig is en indien dat het geval is haar verplichten mij haar schaamdelen te laten zien.
  Indien niet direct helemaal duidelijk is of er inderdaad geknipt is kan ook overgegaan worden tot een diepgaande visitatie.
  Uiteraard dient de moslima voor dit onderzoek te betalen, maar dat mag eventueel in natura.
  Om het niet al te dramatisch te maken, zijn oude en/of lelijke vrouwen vrijgesteld van het onderzoek.

 2. Bij al het gezanik over wat dan ook zul je nooit (of hoogst zelden) een moslim van een ander eisen zijn “regels” te volgen.
  Omgekeerd is het vrijwel altijd wel zo. Moslims dienen zich maar te houden aan de “etiquette” die het geloof, de (Christelijke) normen en waarden of de (Wilderiaanse) ideologie voorschrijft.

 3. Ik heb begrepen dat mannen het ook niet fijn vinden als de onderbroeken uit moeten, gezien het feit dat als je de pech hebt dat een man een ‘kleine’ heeft dat hij wordt uitgelachen. Mannen kleedkamers schijnen toch erg macho te zijn. Snap ik dat je die onderbroek niet uit wilt.

 4. Bettina Schreef:

  Mannen kleedkamers schijnen toch erg macho te zijn. Snap ik dat je die onderbroek niet uit wilt.

  Nou, niet helemaal waar hoor.
  In de vierde klas van de lagere school zat er een jongetje, Ginus geheten, die al een veel langere studie achter de rug had. Toen dus al 6 jaar, terwijl wij nog maar 4 jaar hadden geprobeerd wat te leren. Een echte studiebol dus. In de vijfde klas hadden we ook gezamenlijk douchen maar Ginus durfde zich niet uit te kleden waar iedereen bij was. Heel begrijpelijk toen één van ons het toch lukte hem bloot te zien. Hij bleek “daar” behoorlijk gehandicapt. Een hele lange piemel maar nog erger er zat haar op. Echt waar. Je gelooft het misschien niet, maar het is echt waar. Tenminste volgens de geruchten. Zelf heb ik het nooit gezien.
  Maar we begrepen in ieder geval wel waarom hij zich doodschaamde. Zou ik ook hebben gedaan. “Daar” haar hebben. Te gek voor woorden.

 5. Het was nog in mijn levensjaren dat in een Amsterdams gemeentelijk zwembad er een aparte zwempoel was voor dames en een voor heren. Onder de tien mocht je als man bij de dames. Dat vonden ze pakweg vijftig jaar geleden joods-christelijk (al hoorde je die uitdrukking toen nooit, die moest nog ontdekt worden).

  Van gemengde kleedkamers kijk ik dan wel erg op. Het zal wel verdacht zijn als ik daarbij denk: “moet dat nu zomaar kunnen?”

  Ik heb het ook nog in jonge jaren meegemaakt dat een vrouw huilend uit zo’n ongemengde naaktdoucheinrichting kwam waar je elkaar allemaal fijn kon zien. Deed haar aan “het kamp” denken, nog zo’n mooie joods-christelijke uitvinding (waarvoor ze die uitdrukking waarschijnlijk speciaal bedacht hebben).

 6. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Van gemengde kleedkamers kijk ik dan wel erg op. Het zal wel verdacht zijn als ik daarbij denk: “moet dat nu zomaar kunnen?”

  Een jaar of veertig geleden waren we in Denemarken op zeilvakantie. Ergens waar we de boot konden aanmeren was er ook bad, sauna en douchegelegenheid. M’n vrouw ging even in het dorp boodschappen doen. Ik ging met het kleine grut 3, meiden en 1 jongetje me wassen en douchen en afdrogen, uiteraard naakt.
  Komt er ineens een hele dikke “Duutser”, ook poedelnaakt maar woedend op me af en hoe ik het lef had om in de herenafdeling 3 meisjes kon meenemen. Aan z’n geslachtsdeel kon ik zien dat hij goede reden had om bepaald niet echt trots te zijn. Het dingetje van m’n toen 10 jarige zoon (waar zoonlief ook helemaal niet trots op was, wist het jong veel…) was niet veel groter. Ik heb uiteraard m’n verontschuldigen aangeboden en tevens gevraagd of hij wist waar de vrouwenafdeling was. Want ik was het met ‘m eens dat ik beter dáár onze kindertjes konden laten douchen. Bovendien voel ik mezelf ook meer op m’n gemak in het gezelschap van (blote) vrouwen. Op één of andere manier snapte hij daar niks van. ’t Zal wel aan de taal hebben gelegen.

Reacties zijn gesloten.