Femke Halsema over de Onvrijheid

Femke Halsema houdt (zonder dat ze het zelf weet) een strak pleidooi voor onze mooie “meeuw schijt op de vrijheid”-bumpersticker. Wie gaat dat ding nou eens afdrukken en in de verkoop gooien? Mij ontbreekt, helaas, de tijd;

In onze huidige politieke verhoudingen is er namelijk iets geks aan de hand. Een partij als de PVV, soms – en zij het veel terughoudender – gevolgd door de VVD en de SGP, roepen, met een beroep op ‘onze vrijheid’ de staat in om anderen hun vrijheden te ontzeggen. De PVV wil het antidiscriminatiebeginsel uit de grondwet schrappen en ze beperkt de vrijheid van godsdienst door de Koran, moskeeën en hoofddoekjes te willen verbieden. (Femkehalsema.nl)

7 gedachten over “Femke Halsema over de Onvrijheid”

 1. Je mag dan wel heel trots zijn op dat infantiele stickertje maar echt goed is het niet.
  Goed dat je erbij zegt dat die vogel “schijt” op de vrijheid, want daar lijkt het helemaal niet op.
  Om te beginnen heeft nooit iemand RODE meeuwenstront gezien, en het lijkt er eerder op dat die meeuw zich verwondt aan de vrijheid en dan een bloedspoor nalaat.

 2. Nou eventueel kan het bloedspoor een diarreekleur krijgen, het plaatje bevindt zich voorzover ik weet in het publieke domein.

 3. Ja pas het maar wat aan, de aars van een meeuw zit ook aan de onderkant van het beest en niet achterop zijn staart.

 4. Bedankt voor de tips. Ik heb overigens nog steeds geen goed grafisch pakketje moet ik nog steeds eens aanschaffen nog niet aan toegekomen.

 5. Graag gedaan, maar het origineel is toch altijd beter dan de imitatie 😉 .
  Ik ga direct s op het PVV-forum vragen wat ze ervan vinden.

 6. Je bedoelt het forum voor “de vrijheid” waar jij geband bent? Ja die zullen deze sticker zeker waarderen hij slaat de spijker op z’n kop.

Reacties zijn gesloten.