Na de PvdA is nu de SP het bokje

Tenminste, als we de GBL mogen geloven:

‘Kijk maar naar “Het andere Nederland” van de drie linkse partijen GroenLinks, PvdA en SP. Wat veel mensen vergeten is wat dat ‘andere Nederland’ inhoudt: hogere belastingen, de grenzen wagenwijd open, de criminaliteit op z’n beloop laten, een generaal pardon en het binnenhalen van nog meer gelukszoekers. Dat is het alternatief als je SP stemt.’Elsevier

Mao en het communisme worden nog achterwege gelaten. Hij maakt vorderingen dus.

Ik weet niet precies wat de GBL met bovenstaande quote bedoeld.
Eigenlijk weet ik het ook wel: hij leest geen partijprogramma’s en maakt weer zijn eigen waarheid om H&I weer angst aan te jagen.
Mag allemaal natuurlijk, maar ik ben meer van de feiten. Als die blonde kuifmakaak zich nu eens verdiept in wat andere partijen willen zou het best wel eens kunnen dat ze veel overeenkomsten hebben.
Hij kon ook het sociale programma van de SP overschrijven, nietwaar?

“Je moet af en toe bewust ‘inbreken en die ramen openzetten’. Fortuyn deed dat ook. Hij brak ook in, deed dat raam open en liet het waaien om er in plaats van die oudbakken ideeën, nieuwe ideeën in te krijgen. Daar heb je wind en kracht voor nodig en soms heb je daar een storm voor nodig. Zo bedrijf ik politiek.” LR

Nou zet ik ook wel eens de ramen open als ik er een laat waaien, maar die ruikt nog altijd beter dan die lucht wat uit dat rare blonde ding komt als hij zijn mond open trekt.

Op 1 mei komt uw boek ‘Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me’ uit. Kunt u iets vertellen over dit boek?
“Het boek is in eerste instantie geschreven voor de Amerikaanse markt en het waarschuwt voor de islamisering van Amerika door te wijzen op onze ervaringen in Europa. Het wijst de gevaren van de islamisering aan, maar beschouwt de islam ook vanuit een historisch perspectief. Zo is er een hoofdstuk gewijd aan de geschiedenis van Mohammed.”

Het zal me weer een bestseller worden, je moet toch wat om je sponsoren tevreden te houden….
Is het toevallig dat dit boek op 1 mei uitkomt??

Nog een quote dan:

Nog een ander heikel punt: na de terroristische daad van Breivik in Noorwegen was iedereen er als de kippen bij om u medeverantwoordelijk te maken. Hoe kijkt u achteraf terug op deze tragedie en heeft deze terrorist op de een of andere manier toch beïnvloed hoe u zich uitdrukt?
“Nee, het heeft mij totaal niet beïnvloed. Het was natuurlijk in eerste instantie iets verschrikkelijks voor al die slachtoffers van die gek. Ik vergeet het nooit, ik was op dat moment in het buitenland op vakantie en de hele media ging er weer overheen omdat Breivik mij een paar keer citeerde. Terwijl als er één partij is die bewezen heeft dat je invloed kan hebben op de islamisering en op de immigratie, op een democratische, legitieme en geweldloze manier, dan zijn wij het wel. We hebben geweld altijd verafschuwd, want we kiezen alleen de democratische weg. We zijn het tegenbeeld van Breivik. Maar ook dit komt, net als de kopvoddentax, iedere keer weer terug. Ik denk echter dat mensen met gezond verstand daar niet instinken.”

Het is een worsteling om alles te lezen, maar dat laatste zinnetje is hilarisch natuurlijk!

10 gedachten over “Na de PvdA is nu de SP het bokje”

 1. Als Geert (en vooral de Elsevier-reageerders, die er o.a. van overtuigd zijn dat de SP 100% belasting op inkomens boven € 37.200,- wil heffen – waar hebben ze die onzin toch vandáán? Bovendien, waar zouden die mensen dan nog van moeten leven?) zou ik als linkszwevende zomaar weer eens SP kunnen stemmen, al was het alleen maar om te bewijzen dat de SP niet de DDR, Noord-Korea of het maoïsme wil invoeren, niet alle asiel- en gelukszoekers ter wereld naar Nederland wil halen en niet van plan is alle criminelen vrij spel te geven.

  Als nou alleen Mei Li Vos nog naar de SP zou kunnen overlopen…. 😉

 2. Pech voor Wilders is dat Roemer in de verste verte niet lijkt op Cohen…

  Roemer is -naar het schijnt*- zelfs een volkslieveling, ik wil nog wel eens zien of Wilders hem omver kan blazen…

  * Onderzoek Maurice de Hond

 3. Elsevier reacties.. zoals altijd weer vol van zichzelf en denken dat ze slim zijn omdat ze “Elsevier” lezen. Maar het is eigenlijk niks meer dan “RAH LINKS DDR!! RAAAAAAAH”.

 4. @1 Als nou alleen Mei Li Vos nog naar de SP zou kunnen overlopen

  whoe , rillingen over mijn rug , we kunnen aan Groen Whatever zien hoe een PvdAstr met een leuk smoeltje van een linkse partij een neo-liberaal gedrocht kan maken …

 5. #1 Als nou alleen Mei Li Vos nog naar de SP zou kunnen overlopen….
  Mei Li Vos is zelfs voor de meeste PvdA’ers te rechts, ze zal dus nooit bij de SP komen.. Ze is al jaren het sociale gezicht voor de zzp’ers en hun arbeidsrechten. Ja ik hou ook wel van vrije denkers zoals zij. Heb 2x op haar gestemd. Maar de laatste keer stond ze op plaats 33, onverkiesbaar dus ondanks de voorkeursstemmen. Nu is ze buiten de Tweede Kamer maar nog steeds lid en sympathisant. Volgende keer stem ik Martijn van Dam.

 6. Ja hoor Wilders, ik ga nu echt PVV of jouw moederpartij VVD stemmen met die onnozele riedel zonder perspectief die je de hele tijd uitslaat. Roemer krijgt het gewoon voor het zeggen en dan kunnen eindelijk eens de sociale keuzes worden gemaakt waar jij niet aan wilt, omdat je VVD en CDA moet steunen, uit angst at er iets links in de politieke macht komt. Bye Bye Wilders… hoyyeeee… (Die man is echt vermoeiend, zeg)

 7. #7
  “Heb 2x op haar gestemd. Maar de laatste keer stond ze op plaats 33, onverkiesbaar dus ondanks de voorkeursstemmen. ”
  Dat zijn er dus al 3 mannen. Want ik heb dat ook gedaan. Maar alten we eerlijk zijn heren. De eerste keer stond ze gewoon op plaats 31 en daar heeft onze voorkeurstem niets aan kunnen doen.
  We moeten ons verlies de laatste keer dus als een man dragen. Het is niet anders. We hebben verloren….!

Reacties zijn gesloten.