NRC over afschuwelijke communistische vijfpuntige SP-ster

Vergezeld van gejuich van rabiaatrechtse psychopaten op Twitter kwam columniste Rosanne Hertzberger vandaag met een zeer “genuanceerd” artikel over de rabiaatcommunistische walm die rond de SP zou hangen. Ik zet “genuanceerd” tussen quotes aangezien het psychopyatrische patiënten als Ton van Kesteren (PVV-Groningen) betreft die kennelijk ineens behoefte hebben aan “nuance”. Is dat geen giller?

Maar zelfs nu duikt de Mao-leus „Durf te strijden, durf te winnen” nog regelmatig op, in actiemateriaal, op de websites, in de Tweets van Harry van Bommel. En ook de vijfpuntige communisme ster draagt de SP nog met trots in het logo. Een ster die voor velen symbool staat voor de goelag, voor de Stasi, voor angst. De PVV zou niet durven (nrcnext).

Nee, dat zou de PVV niet durven. We hebben ze alleen maar op een NSB-logo betrapt, en op een stupide hang naar alles wat neigt naar symboliek, van kerstbomen, via de Elfstedentocht, tot en en met de Oranje Blanje Bleu vlag op kantoor, het Breivik-tempelierskruis als avatar en natuurlijk boerenkool met worst op naturalisatiedag.

Vreselijk

Nou en de SP heeft dus die vreselijke vijfpuntige ster die bij NRCnext WereldWijd Bekend staat als symbool voor triljarden communistische doden, je weet wel, die waar een beetje SP’er (wat ik niet ben) dagelijks mee rond de oren geslagen wordt.

Op momenten dat je als SP’er bij een armoedig ziekenhuisje flyers over SP standpunten met betrekking tot gezondheidszorg staat uit te delen aan binnenstrompelende terminale patiënten die blij zijn met een beetje aandacht, blijft het Mao en Noord-Korea ge-beschuldig, waar met name VVD’ers en PVV’ers een patent op hebben, je nog wel bespaard. Maar als je gewoon volstrekt onschuldig eens een D66’er tegen het lijf loopt kun je als SP’er weer van voren af aan beginnen en je distantiëren van Pol Pot, of de D66’er gewoon negeren natuurlijk, wat sowieso altijd het beste is.

Maar goed die vreselijke vijfpuntige ster dus.

Ik weet niet of u recentelijk wel eens ergens een logo gezien heeft van iets, of een vlag van iets anders, maar die door mensen met een beetje intellect zo verfoeide vreselijke vijfpuntige ster die bekend staat vanwege de Goelag Archipel wordt vaker gebruikt dan u denkt!

Op bijgaand fotootje ziet u bijvoorbeeld zo’n ster op een Amerikaanse jeep uit WOII. Er waren toen een hoop (allemaal eigenlijk) Amerikaanse jeeps, tanks, boten, vliegtuigen, etc., die, voorzien van zo’n ster, Europa kwamen binnenrijden om ons te bevrijden van de nazi’s.

Ziet u wel het is een samenzwering.

Gelukkig zijn daar de intellectuelen van de NRC voor ons om e.e.a. te duiden.

Ik adviseer de SP-bashers onder ons om hun argumenten wat zorgvuldiger te kiezen. Er is vast wel ergens iets te vinden.

37 gedachten over “NRC over afschuwelijke communistische vijfpuntige SP-ster”

 1. “kwam columniste Rosanne Hertzberger vandaag met een zeer “genuanceerd” artikel”

  Dat is een oxymoron. Gelukkig heb je genuanceerd tussen haakjes staan. 🙂

 2. Bij speculanten is al jaren de vermelding verplicht ‘Ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’. Nu sluit NRC Handelsblad (althans een columniste) zich aan bij de kruistocht tegen de SP. Elsbeth Etty mag geen columns meer schrijven; is ultrarechts nu aan de beurt? Jarenlang gehoord dat ‘Wilders wel een punt had’ in zijn donquichottische wereldoorlog, maar tegen de SP lijken alle middelen heilig. Zie ook http://www.krapuul.nl/blog/67963/alarmfase-rood-sp-op-1-val-aan/

 3. “kwam columniste Rosanne Hertzberger vandaag met een zeer “genuanceerd” artikel”

  Die pleegt gewoon een Maowin. Want ze weet het niet beter. 😉

  Dat is een oxymoron.

  Volgens mij is er eerder sprake van een peroxymoron. 😉

 4. Het is een Europese samenzwering want de luitjes met de vijfpuntige ster kwamen ons van het nazisme bevrijden.

  Hoe durven ze!

 5. Valt me nog mee dat de vijfpuntige ster nog niet gebruikt is om te bewijzen dat het eigenlijk Islamieten zonder Maan zijn ….

 6. #4

  Het is een Europese samenzwering want de luitjes met de vijfpuntige ster kwamen ons van het nazisme bevrijden.

  Nou ja, wat wil je. Een paar jaar eerder moest je ƒ 5000,- betalen als je ‘m als jood NIET droeg. Het is ook nooit goed.

 7. @12 ik zeg alleen maar dat er een enorme berg Amerikaanse voertuigjes met vijfpuntige ster Europa kwam binnenrijden. Dat kun je toch moeilijk ontkennen?

  @11 goed gezien inderdaad daar dacht ik ook nog aan, alleen vergeten op te schrijven.

 8. Als het van die pijfpuntige ster afhankelijk zou zijn, ga ik nu nog naar het socialistische Maastricht verhuizen. Ze hebben daar een kamp genaamd Vinkenslag, wonen ook veelal criminelen en sociaal niet-wenselijken (sorry voor de flauwe generalisering)

 9. #13
  “Dat kun je toch moeilijk ontkennen?”
  Ik ontken alles met het grootste gemak. Of wou je dat ontkennen?

 10. `Rosanne Hertzberger vandaag met een zeer “genuanceerd” artikel over de rabiaatcommunistische walm ‘

  Die Rosanne Herzberger heeft zich eerder al laten kennen als een ziozeur.
  Cidi-zio’s en rechtsrabiaat Likoedvolk zien de bui al hangen natuurlijk nu de SP in opmars is. Met zo’n van Van Bommel, Anja Meulenbelt als critici jegens Israëlische apartheidspolitiek. En dan ook nog Gretta Duisenberg als lid.
  Zuur te verteren voor zio-NL, slechte verliezers. Overigens staat op het Herineken-bier etiket ook een mooie rode vijfpuntige ster. 🙂

 11. Moet zeggen dat Roemer een stuk relaxter met dit soort verhalen omgaat dan de blonde schreeuwlelijk met z’n 24 ja-knikkers.

  Ik zag laatst zo’n quasi-grappig interview met die Rutger en Roemer met meemarcherende mennekes in een soort N-Koreaanse uniformpjes, van die Pownews humor.
  Roemer stapte heel luchtig en met flair over die flauwekul heen, ik vond ’t wel een verademing eigenlijk.

 12. Misselijkmakende hetze tegen een partij die ineens omhoogschiet in de peilingen en dreigt de grootste van NL te worden. Kennelijk nog liever met ‘bruin’ in zee dan met ‘rood’.

 13. #19, ik zou gaan vermoeden dat na 3 biertjes gaat Bosma overal rode sterren zien.
  Gauw kamervragen stellen! 😉

 14. Is pas nog een film van geweest:

  Comics-kenners weten dat “Cap” ondanks zijn outfit niet altijd even happy was over de Amerikaanse overheid en best wel een “idealistic liberal” is, maar een communist? Euh, nee. 😛

  .
  P.S. Captain America (c)Marvel Comics (maar doen nooit moeilijk over plaatjes voor niet-commercieel gebruik)

 15. Met een beetje fantasie zie je in zo’n pentapuntster een dansend KKK-element.
  Puntmuts op, armen en benen opzij in zo’n Q-klux-boerka. 🙂

 16. #28 Dark Skywise. 😆 *ligt dubbel* Yes, that’s the idea.
  Broekt moet wèl bruin uitslaan in kruis. 🙂

 17. Heb de column gelezen, het is er eentje in een snel uitdijende reeks columns waarin een karikatuur van de SP geschetst wordt. Geeft wel aan dat veel journalisten en columnisten maar summier weinig van de SP weten.

  Wat wel al lang bekend is, is dat SP op gemeentelijk niveau vaak ruzie maakt en daardoor colleges opbreken. In Den Helder bijvoorbeeld waar de SP min of meer ontploft was. In de regionale dagbladen was dat behoorlijk beschreven, maar voor landelijke kranten is Den Helder natuurlijk ver weg. Ik wil maar aantonen dat wat recent in Leeuwarden is gebeurt, niet een op zichzelf staand incident is. Het is een SP-trekje. Maar ook Leefbaar partijen en Rita’s TON maakten er een potje van op regionaal niveau. Misschien ligt het in het reactionaire karakter van deze partijen.

  Wat feiten:
  http://www.denhelderactueel.nl/02/11/2011/sp-beraadt-zich-over-toekomst/

  http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/denhelder/article12041061.ece/SP-Den-Helder-valt-uiteen-(update)

 18. Ik had deze gisteren al naar de NRC redactie gestuurd:

  In alle kranten en tijdschriften die ik de afgelopen week las, struikelen redacteuren en columnisten over elkaar heen om te roepen dat het succes van de SP in de peilingen een reactie is op de economische crisis. Na enkele angstige waarschuwingen voor de hoge belastingen en de communistische dictatuur die ons na de verkiezingen wacht, volgt dan steevast de geruststelling dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen en dat Roemer ‘te vroeg gepiekt’ heeft. -Logisch, want de crisis is immers allang voorbij wanneer de volgende verkiezingen zich aandienen?

  Misschien is de economische malaise inderdaad een factor bij de overweging van kiezers om op de SP te stemmen, en ook de knuffelbaarheid van de goedlachse Emile Roemer zal meespelen. Maar toch denk ik dat het voornamelijk komt doordat deze kiezers simpelweg op een linkse partij willen stemmen.
  En daar is er nog maar één van.
  Vooralsnog althans, want ook uw columniste Rosanne Hertzberger ziet de SP liever verdwijnen. In haar ogen zijn onze poldersocialisten namelijk medeplichtig aan de gruweldaden van Stalin en Mao. Alsof de SP genocide in haar partijprogramma heeft staan.

  Laten we blij zijn dat er nog iets te kiezen is in Nederland; de SP zorgt er -als enige- voor dat er ook tegen oorlog, verrechtsing en het wegprivatiseren van de verzorgingsstaat kan worden gestemd. Zonder die partij zou je hier net als in de VS alleen nog tussen rechts en ultrarechts kunnen kiezen.

  Hopelijk blijkt uit de volgende verkiezingsuitslag inderdaad dat er ook nog mensen zijn die kiezen voor solidariteit, en dat ons land, in tegenstelling tot de meeste redacties, niet helemaal gevuld is met cynische neoliberalen.

 19. valt me mee dat er nog geen wetsvoorstel is van de PVV om alle vijfpuntige sterren “in de openbare ruimte ” door zespuntige te vervangen …

Reacties zijn gesloten.