Nog steeds in de revolutie geloven

Het is inmiddels al weer ruim 10 jaar geleden dat ik actief was voor een politieke partij en ik had zelfs een heusche functie. Sterker nog ik had alles kunnen worden wat ik maar wou. Mits onbetaald uiteraard en nu weet u ook over welke partij ik het heb.

Ik was die partij sowieso al beu vanwege het geneuzel van Kaptein Iglo en Paulus de Boskabouter. Als ik lang naar gewauwel moet luisteren krijg ik altijd het gevoel dat ik een hartinfarct krijg namelijk. Heel vervelend. Anyway, toen hield ik het nog een beetje vol en op een dag zat er een jongeman in de bestuursvergadering, begin 20, type Jim Morrison. Ik had iets ergens over gezegd, weet niet meer wat, en toen zei de jongen: maar wie ben jij dan, waar moet ik jou van kennen, wat heb je allemaal gedaan?

Alle ogen gingen naar de (kersverse) voorzitter. Wat heeft Jeroen van den Heuvel allemaal gedaan. En die voorzitter kon dus niks verzinnen wat ik allemaal gedaan had. Echt helemaal niks. Ik wil nu niet opnoemen wat ik allemaal gedaan heb maar neem maar van mij aan dat het echt veel meer was dan niks. Het is een typisch voorbeeld van mensen die dingen doen en ondertussen geen reclame voor zichzelf maken. Op de werkplek zie je het ook. Het duurt langer maar op een gegeven moment weet men wat men aan je heeft. Er zijn ook collega’s die ronkende e-mails sturen over de eigen prestaties en die scoren sneller maar vallen uiteindelijk altijd door de mand.

Het Jim Morrison typeje had een T-shirt aan met de bekende afbeelding van Che Guevara erop. Het was dus iemand die in de revolutie geloofde. Na die vergadering heeft trouwens ook nooit meer iemand van hem gehoord, maar dat terzijde. Ik heb ook een artikel met de afbeelding van Che Guevara trouwens. Een asbak.

Ik geloof niet in de revolutie. Revolutie is wetteloosheid. Het recht van de sterkste met de grootste bek. Als wij hier nu in Nederland een revolutie zouden krijgen dan zouden we een Zwarte Pietenquotum krijgen. 5 % verplichte blackface in iedere gemeente want het is een onschuldig kinderfeestje. Revolutie is geweld. Ik ben tegen geweld. Che was een moordenaar. Een beul. Met een T-shirt van Che lopen is achterlijk.

Revolutie is bloed en dood. Bloed en dood heeft nog nooit iets goeds gebracht. Weet ik dan wel een oplossing? Jazeker weet ik dat.

4 gedachten over “Nog steeds in de revolutie geloven”

  1. Pingback: Piketty schopt tegen linkse heilige huisjes | Krapuul

  2. Pingback: The power of revolution | krapuul.com

  3. Pingback: De macht van revolutie | Krapuul

  4. Pingback: De macht van revolutie, 200 jaar geleden | Krapuul

Reacties zijn gesloten.